«Barbiecore» seiler opp som sommerens trend

BLINKSKUDD: Zendaya var kledd opp i knallrosa.

Liker bare ting hvis de er rosa.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

En farge som virkelig har markert seg i trendbildet den siste tiden er knallrosa, eller god gammeldags Barbie-rosa. Nå har trenden fått et navn, og barnet skal hete Barbiecore.

Teen Vogue beskriver at trenden har «tatt over», W Magazine skriver fargen raskt er blitt sommerens trend, mens Grazia mener trenden er her for å bli en stund.

Men hva skyldes det hele? Fargen fikk en boost med Valentinos knallrosa catwalk, som vi allerede har siklet etter. Flere peker også på den kommende Barbie-spillefilmen hvor Margot Robbie har hovedrollen. Det har allerede kommet flere glimt av filmstjernen kledd i skikkelige Barbie-antrekk.

Selvfølgelig har også TikTok en finger med i spillet.

PÅDRIVER: Margot Robbie og Ryan Gosling under innspillingen av den nye filmen «Barbie» på Venice Beach i Los Angeles tidligere i sommer.

Rosa invasjon

Den omdiskuterte og «perfekte» Malibu-baben med privatjet, blonde lokker, utallige yrker og utømmelig garderobe, kjennetegnes også av knallrosa.

Fargen har allerede blitt flittig brukt på den røde løperen, og knallrosa antrekk popper stadig opp på Instagram. Trenden har fått navnet «Barbiecore».

I kjølvannet av trender som «normcore» har det de siste årene vokst frem nye sjangere som «Gorpcore», kort for «Good Old Raisins and Peanuts», og nå altså «Barbiecore».

Elle Australia mener også at Y2K spiller en rolle i det hele, og at det å følge trenden også handler om å etterstrebe attituden til ikoner som Paris Hilton, Elle Woods og «Mean Girls». De spør seg også om livet i plastikk er så fantastisk.

Så nå er det altså tid for å kle seg som den omdiskuterte Barbie – slik har kjendisene kastet seg på:

WOW-ØYEBLIKK: Anne Hathaway på Valentino-visning nylig.
Megan Fox i knallrosa antrekk før forloveden Machine Gun Kelly sin konsert i slutten av juni.
Lizzo i knallfarget minikjole og operahansker fra Valentino på premiere.
Sebastian Stan på Met-gallaen i rosa Valentino-antrekk.
Nicola Peltz valgte også knallrosa til Met-gallaen. Hun ankom sammen med forloveden Brooklyn Beckham.
Rosa var tingen på Met. Her er Glenn Close i helrosa antrekk med matchende kappe.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: