Seks jeansmerker du bør merke deg

KLASSIKER: Denim går aldri av moten - selv under moteuken i Paris er det helt innafor å bruke jeans. Foto: Getty Images
KLASSIKER: Denim går aldri av moten - selv under moteuken i Paris er det helt innafor å bruke jeans. Foto: Getty ImagesKirstin Sinclair

Denim er og blir en stayer i klesskapet som passer til det meste - her er seks merker som har spesialisert seg på nettopp dét.

Det er ingen overdrivelse å si at om du har en olabukse eller to i klesskapet ditt, kommer du veldig langt antrekksmessig. Jeans, dongeri eller denim - kall det hva du vil, plagget har vært i motebildet siden 1800-tallet og ser ikke ut til å forvinne i nærmeste fremtid.

Huskelappen: Høstens største trender

To merker mange forbinder med jeans er Levi's og Calvin Klein, og det er nettopp disse som virkelig har gjort merkbare comeback de siste årene. Avklipte, helst korte Levi's 501 er hotteste enn noensinne og Calvin Klein ble gjeldene igjen da de relanserte flere av klassikerne som nettopp olabuksen med Lottie Moss og supermodell Kendall Jenner i spissen.

Generelt er denim hottere enn noensinne - og kjendiser som Olivia Palermo, Gwyneth Paltrow og Kim Kardashian har alle sine favorittmerker som de stadig bruker.

Hvis du ser bort i fra kultmerkene som aldri vil forsvinne fra motebildet, og er villig til å betale en ekstra lapp for et par olabukser, bør du se etter disse fem merkene:

Frame Denim

frame denim 2015

Jeans med sleng fra Frame Denim hos Matchesfashion.com. Foto: Produsenten

frame denim 2015

Denimskjørt fra Frame Denim hos Mytheresa.com. Foto: Produsenten

Merket kommer opprinnelig fra Los Angeles, men er laget med en «London feeling» ifølge merkets selv. Frame Denim spesialiserer seg på «skinny» jeans i blått, svart og hvitt og strippet for detaljer - samt rå slengbukser som passer perfekt til høstens 70-tallstrend. Merket har butikk i det kule området Shoreditch i øst-London - og i Los Angeles så klart. Ellers får du tak i buksene på utvalgte butikker og nettbutikker verden over til rundt 2000 kroner.

Les også:Høstens fineste skjørt

Lucky Brand

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
ELSKET AV KJENIDSER: Rosie Huntington-Whiteley er kampanjemodell for Paige andre året på rad. Foto: Faksimile Paige Denim
ELSKET AV KJENIDSER: Rosie Huntington-Whiteley er kampanjemodell for Paige andre året på rad. Foto: Faksimile Paige Denim

Med utgangspunkt i «old school vintage» og delstaten California designer Lucky Brand olabukser som ifølge merket skal passe den gjennomsnittlige kvinnen. Merket har også en egen plus size-kolleksjon med godt utvalg av bukser i alle fasonger og vasker. For et par bukser ligger prisene på rundt 800-1000 kroner.

Paige Denim

Merket er laget med utgangspunktet at kvinner og menn skal finne sine favorittbukser uavhengig om du har ekstra lange ben, er gravid eller lavere enn gjennomsnittet. Det Los Angeles-baserte firmaet ble startet opp i 2005 av Paige Adams-Geller og har siden den gang vært en stor favoritt blant kjendiser som Gigi Hadid, Rachel Bilson, Cara Delevingne og Scott Disick for å nevne noen.

Prisene varierer, men ligger på litt over 200 dollar, altså 1600 kroner, for et par bukser. Siden merket har ti underkategorier som kun inneholder jeans, er sjansen stor for at du vil finne noe etter din smak.

Mother

Dette er den ultimate kjendisjeansen med faste tilhengere som Jennifer Lopez, Heidi Klum, Kim Kardashian og Miranda Kerr. Merket er kjent for sine ultramyke stoffer og stilrene uttrykk. Buksene skal passe både formfulle og mindre formfulle kropper, og designer kjoler, skjørt og shortser også. Prisene varierer, men buksene koster i underkant av 1700 kroner på nettbutikken.

Trykk på bildene for å se merke og pris!

denim 2015 must have

Jeans fra Mother hos Revolveclothing.com. Foto: Produsenten

denim 2015 must have

Jeans med sleng fra AG Jeans. Foto: Produsenten

AG jeans

Motebransjens yndlingsmerke når det kommer til olabukser er og blir det italienske merket AG jeans, som opererer med slagordene: Chic, klassisk og sofistikert. Denimmerket lager klær i økologisk bomull og er organisert veldedighetsorganisasjoner, så det er kanskje ikke så rart at merket har seilt opp som favoritten blant amerikanske kjendiser som Olivia Palermo, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Kourtney Kardashian og Alexa Chung. AG Jeans har brukt den kule modellen Daria Werbowy som kampanjemodell flere år på rad.

MiH Jeans

mih jeans

Jeans fra MiH Jeans hos Matchesfashion.com. Foto: Produsenten

mih jeans

Jeans fra MiH Jeans hos Net-A-Porter.com. Foto: Produsenten

Føler du at det aldri kan bli nok denim, er MiH merket for deg (om du har spart opp penger riktignok). Kjoler, skjorter, jeans, skjørt - her finner du alt du kan tenke deg. Siden det ble grunnlagt for over ti år siden har merket gått fra å være kjent kun på innsiden av bransjen til å bli internasjonalt anerkjent - og 70-tallsestetikken i plaggene kunne knapt passet bedre akkurat nå.

PS! Høsten er en ypperlig anledning til å prøve denim-på-denim-trenden - gjerne med ulike fargetoner!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?