Her kan du kjøpe brukt og vintage på nett

ALT KAN KJØPES BRUKT: Med litt tålmodighet og teft kan alt av klær og tilbehør kjøpes vintage eller second hand.
ALT KAN KJØPES BRUKT: Med litt tålmodighet og teft kan alt av klær og tilbehør kjøpes vintage eller second hand. Edward Berthelot / Getty Images

Jakter du den perfekte vintagevesken, eller bare ønsker å kjøpe mer brukt? I jungelen av muligheter har vi samlet 17 gode destinasjoner for vintage og second-hand på nett.

Listen over grunner til å velge brukt fremfor nytt er lang. For det første er det bedre for miljøet, dessuten kan du finne unike plagg fra eksempelvis 1970-tallet eller skoene du ikke hadde råd til for ti år siden.

Mange elsker skattejakten ved å gå på loppis eller i bruktbutikker, men om tålmodigheten ikke strekker til eller om du har noe spesielt i tankene, kan nettbutikker være hakket enklere.

Her er 12 bruktfavoritter på nett med variert utvalg og pris, hvor du kan starte jakten.

Finn

Finn.no er en gullgruve for både moteartikler, interiør og nips. Filtrer søket mot merke, område eller spesifikk artikkel så blir det lettere å finne noe som passer deg. Her oppdateres det ofte, så lag gjerne lister hvor alle søkene dine havner automatisk

Vestiaire Collective

Vestiaire Collective er et luksusunivers uten sidestykke. Brukte plagg og tilbehør fra garderober verden over selges her. Enten du er på jakt etter en vintage Hermès Birkin Bag eller en trenchcoat fra Burberry finner du det sannsynligvis her.

MA Vintage

MA Vintage holder til med fysisk butikk på Briskeby i Oslo, men de har også lenge drevet nettbutikk der de selger mange skatter! Her finner du eksklusive klær, vesker, sko og tilbehør i god kvalitet.

The Level Store

The Level Store finner du håndplukkede vintage og secondhand-klær, dette er siden for blazere, Levis-jeans og skjorter. The Level Store streber etter et bærekraftig fokus også når de pakker og sender klær.

Tidstypisk

Den Oslo-baserte vintagebutikken Tidstypisk har nylig åpnet nettbutikk, i tillegg til sin fysiske butikk på Sinsen. Her selger de klær, interiør, smykker og tekstiler.

Fretex

Nok en norsk klassiker. Om du ikke har en Fretex-butikk der du bor kan du heldigvis nyte deres brede utvalg på nett!

Etsy

Etsy er en global markedsplass på nett for kreative enkeltpersoner og små bedrifter. Her selges alt fra kunstartikler til klær fra hele verden. Husk å velg «vintage» når du filtrerer søket om du vil kjøpe vintage eller brukt, for her finnes også mye nytt.

Asos Marketplace

Asos Marketplace finnes det plagg og tilbehør fra både bruktbutikker og privatpersoner. Dette er destinasjonen for second-hand streetwear.

The Real Real

The Real Real er gull om du er på jakt etter luksus og designeritems fra noen sesonger tilbake – til en kraftig redusert pris.

Tise

Last ned appen Tise og scroll i vei. Sannsynligheten er stor for at du vil finne lekre plagg og tilbehør.

Livid

Det norske merket Livid har også en egen nettbutikk, hvor du kan finne ditt neste håndplukkede vintagekupp i høy kvalitet.

Prisløs

Gjenbrukskonseptet Prisløs har både fysisk butikk i Øvre Slottsgate i Oslo og nettbutikk. De håndplukker vintageklær fra forskjellige tiår, design og stiler, og skriver gjerne plaggenes historie på lappene.

Fransk bazar

Fransk bazar bringer Frankrike til Norge. Her finnes det skatter til både hjemmet og klesskapet.

Facebook

Både Facebook Marketplace og egne kjøp-og-salg grupper kan være gull verdt i vintagejakten. Meld deg gjerne inn i grupper for gjenbruk der du bor, og du skal se det dukker opp skatter.

Miinto

Nettbutikken Miinto har et stort utvalg også innen vintage. I deres seksjonen kan du handle vintageskatter som vesker, smykker og sko fra flere eksklusive motehus.

VIBB Vintage

VIBB Vintage er en nettbutikk med håndplukkede vintage- og secondhand klær og tilbehør.

Vintagefever

Vintagebutikken Vintagefever startet opp i 2016 og har fokus på vesker og bager, primært fra luksusmerkene Chanel, Louis Vuitton, Balenciaga og Hermés.

Ebay

Ebay er selve roten til vintage på nett. Her kan du søke og scrolle i timevis. Sørg derfor for å avgrense søkene godt, og les beskrivelsene nøye.

Finn.no er eid av Schibsted, som også eier VG og MinMote.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?