Skandinaviske it-jenters beste gravidstil-tips

Gravidstil

Det er absolutt mulig å beholde stilen mens man er gravid. MinMote har fått et knippe it-jenters beste tips.

Ingeborg Aspeli
Publisert:
Gravidstil

Marianne Theodorsen. Foto: Privat

Gravidstil

Fredrikke Toftsø. Foto: Privat

Gravidstil

Hege Aurelie Badendyck. Foto: Privat

Å kle en kropp i stadig forandring kan være en utfordring for de fleste – også for dem som har mote som jobb. Her tre it-jenters beste tips til hvordan man kan føle seg vel og moteriktig gjennom graviditeten.

Hege Aurelie Badendyck, som er redaktør for magasinet The Cool Girl, er for tiden gravid med sitt første barn. Hun synes den største utfordringen er at man får en helt ny fasong som man skal kle opp.

– Jeg vet jo veldig godt hva jeg kler og ikke kler til vanlig, men plutselig er midjen borte og puppene større. Det tar noen ekstra runder i skapet for å finne det som funker. Og når du har funnet det du føler deg vel i, så har du plutselig vokst ut av det. Derfor er det en stadig prøving og feiling gjennom hele graviditeten – noe jeg først og fremst har opplevd som en fin og morsom utfordring, sier hun til MinMote.

KLÆR

Årets fineste vårjakker

Mørke plagg innerst

Badendyck har viet en artikkel på The Cool Girl hvor hun gir sine beste tips. Hun forteller at hun hovedsakelig bruker mørke plagg innerst og på overkroppen, og heller leker seg med bukser, skjørt og jakker.

– Det har også gjort det lettere å leke seg med farger og mønstre slik jeg ellers er glad i å gjøre, uten at det har blitt for mye eller for voldsomt.

BLAZER: Dressjakken er Hege Aurelie Badendycks «go to»-plagg. Foto: Privat

Badendyck har ikke kjøpt et eneste gravidplagg.

– Jeg har snarere kjøpt vanlige klær i større størrelser, kjøpt oversizede plagg, ting i stretch og gått i kjæresten min sitt klesskap. Det er lett å tenke at man er nødt for å gå på gravidavdelinger å handle klær når man er gravid, noe som tidvis kan være ganske deprimerende. Det er høyst mulig å finne vanlige klær som er brukbart selv om man har stor mage, sier hun.

Dressjakken passer til enhver anledning

Hennes «go to» plagg har vært blazere.

– Dagene mine går ofte fra jobbmøter til private ting på kveldstid, og for meg har ikke det å være gravid vært noe jeg har hatt behov for å fokusere enormt på i jobbsammenheng, da har blazere vært det perfekte plagget. Jeg føler meg «kledd» og samtidig passe kul – og dressjakken passer like bra til bukser som til skjørt. Dessuten er det et plagg jeg fint kan bruke etter graviditeten også. Flagrende kjoler har ikke gjort susen for min del, det har rett og slett blitt litt for «snilt» – med mindre jeg har hatt en blazer over da.

Istedenfor å gå til innkjøp av mammabukser, har hun heller tatt en tur i kjærestens klesskap.

– Jeg bor i noen av kjæresten min sine jeans – de får jeg sånn akkurat igjen under magen ... enn så lenge.

MØNSTER: Badendyck forteller at hun liker å holde overdelen enkel, men heller leke seg med mønster på for eksempel bukser. Frakken har hun lånt av kjæresten. Foto: Privat

Badendyck sier hun samlet en del bilder av ulike stilikoner fra Veronika Heibrunner til Pandora Stykes som hun synes klarte å bevare sin egen stil gjennom graviditeten.

– Om ikke annet synes jeg det var oppløftende å se at man kunne se kul ut og være gravid. Ellers har jeg forsøkt å kle meg så normalt som mulig – jeg har ikke funnet en ny stil, eller gravidstil, men heller forsøkt å jobbe rundt de litt utfordrende områdene på kroppen, men kle meg relativt likt som tidligere.

