Mote

Melissa McCarthy blir med i «Plus-size»-revolusjonen

MED I KAMPEN: Melissa McCarthy, som selv er «plus size» - vil nå bidra til at kvinner kan finne passende klær.

– Jeg tror kvinner ønsker å ha muligheten til å kle seg etter humøret sitt, sier skuespiller Melissa McCarthys (44) om sin nye kleskolleksjon for «plus size»-kvinner.

Felicia Alvsing
Publisert:

Kjedebutikken Target, som har blitt kritisert for å ikke ha nok plus-size klær, lanserte en ny linje «Ava & Viv», i januar. Svenske H&M fikk i fjor kritikk for å bruke «tynne» modeller til å fronte en «plus size»-kampanje.

Men ting har skjedd. Sports Illustrated hadde i februar en «plus size»-modell på forsiden, «plus size»-modellen Tess Holliday (29) ble den første kvinnen med sin vekt og høye som fikk kontrakt med et prestisjetungt modellbyrå og designprogrammet «Project Runway» har for første gang med en plus-size-designer. Skuespiller og komiker Melissa McCarthy lanserer nå sitt eget klesmerke, Melissa McCarthy Seven7, skriver Fortune.

HEDRET: Melissa McCarthy ønsker å tilby en linje med plagg som kan mikses og matches, ut fra kvinnens humør. Her er hun i mai, da hun fikk sin stjerne på Hollywoods «Walk of Fame».

Miks & match

«Spy»-stjernen fikk ideen når hun ikke klarte få en designer til å lage en kjole, passende den røde løperen, til henne. Da bestemte hun seg for å designe selv. Kolleksjonen vil inneholde separate deler, jeans og kjoler fra størrelse 32 til 58.

Klærne vil gjennom Sunrise Brands være tilgjengelig i USA, Canada og Storbritannia – og er ventet å treffe butikkene senere denne måneden.

– Jeg tror kvinner ønsker å ha muligheten til å kle seg etter humøret sitt. Mine plass kan mikses og matches, fordi noen dager ønsker vi å være «rock ’n roll» og noen dager ønsker vi å være mer elegante. Jeg elsker at jeg får muligheten til å snakke med andre kvinner om mote, og se hvordan de vil bære mine klær, sa McCarthy til WWD.

44-åringen har også avslørt at hun har tanker om å inkludere tilbehør og skjønnhetsprodukter i kolleksjonen etter hvert, men at denne linjen er rettet mot alle kvinner, og ikke er en «plus size»-kolleksjon.

Debatten rundt klær og størrelsen på modellen er ikke ny. Tidligere i år vedtok Frankrike et forbud mot bruk av sykelig tynne modeller, og kles- og undertøysmerket Lane Bryant ble i vår rost opp i skyene i motepressen og på sosiale medier for sin kampanje #imnoangel.

McCarthy ble først kjent for sin rolle som Sookie St. James i serien «Gilmore Girls». Hun fikk senere rollen som Molly Flynn i «Mike & Molly», en rolle som ga henne en Emmy Award. Hun har også spilt i flere store filmer de siste årene, som «Bridesmaids», «The Heat» og «Identity Thief».

Publisert:

Relaterte artikler

NYHETER

Amy Schumer ble kalt plus size - langer ut mot Glamour

NYHETER

Deltakerne i ny «Top Model»-sesong: Vil ikke kalles «plus size»

NYHETER

Victoria Beckham får kritikk for å bruke tynn modell

NYHETER

Nelly refses etter modell-utlysning

KLÆR

Kjendisene elsker klærne til Marie (19)

NYHETER

Kommentar: En begynnende undertøysrevolusjon?

NYHETER

Bik Bok relanserer jeans med større størrelser