MinStil: Ilirida Krasniqi

KONTRASTFYLT HVERDAG: Den danske moteprofilen Ilirida Krasniqi jobber både med kreativt innhold og som tannlege.

Møt tannlegen som har tatt moteverdenen med storm!

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Sumaia Hassan, bandet Filthy Burger Girl, Farhad Latif og Maggie Alva.

I Instagrambioen til Ilirida Krasniqi står det at hun er tannlege, men det er nok ikke derfor 370 000 mennesker følger henne først og fremst.

Hun har nemlig skapt litt av et navn for seg i motebransjen. I tillegg til å jobbe med innhold på Instagram, har også Ilirida Krasniq fått plass på første rad under moteukene, og blir også flittig fotografert av alle streetstyle–fotografer. Tannlege by day, moteprofil by night.

– Det er to ganske forskjellige verdener. Hvordan har det vært å kombinere dem?

– Jeg jobber kun deltid som tannlege. De resterende dagene bruker jeg på «content creating», noe som byr på mange spennende prosjekter. Jeg elsker alt det kreative ved det. Det føles ikke som jobb for meg, forteller den danske moteprofilen og tannlegen til MinMote.

– Det jeg elsker spesielt med disse kontrastfylte verdenene, er at det gir meg en organisert og variert hverdag. Som tannlege er jeg ekstremt fokusert på pasientene og behandlingene i flere timer i strekk, og det er som en slags meditasjon. Det er et fantastisk avbrekk fra den til tider hektiske motebransjen.

– Hva er ditt forhold til klær og mote? Har du alltid vært interessert i det?

– Jeg elsker å uttrykke meg selv gjennom mote, selv om det ikke alltid viser likhetstegn til personligheten, for eksempel. I hvert fall ikke i mitt tilfelle. Min stil er ekstremt elegant og «voksen», men jeg ser nok på meg selv som mer ung til sinns, forteller Ilirida og ler.

Den danske moteprofilen blir svært inspirert i kreative prosesser, og det er blant annet dette som har gjort at hun har endt opp med en stil hun beskriver som «klassisk skandinavisk med et twist av franske toner, tidløs og elegant».

– Hva er «typisk Ilirida» i garderoben?

– Et meget typisk meg-antrekk består av en hvit skjorte, et par jeans/en dressbukse og en oversized frakk.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– De fleste av mine designerkjøp er vintage. Jeg elsker å ha noen ting som ingen andre har, og dermed verdsetter man det også i lengre tid. Jeg er ikke så glad i trender da de går fort av moten igjen. Jeg ser etter tidløse plagg, og de er som oftest vintage.

– Hva er ditt forhold til brukttøy/second hand?

– I tillegg til det jeg allerede har nevnt, så elsker jeg å finne lekre blazere og skjorter i Røde Kors-butikker rundt om i Danmark. Særlig når jeg besøker foreldrene mine i Aalborg. Der kan jeg gjøre noen ekstremt gode kupp! Min favorittblazer i svart er kjøpt i en Røde Kors-butikk til 60 kroner. Billigere enn det blir det ikke.

– OG pengene går til et godt formål!

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Min Kelly-veske fra Hermès, som er fra 60-tallet.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Siden stilen min er veldig klassisk, har jeg stort sett alle de klassiske plaggene allerede: hvit skjorte, jeans i forskjellige farger, forskjellige jakker og lignende.

– Ofte kan jeg ha på det samme under en jakke, men fordi jeg styler looken med en blazer i stedet for en kåpe og tilfører nytt tilbehør, får det et helt nytt uttrykk. Bildene under viser et godt eksempel på det. Her er bukser og skjorte de samme, men resten er annerledes.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Et par høye hæler fra Jimmy Choo med masse bling! Selv om stilen min er ganske klassisk, så elsker jeg å «skru det opp» litt med tilbehøret mitt.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg er veldig inspirert av de klassiske antrekkene fra 90-tallet, og søker stadig etter inspirasjon på Pinterest til min neste shoot.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg følger ikke helt med på trender. Den siste trenden jeg har vært en stor tilhenger av – og fortsatt er – er hodesjal-trenden. Ellers holder jeg meg mest til tidløse plagg.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Store øredobber og sko.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– For mange farger. Jeg har sjelden på meg sterke farger siden jeg ikke føler meg tilpass i det. Jeg synes likevel det kan være gøy å legge til litt fargerikt tilbehør til en ellers nøytral look.

– Ditt aller beste motetips?

– Det er ekstremt klisjé, men kle deg i det som får deg til å føle deg komfortabel. Uansett om det er et sterkt eller nøytralt uttrykk. Ikke vær redd for å være «over dressed» hvis det er du selv liker best. Jeg har heldigvis lært i ung alder at jeg kan kle meg akkurat slik jeg ønsker.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: