Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Tro det eller ei: Rumpetasken er tilbake

COMEBACK: Rumpetasken er ikke lenger forbeholdt stressa turister - den er et hett objekt i moteverdenen. Foto: Getty Images

Du tenker kanskje på turister med kamera rundt halsen, eller får et skrekkelig flashback til 90-tallet – men rumpetasken har for lengst inntatt catwalken – og ikke minst hovedstaden – som en av sommerens viktigste trender.

Line Blokhus
Publisert:

Rumpetasken har allerede vært en tydelig trend i København i flere år, og er det noe danskene kan så er det mote (de står tross alt bak Ganni, Samsøe & Samsøe By Malene Birger).

Flere av de eksklusive motehusene har også vist rumpetasker på catwalken denne sesongen og tilbyr nå ulike varianter. Céline, Alexander Wang, Chanel og Balenciaga er blant noen av merkene.

Rumpetaske

Coach runway London SS16. Foto: Getty Images

Rumpetaske

Marc By Marc Jacobs runway Høst 2015. Foto: Getty Images

Rumpetaske

Moschino runway FW2015. Foto: Getty Images

Rumpetaske

Rag & Bone Høst 2015. Foto: Getty Images

På festival?Fem trender du kan legge igjen hjemme

Ikke bare rundt hoftene

Og det er kanskje ikke så rart - motevernden har tross alt omfavnet flere behagelige trender de siste årene, med sneakersen som kroneksempel. Og tenk bare på hvor praktisk en rumpetaske er: Hendene er fri, du ødelegger ikke ryggen og du har verdisakene tett til kroppen. Ikke minst er polyesterversjonen fra 90-tallet byttet ut med ulike varianter blant annet i skinn. What’s not to like?

Street style rumpetaske

Foto: Getty Images

Street style rumpetaske

Foto: Getty Images

- Rumpetaska oppfordrer til å bruke fantasien - bruk den foran, på siden, skrått over kroppen eller bak, sier Vixen-redaktør Ida Einarsdóttir til MinMote.

TIDLIG UTE: Rihanna med rumpetaske allerede i 2012. Foto: Getty Images

- Den tittet frem i motebildet allerede i fjor sommer med trendsettere som Rihanna, og nå er den hottere enn noen sinne, som en slags hybrid mellom sminkepungen og clutchen - du får med deg akkurat det du trenger, og ikke noe mer, fortsetter hun.

Les også:Seks kupp til festivalsommeren

Kjendistrend

I tillegg til Rihanna, som i disse dager er i gang med å lansere sitt eget merke, har stilikonene Rachel Zoe og Sarah Jessica Parker (for å nevne noen) for lengst kastet seg på rumpetaske-trenden.

Superkjendisene Khloé Kardashian og Fergie har også blitt sett flere ganger iført sine identiske Chanel-rumpetasker.

Her til lands ble neppe trenden mindre populær da vår egen Astrid Smeplass slang en rumpetaske over skulderen på Findings-festivalen.

Trenger du mer inspirasjon?Sjekk MinMotes sommerfavoritter her!

Alle er imidlertig ikke enige om at rumpetasken hører hjemme i motebildet. Nathalie Helgerud, moteansvarlig i Stylemag, er ikke tilhenger av trenden.

FRA CHANEL: Sex og singelliv-stjernen Sarah Jessica Parker har en variant av rumpetasken fra merket Chanel. Foto: Getty Images

- Jeg føler heller at moten nå er mer feminin og skal se mer elegant ut. Jeg tror ikke jeg ville anbefalt noen denne trenden slik jeg ser det nå, sier Helgerud til MinMote.

Luksus og budsjett

I tillegg til rumpetasken gjør dessuten flere andre 90-talls-trender comeback - neseringen, «jelly shoes» og «choker»-smykker har alle fått en skikkelig oppsving.

En av de mest eksklusive rumpetaskene på markedet nå, er unektelig den sorte varianten fra Balmain - for ikke å nevne den lille skinntasken fra Alexander Wang.

For dem må du bla opp noen tusenlapper - men heldivis finnes det også budsjettvarianter for deg som vil prøve trenden (og kanskje er litt usikke rpå om den faktisk funker).

Du kan også finne rimelige varianter på Etsy og Ebay.

Her er MinMotes favoritter akkurat nå:

Rumpetaske billig/dyr

Rumpetaske fra Asos. Foto: Produsenten

448,-
Gå til butikk
Rumpetaske billig/dyr

Rumpetaske fra River Island. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
Rumpetaske billig/dyr

Rumpetaske fra Balenciaga. Foto: Produsenten

7000,-
Gå til butikk
Rumpetaske billig/dyr

Rumpetaske fra Alexander Wang. Foto: Produsenten

3323,-
Gå til butikk

Publisert: