Norske jenter på kjendisfestivalen Coachella: – Nå er blomsterkransen ut

Coachella

CALIFORNIA (MinMote): Handler Coachella mest om mote eller musikk? Vi møtte fire norske jenter på «it»-festivalen i California og tok tempen på festivalmoten. 

Malene Emilie Rustad
Publisert:
Coachella

Foto: Malene Emilie Rustad/VG

Coachella

Foto: Malene Emilie Rustad/VG

Coachella

Foto: Malene Emilie Rustad/VG

Coachella

Foto: Malene Emilie Rustad/VG

På Coachella-festivalen i år var blomsterkransene byttet ut med broderier, croquet-toppene med blondeundertøy og fjærøredobber med store øreringer. Som vanlig på den populære musikkfestivalen har folk brukt mye tid på å planlegge hva de skal ha på seg.

Få også med deg vårens største skjønnhetstrend i Trendguiden:

Kjendiser som Kylie og Kendall Jenner, Kate Bosworth, Taylor Hill og Vanessa Hudgens er blant kjendisene som gjester festivalen hvert år, og i år var intet unntak. Se flere av kjendisenes antrekk her.

Stilforandring på festivalen

UT: Blomsterkransen er ikke lenger det mest populære du kan ha på deg på festival. Det ble tydelig på Coachella. Foto: Getty Images

I tråd med hva de ulike kjendisene hadde på seg kan virke som at Coachella-stilen har blitt mer glamorøs og gjennomtenkt de siste årene. Den tidligere hippie-rock-bohem stilen à la Kate Moss 2009 med korte olashorts, skinnvest og Hunter-støvler er byttet ut med vakre silkekjoler, gjennomsiktige blonder, kimonoer og dyre designersko.

KLÆR

Disse vårjakkene vil freshe opp antrekket

For ikke å glemme den klassiske kransen laget av plastikkblomster som har dominert motebildet på ulike festivaler i en årrekke. Alle de norske jentene MinMote snakket med var lei av trenden og glad den ikke florerte på Coachella-området slik som tidligere.

untitled link

Overalt vrimler det av festglade mennesker med glitter i ansiktet, overflod av smykker og lange flagrende plagg. De mest pyntede gikk for fotside kjoler i metalliske toner med dramatisk splitt i siden og smykker som hodeplagg.

På festivalen traff vi fire norske jenter som gikk for en hakket mer nedtonet stil enn beskrevet ovenfor, men fortsatt i høyeste grad inspirerende. Kanskje du får et tips eller to til du skal på festival i sommer?

– Mer enn fine bilder

Navn: Vilde Viklem Bråthen

Alder: 25

Hva har du på deg? Kjole fra Zara, gammel veske fra Mulberry, Isabel Marant-boots og vintage Levi's-jakke.

BLOMSTERDRØM: Vilde Viklem Bråthen valgte en fotsid kjole med åpen rygg, en slitt designerveske og komfortable boots. Foto: Malene Emilie Rustad/VG

Hvor viktig er antrekket for deg på Coachella? – Man kommer ikke utenom at Coachella er et sted for å se og bli sett. Det er en haug av kjendiser og modeller her og selv om man ikke kan sammenligne seg med dem, ønsker man føle seg fin. Når det er sagt så er jeg på festivalen først og fremst for å kose meg, så jeg ville aldri tatt på meg noe jeg ikke kan danse i eller blir hemmet i fordi plaggene kan bli ødelagt. Det hjelper ikke med fine Instagram-bilder hvis man ikke har kost seg. I tillegg er dette i ørkenen og det blir ekstremt varmt, så det er begrenset hvor mye dilldall man orker å ha på seg.

KLÆR

HUN FINNER DITT NESTE LUKSUSKJØP PÅ FRETEX

Hva synes du om moten på Coachella? – Det er veldig mye forskjellig og jeg elsker at folk tør å dra på litt. Vi trenger ikke se ut kloninger av hverandre. Det er mye som er veldig bohemskt og hippie-inspirert og den stilen er jeg litt lei, pluss at det er mange med litt for lite og små klær.

Beste festivaltips? – Bruk solkrem, ikke gjør eller ta på deg noe som går utover opplevelsen og hold sammen med en venn - det er null dekning inne på området.

Kul med turistcaps

Navn: Vibeke Røed Hansen

Alder: 24

Hva har du på deg? Vintage-skjørt fra Levi's, smykker fra Tom Wood, veske fra Chanel lånt fra FJONG og caps fra turistsjappe i California.

CASUAL: Vibeke Røed Hansen valgte et enkelt og kult antrekk for lørdagens konserter. Foto: Malene Emilie Rustad

Hvor viktig er antrekket for deg på Coachella? – Absolutt ikke det viktigste, men det er gøy å planlegge litt i forkant. Isteden for å bruke en formue på festivalantrekk går det for eksempel an å leie klær eller vesker til anledningen. Både miljøvennlig og kult.

Hva synes du om moten på Coachella? – Amerikanere er kanskje ikke kjent for den beste stilen? Generelt mye blomsterkranser og frynser ute å går. «Friends don't let other friends wear flower crowns»!

KJENDIS

10 IKONISKE BIKINI-ØYEBLIKK

– Viktig med gode sko

Navn: Kaia Katrine Tunheim Wanderås

Alder: 23

Hva har du på deg? Svart body fra Asos, blondekjole fra H&M, sko fra Converse og veske fra Michael Kors.

KJOLE MED SPLIT: Kaia Katrine Tunheim Wanderås valgte å bruke en vakker hvit blondekjole over en sort body. FOTO: Malene Emilie Rustad

Hvor viktig er antrekket for deg på Coachella? – Det er en viktig del av å komme i festivalstemning, og det å tørre å bruke klær i mer California-stil.

Hva synes du om moten på Coachella? – Coachella er kjent for festivalmoten, og det er morsomt å tre inn i noe annet enn den typisk norske stilen.

Beste festivaltips? – Ha en passe stor veske med plass til småting som gnagsårplaster og solkrem. Og gode sko!

– Ingen grenser på Coachella

Navn: Maiken Røed Hansen
Alder: 19
Hva har du på deg? Skjørt fra H&M, veske Givenchy, solbriller Gucci, sko fra ATP og s kjerf fra Zara.

MINIMALISTISK: Maiken Røed Hansen valgte å pynte opp vesken med et sjal fra Zara. FOTO: Malene Emilie Rustad/VG

Hvor viktig er antrekket for deg på Coachella? – For meg er det viktigst å føle meg vel og komfortabel med antrekket ettersom man skal være her i så mange timer av gangen.

Hva synes du om moten på Coachella? – Veldig mye forskjellig! Men det er morsomt å se hva alle har på seg. På Coachella er det virkelig ingen grenser.

Beste festivaltips? – Ha på deg gode sko og ha med «powerbank» for å kunne lade mobilen.

Publisert:

Finn mer innhold om: