Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Ett stort skjerf - tre måter å bruke det på

PAKK DEG INN: Med et stort skjerf slipper du fryse, uten at det ser ut som du har tullet deg inn i et pledd. Foto: Eskil Wie Furunes

Blir du fort frossen når du sitter ved kontorpulten eller på skolen? MinMote viser deg noen av høstens fineste skjerf - og hvordan du styler dem på tre forskjellige måter.

Line Blokhus
Publisert:

Noen dager er det fristende å pakke seg inn i et pledd - men sitter du i et kontorlandskap eller i en forelesningssal så er det kanskje greit å la pleddet ligge igjen hjemme. I stedet kan et stort skjerf gjøre jobben - særlig om du velger et i ull.

KLÆR

Ni hverdagskjoler du ikke fryser i

Oversized skjerf-trenden kommer tilbake hver høst - heldigvis for oss som bor i kalde Norge.

Klassiske høstfarger som burgunder, beige og mørkeblått blir aldri feil - samtidig som etnisk mønster i ulike farger også er supertrendy akkurat nå.

Synes du ensfarget er kjedelig, er dessuten de klassiske rutene hetere enn noensinne denne sesongen. Se på kolleksjonene til Alexander Wang, 3.1 Philip Lim og DKNY for inspirasjon - og bruk det for eksempel til en enkel trenchcoat for en klassisk look. Alternativt er dyremønster hot - sjekk ut norske FWSS sine leopardskjerf.

skjer 20

Skjerf fra Gina Tricot. Foto: Produsenten

129,-
Gå til butikk
skjer 20

Skjerf fra FWSS. Foto: Produsenten

1099,-
Gå til butikk
skjer 20

Skjerf fra Bik Bok. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
skjer 20

Skjerf fra Isabel Marant hos Matchesfashion.com. Foto: Produsenten

2150,-
Gå til butikk
skjer 20

Skjerf fra Holzweiler. Foto: Produsenten

Gå til butikk
skjer 20

Skjerf fra Zara. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk

Dog er det ikke alltid lett å vite hvordan man skal håndtere et gigantisk skjerf, som fort ser klumpete ut. Derfor har MinMote tatt saken i egne hender, og stylet det samme skjerfet på tre ulike måter.

Flere høsttips? Se MinMotes favorittplagg denne sesongen her!

Med halvknute

Foto: Eskil Wie Furunes

Et digert skjerf kan være klumpete å knytte vanlig, og det kan samtidig være irriterende om den ene enden av skjerfet stadig faller over skulderen og bak på ryggen. Ved å dytte den ene enden ned under løkken foran halsen, slipper man både klumpete knute og at skjerfet blåser av. Ikke noe revolusjonerende, men noe som absolutt funker!

Les også: Høstens beste catwalk-kopier

Med belte i livet

Foto: Eskil Wie Furunes

Legg skjerfet over skuldrene og legg endene over hverandre, akkurat som på en omslagskjole. Fest skjerfet ved å bruke et skinnbelte eller knytt et belte rundt livet. Har du ikke et skinnbelte som passer, har du kanskje et belte fra en ulljakke eller kåpe.

Sjekk også: Ni lekre høstkåper vi vil pakke oss inn i

På en mild dag kan du bruke en tykk ullgenser eller en skinnjakke og pakke deg inn i et stort skjerf med belte i livet. På kaldere dager kan du godt gå med skjerfet over vanlig tøy og slenge en kåpe over når du skal ut av døren.

Som en cape

Foto: Eskil Wie Furunes

Et av høstens heteste ytterplagg er capen, og har du ikke gått til innkjøp av en cape eller poncho, kan et stort skjerf styles nærmest likt ved å la det ligge over skuldrene. Igjen kan du gå slik inne, om du er litt frossen – eller du kan slenge skjerfet over en skinnjakke eller en tykk ullgenser.

Publisert:

Finn mer innhold om: