Trendalarm: Korsettet er tilbake

korsetter

Nå skal midjen være i fokus. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
korsetter

Foto: Getty Images

korsetter

Foto: Getty Images

korsetter

Foto: Getty Images

korsetter

Foto: Getty Images

La oss gjøre en ting klart først: Vi snakker slettes ikke om den helseskadelige og omstridte Kardashian-varianten. Denne våren er et korsett laget av bomull med snøring noe av det hotteste du kan kle deg i. Motebildet er nemlig sterkt preget av 80- og 90-tallet og brede skuldre og markerte midjer står i fokus.

UTENPÅ SKJORTEN: I forbindelse med Milano Fashion Week for to år siden brukte Agaard korsettet til en skjortekjole. Looken havnet i både Harper's Bazaar, Elle og Vogue. Foto: Envelope.no/Julien Boudet

Moteprofil og gründer av Envelope.no, Celine Aagaard, trekker frem stilikoner som Madonna og designeren Jean Paul Gaultier som inspirasjonskilder til trenden. Men mener også at Kardashian-søstrene har hatt en finger med i spillet.

– At stjerner som The Kardashins også har hentet tilbake trenden som har sin opprinnelige fra 1920 - og 30-tallet har ikke gjorde trenden mindre riktig akkurat nå, sier Aagaard og understreker at hun mener den smalere varianten som er til pynt med snøring, ikke den stramme og helseskadelige varianten.

Les også: Fem catwalk-kopier du har råd til

Slik styler du

Det kan være vanskelig å style korsettet, men moteeksperten tipser om å gå for en avslappet og nedtonet look så antrekket ikke blir vulgært.

– Velg baseplagg som den klassiske hvite eller stripete skjorten for en nedtonet look. Jeg har to korsetter selv - et i skinn og et i bomul, og de har jeg både stylet over en hvit skjortekjole for et par år siden, men denne sesongen til en oversized hvit skjorte og et par jeans. Under moteuken i København stylet jeg korsettet til et par lakkbukser og høye hæler til fest, sier hun og legger til:

– Snøring og snøringsdetaljer ser vi forøvrig på både på gensere, korsetter, bukser og topper denne sesongen.

Publisert: