Disse tingene bør du kjøpe brukt

BRUKTKUPP: Bildet til venstre: Vasen og lysestakene er kjøpt på bruktbutikk og loppemarked. Bordet er kjøpt brukt og stolene er arvet! Bildet til høyre: Alle vasene på bordet er fra loppemarked, og bordet og sofaen er kjøpt på Finn. Bildene er også kjøpt på loppemarked. Foto: Ingeborg Aspeli/Elise Alexandra Gulbrandsen

Disse skattene bør du lete etter på bruktjakt.

Publisert:

I MinMote-redaksjonen er innstillingen at alt kan kjøpes brukt. Vi elsker å surfe på gjenbruksapper, og besøker alltid vintagebutikker om vi er ute på shopping i inn- og utland.

Men det kan være vanskelig å finne fram i jungelen av vintage og second hand. Noen butikker og loppemarkeder er uoversiktlig og det kan være vanskelig å orientere seg på apper som Finn og Tise.
Les også: De beste vintagebutikkene på nett

Men, det er noe som er lettere å finne brukt enn annet. Her har vi listet opp det vi heller kjøper brukt enn nytt:

1. Blazere

Blazere er en «must have» i enhver garderobe. Nå er variantene med litt brede skuldre i vinden, som det også var flust av på 80-tallet. Derfor er det perfekt å lete etter dette neste gang du er i en bruktbutikk eller loppemarked. Blazeren må også gjerne være litt stor og oversized, så her kan du lete i herreavdelingen!

2. Trenchcoats, kåper og frakker

Trenchcoats og ullkåper er et klassiske plagg som forblir i motebildet år etter år. I likhet med blazeren er det derfor noe du bør se etter brukt. En klassisk Burberry-trench er det mange av rundt om i vintagebutikker – og her får du god kvalitet til en mye rimeligere pris enn hvis du skulle ha kjøpt nytt. Kåper av god kvalitet som også være dyrt, men hvis du går får brukt kan du finne unike ullkåper til en billigere penge. Det siste har også skinnfrakker vært trendy, og det er det flust av på bruktbutikker!

INTERIØR

Slik ble et speil til 100.000 kroner motebransjens favoritt

SKINNFRAKK: Denne skinnfrakken som Elise Gulbrandsen har på seg er fra UFF. Vesken fra CalaJade er kjøpt på Tise. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen

3. Levi's jeans

Den originale 501 jeansen fra Levi's har vært trendy i mange år nå, og mest sannsynlig vil den holde seg varm en god del år til. Disse jeansene finner du ikke helt like til nye, så her er du rett og slett nødt til å lete i bruktbutikker. Å finne de perfekte Levisbuksene kan være en utfordring, og du må mest sannsynlig prøve titalls før du finner den perfekte som sitter som støpt på din kropp – men det er absolutt verdt strevet.

Har du fått med deg? Åtte interiørtrender vi digger

EVIG JEANS-KLASSIKER: Thea Roll Rakeng i Levi's 501 og blondebluse, begge kjøpt på bruktbutikk. Foto: Privat.

4. Designvesker

Det er flere grunner til at det kan være lurt å kjøpe designvesker brukt: Du kan spare penger og du kan få i tak i modeller som kanskje ikke er mulig å få tak i nye lenger – enten fordi de er utsolgt eller gått ut av produksjon. Tar du godt vare på vesken er det også mulig å få gode penger tilbake når man selger en designveske videre.

Les også: SLIK HANDLER DU MER BÆREKRAFTIGE KLÆR

5. Silkeskjerf

Silkeskjerf er på moten igjen, og det kan brukes til så mangt: Rundt halsen, i håret og til og med som veske. Et silkeskjerf kan fort få et en stiv prislapp hvis du kjøper nytt, så her er det fullt mulig å gjøre gode bruktkupp.

MANGE FUNN: Alt dette er kjøpt på loppemarked. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen

6. Ullgensere

7. Servise

Det er ikke bare klær som det kan være lurt å kjøpe brukt. På loppemarked, bruktbutikker og Finn.no er det haugevis at fantastisk servise! Er du heldig kan du få tak i kjente merkevarer til en slikk og ingenting.

KLÆR

De beste vintagebutikkene på nett

KAOTISK: Det kan være vanskelig å finne fram til skattene på loppemarked, men her er det mye fint! Se for deg hvordan det vil se ut i andre omgivelser eller finn ut hva du leter etter på forhånd. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/Ingeborg Aspeli

8. Vaser og potter

Er det noe vi absolutt alltid heller kjøper brukt er det vaser og potter. Her er sjansen mye større for å finne noe unikt, og potter og vaser blir heller ikke så slitt i bruk så det er godt mulig å finne i veldig god stand.

JAKKE OG PYNT: Dette er funn fra et loppemarked. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen

9. Pyntegjenstander og møbler

Det aller enkleste – og kanskje det aller gøyeste også – er å gå på jakt etter lysestaker, boller, bilder og andre småting på bruktbutikker og loppemarked. Det er mye billigere, ofte bedre kvalitet og du kan finne noe som er helt unikt. Apper som Finn og Tise er også ypperlig hvis du er på jakt etter et spesifikt merke eller lignende. Møbler bør du også lete etter både på loppemarked og Finn. Et tips er å se for seg hvordan møblet vil se ut i andre omgivelser, når det ikke er omgitt av andre ting.

Les også: Slik gjør du gode bruktkupp

GODT KJØP: Denne stolen ser kanskje ikke så kul ut stående på en parkeringsplass på et loppemarked, men i de riktig omgivelsene sklir den rett inn! Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen

10. Brudekjole

En det er ting vi mener det er mange penger spart å kjøpe brukt er det brudekjole og annet brudetilbehør som slør. Brudekjoler bruker man gjerne kun én gang, og det er derfor ganske så unødvendig å kjøpe splitter nytt. På Finn er det alltid mange flotte brudekjoler til salgs! Det samme gjelder også antrekk som man kun bruker én gang til spesielle anledninger, som for eksempel ballkjole, kjole til bryllupsfest eller lignende.

Finn.no eies av Schibsted, som også eier MinMote/VG.

Publisert: