5 moteprofiler: Plagget vi aldri kvitter oss med

NINA SANDBECH: Den fargerike moteprofilen er blant de fem damene vi har hentet litt inspirasjon fra.

Vi har spurt fem inspirerende damer om hva som for alltid kommer til å forbli i deres garderobe.

Malin Gaden
Publisert:

Noen sikret seg noe fargerikt før lockdown, andre har arvet det eller gjort et kupp på Fretex for ti år siden. Dette er plaggene moteprofilene aldri kvitter seg med:

KLÆR

Forsmak på høstens trender

Gine Margrethe

Det er flere ting moteprofil og podkaster Gine Margrethe Larsen Qvale ikke kommer til å kvitte seg med med det første, men ett plagg skiller seg ekstra ut blant skoene, veskene og buksene.

– Jeg har arvet en trenchcoat fra Burberry av mamma, som er langt over 30 år gammel. Den er finere og kulere i dag enn noen gang!

– Jeg er nok flink til å selge unna trendplagg og prøver å finne ut hvilke ting som skal være i garderoben når barna overtar. Når jeg kjøper nye ting prøver jeg å tenke fem til ti måter jeg kan style det på. Da vet jeg at jeg får brukt det masse – og det er da man får «valuta for penga». Ting har ingen verdi hvis det bare ligger bortgjemt i et skap. Man skal la tingene sine få liv og lage minner. Det er da det også blir mer verdt for en.

Afaf Ali

«Hvit skjorte-freak» er det kjendisstylist Afaf Ali kaller seg selv. I tillegg til å ha stylet flere stjerner, er også Ali en av moteredaktørene til norske Costume. Der har hun stylet en rekke moteserier – mest sannsynlig har også noen av modellene blitt kledd på en hvit skjorte.

– Det er noe jeg alltid har i skapet og bruker til alt. Jeg bruker mine til fest stylet med en kul dressbukse og høye hæler. Eller på stranden over en bikini, sier Ali.

KLÆR

Minimalistiske antrekk vi vil kopiere

– Den hvite skjorten er et must for meg både i stylingyrket mitt og i min personlige garderobe, sier stylisten og legger til at noen av favorittene kommer fra det norske merket Julie Josephine.

Mari Nordén

Mari Nordén er én av de fire inspirerende damene bak sykonseptet Fæbrik, og hun har også laget antrekk for kjente navn som Emilie Nicolas og Bendik. Hun er opptatt av gjenbruk og plagg som kan leve lenge i garderoben din, så hun har selvfølgelig valgt en favoritt fra klesskapet som kombinerer disse to elementene i skjønn harmoni.

– Jeg har nylig blitt nyforelsket. Jeg kjøpte et par blå skinnboots på Fretex i Markveien en sommer for over 10 år siden. De har vært med meg overalt. Alt fra London til Amsterdam. De er i en nydelig blåfarge med innsydde hjerter, litt slitt, stødige og bare utrolig vakre.

Men i år tenkte Nordén at hun faktisk skulle selge skoene.

– De har nesten bare stått som et kunstverk i gangen. For de har alltid vært liiiitt for trange over leggen. Men, plutselig så kommer jeg på at jeg kan jo levere de inn til en skomaker og få de utvidet, eller «blokket ut» som det heter! Når jeg tok de på meg på nytt etter operasjonen hos skomakeren og følte at bootsene hadde stått opp fra de døde. Og alt som trengtes var bare en liten tur til skomakeren, sier hun og fortsetter:

– For meg er dette en evig klassiker. Noe som kiler inni hjertet mitt og gjør meg glad! Jeg kan style de stort sett til alt. Skjørt, jeans, bunad – you name it. Og siden dette er et par gode stødige skinnboots kan de pleies og repareres til neste generasjon tar over. Men sannsynligvis har jeg på meg disse i graven.

KLÆR

Trendalarm: Gå for grønt

Ceval Omar

I klesskapet til modellen Ceval Omar befinner det seg et plagg som hun elsker.

– Jeg har en oversized blazer som jeg absolutt forguder, sier Omar og fortsetter:

– Den har veldig stor betydning for meg i og med at jeg fikk den av en søster som nylig har gått bort. Den er absolutt en klassiker. Jeg elsker strukturen av den, og den funker så fint som en kjole med et belte, eller som en jakke.

Nina Sandbech

Den fargerike moteprofilen Nina Sandbech har sitt rosa klesskap fylt av deilige skatter. Det kom derfor ikke som et sjokk at en av hennes garderobefavoritter er et par rosa Balenciaga-pumps.

– De har en klassisk form som gjør at de passer til mye. Jeg liker å kle meg i farger, så derfor kommer jeg ikke til å bli lei dem med det første. Jeg kommer heller aldri til å bli lei av rosa, sier Sandbech og ler.

Hun kjøpte skoene i februar 2020 – rett før vi gikk inn i en ganske så grå og trist tid med Covid og lockdown.

– Jeg rakk å bruke de én gang i Paris før alt stengte. Etter det har jeg brukt de mest til styling på bilder, så de fortjener å lufte seg mer ute på festligheter!

– Hvordan styler du dem?

– Egentlig med alt. De passer til så mye – spesielt når jeg har på et litt enklere antrekk. De fresher opp hele looken. Hvis jeg går i helsort og trenger noe farge er disse helt perfekte.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: