På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger.
Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Den norske sommeren kan være lumsk, men med disse jakkene er du alltid klar for et regnskyll.
Årets sommer har foreløpig bydd på alt fra sol og Sydentemperaturer til regn og ti grader. Dagene veksler mellom sol den ene timen, og et ordentlig regnskyll den neste.
I slikt vær er en tynn regnfrakk eller -jakke godt å ha – en som er lett nok til at du fint kan brette den sammen og putte den i sekken eller bærenettet.
Jakkene vi har valgt ut varierer i tykkelse, og i hvor vanntette de er. Frakker som den fra Stutterheim er laget for kraftige regnskyll, og er så godt som helt vanntette. Andre, som bomullsfrakkene fra Arket og AMI, er vannavstøtende, men bør settes inn med vannavstøtende impregnering for å gi best beskyttelse.
Slik tar du vare på vanntette materialer
Jakker i bomull eller tekniske materialer som Gore-Tex fungerer også best når de er relativt rene. Dersom du allerede har en slik jakke som har blitt litt skitten i løpet av årene, kan du fint gi den nytt liv med en tur i vaskemaskinen – men sjekk vaskelappen først.
Jakker med vanntett membran har godt av regelmessig vask, og lett varmebehandling med strykejernet – etterfulgt av en runde med impregnering. Er du en av mange som tilbringer sommerferien til fjells eller ved havet, pass på at jakken også tåler litt vind, og gå for lag på lag - gjerne med ull under.
PS: Både frakker og regnjakker kan du gjerne kjøpe brukt, her finner du en oversikt over brukt og vintage på nett.