Fant en alternativ løsning til gravidbukser

Den danske bloggeren Fredrikke Toftsø, som blogger under Fredesblog, var gravid i fjor og har ikke lagt skjul på at hun synes det til tider var vanskelig å kle seg.

– Jeg savnet å ligne på meg selv – da jeg så meg selv i speilet var jeg en oppblåst utgave, noe som ikke var så morsomt. Jeg savnet alle dressbuksene og de hvite T-skjortene som ble altfor korte, forteller hun til MinMote og legger til:

– Jeg oppdaget en dag at jeg hadde gått hele veien gjennom flyplassen med bar mage fordi jeg trodde at T-skjorten passet fortsatt.

NYHETER

Hanneli Mustaparta er gravid

Hun forteller at hennes løsning var å sette strikker i knappene på buksene, slik at hun kunne unngå gravidbukser lengst mulig.

– Med en skjorte over var det en look jeg følte meg veldig vel i, sier hun.

Fredrikke Toftsø jobber i sneakersbutikken Rezet Store i København og forteller at hun ofte tydde til fresht fottøy og øvrige accessories for å sette prikken over i-en på antrekket.

– Jeg er så glad for at jeg jobber med sneakers, det er jo genialt når man er gravid, sier hun og ler.

KOMFORTABEL: Fredrikke Toftsø gikk ofte for stramme kjoler og sneakers da hun var gravid. Foto: Privat

– Jeg ville vise fram magen!

Når den danske bloggeren ikke er gravid trives hun aller beste i en oversized silhuett, men da magen begynte å vokse ble tettsittende plagg tingen.

– Jeg har aldri hatt som vane å bruke stramt tøy, men under graviditeten fant jeg ut at jeg følte meg mye bedre i en tettsittende kjole, enn en stor oversized kjole. Jeg ville heller vise fram magen! Jeg har gått i veldig mange ribbekjoler fra Mads Nørgaard i forskjellige farger. De fungerte også godt med en strikkegenser over og et par sneakers til, sier hun.

NYHETER

Ville unngå mammaklær lengst mulig

På bloggen sin har Toftsø intervjuet flere danske it-jenter i motebransjen som nylig har vært gravide om gravidstil – som blant andre Trine Kjær. Ett tips går igjen hos de stilige damene:

– De fleste anbefaler kule accessories. En lekker veske, gode sko eller stilige solbriller kan gjøre et antrekk. Da gjør det ingenting om du har en helt basic bomullskjole på, sier Toftsø.

Kjær forteller i intervjuet at man ikke skal være redd for å vise fram magen.

– Det er det fineste i verden å være gravid, så ikke var redd for å gå i stramme topper eller kjoler – selv om det kanskje kan være litt grenseoverskridende, sier Kjær til Fredesblog.

– Mammaklær er nitriste

Influencer Marianne Theodorsen var gravid i 2017 og forteller til MinMote at hun synes det største utfordringen var å finne klær som passet, men som hun fremdeles følte seg vel i.

– Jeg synes generelt sett mammaklær er ganske nitriste, og det var så å si ingen ting som appellerte til meg. Løsningen for meg ble å kjøpe vanlige klær og gå noen størrelser opp: Løse kjoler, joggedresser og bukser med strikk i livet, sier hun og trekker fram Lindex og KappAhl som to billigkjeder som hadde stort utvalg.

Selv om det var utfordrende, begynte Theodorsen etter hvert å se på det som noe morsomt å leke seg med garderoben under graviditeten.

– Jeg hadde mye vondt i svangerskapet, så for meg ble det et must å bruke litt ekstra tid på å føle seg fin – det ble en slags medisin for meg. Jeg følte meg som regel bedre i sterke farger og mønstre – ting som poppet litt ekstra.

Hennes favorittplagg var løse bukser og kjoler i ulike mønstre.

– Fargerike strømpebukser var også en absolutt favoritt, legger hun til.

Publisert: