MinStil: Emma Victoria Tallerud

MOTESVAKHET: Emma Victoria Tallerud har en svakhet for vesker. Den oppsto da hun arvet morens gamle skinnvesker. For henne kan en slik veske gjøre et antrekk komplett!

– Gå med det du selv liker og føler deg komfortabel i. Kle deg for deg. Man må ikke glemme at det er du som kjenner deg selv best.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Zingko Zakung, Ramón, Gitte Leine og Sebastian Zalo.

Emma Victoria Tallerud fra Søgne ser på seg selv som en tenkende og kreativ sjel.

– Hvis jeg får en visjon i hodet mitt, klarer jeg ikke gi slipp på tanken før den er utført.

Hun bruker den kreativiteten til å skape innhold på Instagram-kontoen sin.

– Jeg har en revmatisk sykdom som gjør at jeg hverken kan jobbe eller gå på skole på nåværende tidspunkt, så dagene består mye av å være kreativ med min motelidenskap gjennom Instagram.

Interessen hennes for mote startet i ung alder.

– Jeg så veldig opp til storesøsteren min Ida Tallerud. Hennes interesse for mote var stor, og det gjorde at hun åpnet øynene mine for moteverdenen. Hun lærte meg hvordan man kan uttrykke seg selv gjennom mote.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Tidløs, minimalistisk og komfortabel. Komfort er viktig for meg. Man må føle seg komfortabel med det man går med. Da føler jeg meg automatisk vel i de plaggene jeg går i.

– Hva er «typisk Emma» i garderoben?

– En god strikkegenser og lange kåper er veldig typisk Emma.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg prøver så godt jeg kan å kjøpe tidløse plagg som jeg vet jeg kan ha i flere år. Det er derfor jeg sjelden følger trender, sier hun og fortsetter:

– Jeg har også en regel for meg selv, og det er å tenke over om jeg faktisk behøver og virkelig har lyst på det før jeg kjøper plagget.

Hun bruker også gjerne gjenbruksapper for å lete etter klær hun ønsker seg, eller for å selge klær hun ikke behøver lenger.

– Det er en fin måte å sjekke om noen selger det du allerede er på utkikk etter, sier hun og fortsetter:

– Jeg liker også å gi bort klærne jeg ikke bruker lenger til venninner og familie, og så gir de tilbake som et bytte.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Det må nok være en hvit vintageskjorte fra Fendi som jeg fant i en bruktbutikk i Kristiansand. En hvit skjorte er tidløs, og kan brukes til det meste.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg planlegger som oftest alle antrekkene mine i notater, eller legger ulike antrekk på gulvet for å tenke nytt og sette sammen ulike plagg. Da får jeg en oversikt over hva jeg allerede har. Man blir da ofte påmint på hva man har lengst inne i skuffen, som man kanskje hadde glemt var der. Og da behøver man kanskje ikke kjøpe nytt.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– En vintage Louis Vuitton «Noé Monogram»-veske jeg har ønsket meg i mange år. Den står fortsatt øverst på listen den dag i dag. Jeg elsker hvor tidløs den er, og ikke minst at den rommer en del.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg bruker Pinterest mye for å finne inspirasjon. Jeg henter også mye inspirasjon fra Sophia Roe, Dina Hansen og Rikke Krefting. Utrolig dyktige damer!

– Hva er ditt «go to»-partyantrekk?

– En dress er alltid det jeg strekker meg etter. For å pynte det mer opp, bruker jeg ofte mye smykker til.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– En gjenganger som jeg bruker året rundt, er strikkegenser. En strikkegenser er perfekt på sene sommerkvelder, men samtidig et «must» på kalde dager om vinteren. Både om våren, høsten og vinteren er de lange kåpene på. Men om sommeren er det lange kjoler som blir brukt mest.

– Hvilke trender har du troen på?

– Oversized blazer tror jeg har kommet for å bli. Blazeren er et plagg jeg har brukt i noen år nå, og det er også noe jeg har mye av i garderoben. Jeg husker jeg så på gamle bilder av min mor som brukte det på 90-tallet, og ble inspirert av det. Min første oversized blazer kjøpte jeg brukt på herreavdelingen på Fretex.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg har en svakhet for vesker. Det oppsto da jeg arvet mammas gamle skinnvesker. For meg gjør vesker hele antrekket komplett, og her kan man også gjøre et antrekk litt mer unikt.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Det du aldri ser meg i, er mye farger. Jeg liker veldig godt nøytrale farger, som hvitt, beige, grå og svart. Hvis det er en farge jeg prøver å bruke mer av nå, så er det brun. Jeg har alltid brukt veldig lite «farger», og det har blitt en del av stilen min i dag.

– Ditt aller beste motetips?

– Gå med det du selv liker og føler deg komfortabel i. Kle deg for deg. Man må ikke glemme at det er du som kjenner deg selv best. Ikke tenk så mye på hva andre tenker du går i. Det er det som er så spennende med mote, det er så mange ulike stiler. Utforsk!

KJENDIS

Alt om stilen til prinsesse Diana

NYHETER

11 superlekre blazere

KJENDIS

EMA 2022: Se alle antrekkene

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER? Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: