Seks strikkeoppskrifter vi vil prøve nå

MATCHY-MATCY: Muligheten til å tilbringe vinteren i dette settet er verdens beste motivasjon.

Det er ingenting som er så koselig som hjemmestrikkede plagg. MinMote har plukket ut seks strikkeprosjekter vi gjerne vil teste ut i romjulen.

Penny Wayne Claire Kembba
Publisert:

Dagene mellom jul og nyttår er synonymt med å slappe av, spise godt og se på film. Hvorfor ikke starte på et lite prosjekt når du først sitter der i sofaen. Strikking er ikke bare gøy og praktisk, det er bra for hodet også!

Det er mange, blant annet Tom Daley, en av verdens beste stupere, som mener strikking er godt for kropp, sjel og psyken.

Vi i MinMote har funnet frem til seks strikkeoppskrifter vi har lyst til å prøve oss på nå:

1. Praktisk hals

Nonstop hals

Nonstop hals

Strikkeoppskrift på lang hals med riller.

40,-hos Hipknitshop
Gå til butikk

Hvis man er nybegynner på strikkefronten kan det være fint med et prosjekt som man får bruk for og som ikke er altfor vanskelig. En hals er begge deler, og denne er perfekt til å ha under jakken i hele vinter.

2. Festklart strikksett

Dette allsidige settet kan du bruke sammen til fest, og hver for seg i hverdagen. Et moteriktig eksempel på at man ikke trenger å være kald for å pynte seg på vinteren. Det er lekkert i oransje, men nesten enda finere i blått.

Crew skirt

Crew skirt

Oppskrift på blyantskjørt fra Spektakelstrik.

55,-
Gå til butikk

3. Den perfekte luen

De siste årene har Camilla Pihl etablert seg godt i strikkeindustrien med eget garnmerke og utallige oppskrifter. En av de nyeste er denne luen med flettestrikket mønster. Den er perfekt om du har strikket en lue før og vil prøve deg på en vanskeligere oppskrift.

Beige Hassel LueNorsk design

Beige Hassel Lue

Strikkepakke på beige lue med flettestrikk fra Camille Pihl.

267,-hos Hoy
Gå til butikk

4. Avslappet hettegenser

Dette settet fra Skappel er deilig å loffe rundt i hjemme, men så fresht at det tåler å bli tatt med ut på vift. Er du dreven på strikking og har lyst på et større prosjekt? Da er dette helt perfekt. Det vanskeligste blir å velge hvilken farge du skal ha.

Bold hettegenserNorsk design

Bold hettegenser

Avslappet strikkegenser i rosa fra Skappel sin nyeste kolleksjon

1559,-hos Skappel
Gå til butikk

5. Fargerik genser

Denne genseren i pastellfarger er designet av strikkeinfluencer Vicky Knits. Oppskriften er beregnet på de som har strikket noe før. Men det skal til gjengjeld gå ganske raskt, da den strikkes med tykt garn.

Jellybean genser

Jellybean genser

Oppskrit på denne fargerike genseren designet av strikke influenceren kjent som Vicky Knits.

78,-hos Etsy
Gå til butikk

6. Sukkersøte sokker

Danske Petiteknit står bak mange sarte og fine oppskrifter som gir hverdagsantrekket det lille ekstra. Disse sokkene er intet unntak, dette er voksenversjonen av de sokkene du gikk med til penkjolen som barn. De kan brukes både til mokasiner og hæler som en søt detalj som stikker opp av skoen.

Sokker med volanger

Sokker med volanger

Oppskrift på sukkersøte sokker fra Petiteknit.

40,-hos Petiteknit
Gå til butikk

MinMote-strikk

Vi kommer ikke unna strikkeoppskrifter uten å tipse om våre egne deilige strikkeplagg, MinMote-vesten, MinMote-genseren og ikke minst nykommeren MinMote-kardiganen. Har du forresten sett den nye MinMote-balaklavaen? Herlige og myke plagg som også er godt egnet for nybegynnere.

STRIKK SELV: MinMote-kardiganen er myk og deilig – helt perfekt når det er kaldt ute.
STRIKK

Strikkeoppskrift: MinMote-balaklavaen

Tips til nybegynnere

Er du helt nybegynner er det ifølge strikke-influencer Hege Melkevig lurt å velge noe man virkelig vil lage, og som kommer til å brukes.

– Jeg begynte å strikke i 2013 da jeg skulle bli tante, og ville gi en personlig gave. Min «læremester» fikk bakoversveis når jeg sa jeg ville strikke Mariusgenser. Det tok meg et halvt år, men med mye hjelp kom jeg i mål. Jeg var så sykt stolt! Det var da jeg lærte at dersom man skal begynne å strikke er det ikke alltid å velge den letteste oppskriften som er hemmeligheten, men motivasjonen for å strikke plagget. Strikk noe du har lyst på!

Be om hjelp og benytt deg av forum på internett, er også blant tipsene vi får fra strikkeinfluencer Melkevig.

– Etter første strikkeprosjekt var jeg ikke akkurat «bitt av basillen», det tok jo så lang tid. Strikkeeventyret begynte for alvor da jeg var i mammapermisjon med eldstemann i 2016. Jeg la ut et bilde på Instagram, og før jeg visste ordet av det ble jeg en del av et strikkesamfunn på nett.

STRIKKEENTUSIAST: Hege Melkevig har strikket utallige plagg og jobber nå heltid med det som startet som en praktisk hobby.

– Lite visste jeg hvor stort strikking på Instagram var i ferd med å bli, og hvor store muligheter det skulle gi. Nå har jeg akkurat begynt å jobbe i Sandnes Garn. Klarer ikke å tro at jeg tjener til livets opphold på hobbyen min. Jeg er heldig!

– Hvorfor er du så glad i å strikke?

– Det er den følelsen av å skape noe, du går i noe som du selv har laget og det holder meg varm året rundt. Jeg har muligens en eneste ullcardigan i skapet som er kjøpt. Resten har jeg laget, og den følelsen der, den er fin. «Kjærlighet i hver maske,» som mange strikkere sier. Etter at jeg begynte å strikke verdsetter jeg plaggene i skapet. Jeg har fått et helt annet syn på eget forbruk, og klesindustrien generelt. Det er mye takket være kontoen Strikkeinsta og andre influencere som Jenny Skavlan som åpnet øynene mine for gjenbruk.

Publisert: