Forsmak på høstens trender

HØSTTREND: Sterke farger er blant det vi så mye av på catwalken under moteukene for høsten 2021. Her fra Bondi Borns visning under Sydney Fashion Week.

Feststemte plagg, sterke farger og antrekk med utskjæringer er bare noe av det vi har i vente denne sesongen.

Malin Gaden
Publisert:

Endelig er høstmoten her! I ukene som kommer vil vi se enda mer til trendene både på nett og i butikk, men allerede nå kan du få en aldri så liten forsmak på hva du har i vente.

Holzweiler AW21

Denne sesongen ser vi blant annet at fargene blir langt mer sterke og iøynefallende enn vi er vant til om høsten, og hvis du har en vest liggende i skapet er det bare å hente dem frem!

Som alltid kommer nok mange av disse trendene til å befinne seg i butikk, men siden trender kommer og går, kan det godt hende mye av dette allerede befinner seg i ditt – eller noen du kjenner sitt klesskap.

STRIKK

Strikkeoppskrift: MinMote-genseren

Elegant strikk

Det blir ingen høst uten deilige, strikkede plagg. Denne sesongen byr på strikk av den mer elegante varianten. Det er ikke slik at vi kaster vekk de store, chunky genserne med det første, men akkurat nå er det den elegante strikken som er i fokus.

Bare se for deg noen av dine mer feststemte plagg, men «bytt ut» materialer som silke med strikk! Det som også kjennetegner den elegante strikken er at den er mer tettsittende en den chunky strikkestilen vi kjenner så godt. Denne strikketrenden har vi blant annet sett hos designere som Altuzarra, Ganni og Fendi.

Rodebjer AW21
Ganni AW21

Trenden har ikke bare blitt sett hos designerne, men også blant moteprofiler og kjendiser på Instagram og på gaten.

Sterke farger

Når høsten kommer kler vi oss gjerne i mer brunt, burgunder og oransje enn vanlig, men denne høsten ønsker designerne at vi skal skru det opp et ekstra hakk. Ganske mange hakk faktisk.

Denne sesongen er det nemlig sterke farger som gjelder – fra topp til tå. Gå gjerne for både topp, jakke, bukse og sko i farger som rosa, gult og blått. Både designere og kjente fjes har stylet antrekkene sine med en og samme farge i antrekket.

Versace AW21
Alberta Ferretti AW21
KLÆR

10 antrekk vi vil kopiere rett fra CPHFW

Under årets filmfestival så vi en rekke fargesterke looks på den røde løperen. Både Rosamund Pike og Fatou Ndiaye lyste opp den røde løperen med en forsmak på høstens fargetrend.

PÅ RØD LØPER: Rosamund Pike gikk for en knallrød kjole fra Dior under filmfestivalen i Cannes.
HELGRØNT: Den kjente journalisten Zanna Roberts Rassi gikk for en grønn look under moteuken i New York.

Cut outs

En trend som virkelig har fått fart på seg den siste tiden er cut outs, altså plagg med utskjæringer. Stella McCartney og Christopher Esber har begge vist dette i sine høstkolleksjoner, og allerede nå ser vi at butikkene har tatt inn en rekke varer med denne trenden.

NYHETER

5 høydepunkter fra Copenhagen Fashion Week

Bottega Veneta har også fristet oss med denne friske kjolen med cut out i front. Her ser vi faktisk flere av høstens trender i ett og samme plagg: cut out, en sterk farge og elegant strikk!

Denne trenden har selvfølgelig også blitt omfavnet av en rekke stjerner. Vi har sett Ashley Graham bære det på catwalken, Florence Pugh på den røde løperen og Kim Kardashian på sightseeing i Vatikanstaten.

Vesten

Vesten er virkelig tilbake for fullt. Under moteuken i København, hvor designere fra hele Skandinavia viste frem kolleksjonene sine for høsten 2021, var det flere som valgte å ta i bruk vesten.

Baum und Pferdgarten viste faktisk fire forskjellige typer vester under sin visning. Mange av vestene gir litt bestefar-vibber, så kanskje du finner noe i klesskapet til noen du kjenner? Ikke vær redd for å la deg inspirere av Chandler Bing fra «Friends» denne sesongen!

Soulland AW21
Munthe AW21
KLÆR

Moteuken i København: Et delt Skandinavia

Pyntet

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at sterke farge er blant høstens trender ettersom de siste to årene ikke har vært så friske og fargeglade. Etter mange måneder med joggebukser og annet behagelig tøy i neddempede farger, mener designerne at vi er klare for farger, samt å pynte oss mer!

Versace AW21

Nå som hverdagen begynner å bli ganske lik som den var før, er det nok mange som kjenner på det at det er deilig å kle seg i noen annet enn koseklær. Flere har savnet å pynte seg og dra ut med venner, så hvis du kjenner deg igjen i dette, er det bare å omfavne feststemte plagg denne sesongen.

Etro AW21
Rotate AW21

Skal vi tro designere som Versace, Etro, Rotate og Malaikaraiss er det på høy tid at vi begynner å pynte oss litt igjen!

Malaikaraiss AW21

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER? Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.