MinStil: Elli Müller Osborne

STJERNESKUDD: Elli Müller Osborne imponerer på TV-skjermen.

«Ida tar ansvar»-stjernens motetips-budskap er klart: – Ha på deg noe du føler deg bra i!

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Chris Holsten, Zupermaria, Vita Mashadi og Ramón.

Elli Müller Osborne fikk sitt gjennombrudd med hovedrolle i Viaplay-serien «Ida tar ansvar», som hadde premiere i 2022. Vi har også lagt merke til skuespillerens kule stil på Instagram, så det er klart vi måtte finne ut mer om akkurat den – og stjerneskuddet Elli Müller Osborne.

– Jeg anser meg selv som en kreativ og sprudlende person – og tidvis litt kødden. Livet mitt er bra om dagen, særlig nå som solen titter frem, forteller Elli og legger til at hun forbereder seg til en spillefilm samtidig som hun pusler med sine egne prosjekter.

Skuespilleren bruker gjerne klær til å uttrykke seg selv på.

– Jeg har alltid vært veldig glad i klær. Siden jeg var liten har jeg alltid likt å kle meg sånn som jeg selv ønsker og det vil jeg fortsette med.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min varierer med dagsformen og hva jeg føler for å gå med. Personlig liker jeg å blande det maskuline og feminine. Noen dager kler jeg meg sexy og pent, i korte skjørt og kjoler med hæler. Andre dager mer maskulint med baggy dressbukser, oversized T-skjorte med sneakers.

– Hva er «typisk Elli» i garderoben?

– Er generelt glad i enkle, komfortable og litt lekne klær. En oversized skjorte, lette sommerkjoler, svarte bukser og søte topper.

– Hvordan kler du deg til fest?

– Det kommer an på anledningen, men jeg er generelt glad i å pynte meg. Går ofte med en avslappet bukse og en finere topp – og fokus på sminke, særlig øyensminke. Er glad i å leke meg med forskjellige farger og synes man kommer langt med en kul øyenskygge.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg elsker å kjøpe second hand, er mye rundt i vintage-butikker rundt i Oslo, og er særlig glad i Fretex og UFF. De har stort og bra utvalg. Overraskende nok er det også mye bra vintage utenfor storbyene – der finner man ofte eldre ting som er trendy nå (og det er billigere).

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Elsker det! Liker å supplere med ting ikke alle andre har. Jeg synes det er spennende å finne gjemte skatter og juveler hos bruktforhandlere.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Det er ikke et eget kjøp, men favoritten er et par Miu-Miu sko jeg arvet av min snille stemor. Det er et par svarte hæler i semsket skinn, med rund tå og en tynn rem rundt ankelen. Skoene er definisjonen på «den lille sorte» for føttene. De kan brukes til absolutt alt. Jeans, kjoler, dressbukser – you name it.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg mikser og matcher, og prøver stadig å finne nye kombinasjoner og skape nye looks. Grunnen til at jeg har så mange svarte bukser er for å lettere kombinere dette.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg har lenge siklet over bikiniene fra merket «Inamorata» av Emily Ratajkowski.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Kreative og talentfulle mennesker. Kate Moss på 90-tallet er et evig stilikon. Kunne ønske jeg var som henne, hehe.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Når solen begynner å titte frem går jeg over til litt lysere farger; lysere jeans, finner frem T-skjorter og singlet. Om sommeren går jeg over til shorts, kjoler og skjørt, i kombinasjon med søte topper, T-skjorter og singleter. Om høsten liker jeg varmere farger, store deilige gensere og kraftige boots. Og regnjakke hvis det er aktuelt, noe det ofte er. Har også et fluffy statement-skjerf jeg liker, som er med meg i de kaldeste månedene.

– Hvilke trender har du troen på?

– Etter COVID-bølgen med restriksjoner og isolasjon, har jeg troen på at man vil se mer farger og mønstre fremover. Og at folk tør å utfordre og uttrykke seg mer enn tidligere.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er veldig svak for hår-tilbehør og bukser som sitter bra.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Skinny jeans. Det er rett og slett ikke er noe for meg.

– Ditt aller beste motetips?

– Ha på deg noe du føler deg bra i og som kan hjelpe med å løfte humøret.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: