Genserdetaljen du må vite om

IT-GENSER: Gensere med detaljer som glidelås i halsen, skjev skjæring eller knapper er en av sesongens store hverdagstrender. Her er den tyske motebloggeren Lisa Hahnbeuck under moteuken i Milano tidligere i år. Foto: Getty Images

Denne sesongen bør du legge merke til halsen på genseren din. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Strikkegenser-sesongen er her for fullt, og denne vinteren er det spesielt én detalj som markerer seg - nemlig den asymmetriske halsen. På catwalken for høst- og vintermoten 2016 og 2017 var høyhalsede gensere med «splitt» på siden og/eller glidelås og knapper spesielt synlig.

joggedress 2
KLÆR

Joggedressen gjør super-comeback i motebildet

genser hals 3

Strikket kjole fra Zara. Foto: Produsenten

999,-
Gå til butikk
genser hals 3

Genser fra Isabel Marant Etoile hos mytheresa.com. Foto: Produsenten

3600,-
Gå til butikk

Trenden markerte seg særlig hos motehus som Christian Dior, Narciso Rodriguez og Isabel Marant, men kjedebutikkene har selvsagt kopiert looken til en langt billigere penge.

KLÆR

De fineste fuskepelsene i butikk nå!

Genser hals 4

Genser fra Vanessa Bruno Athé hos Mytheresa.com. Foto: Produsenten

2600,-
Gå til butikk
Genser hals 4

Genser fra Proenza Shouler hos Matchesfashion.com. Foto: Produsenten

4385,-
Gå til butikk

70-tallet herjer fortsatt i motebildet og derfor har flere av genserne glidelås med en sirkel nederst, eller store, brune knapper. Genseren er spesielt fin å bruke til sesongens kuleste jeans eller et lekkert skjørt med sorte tette strømpebukser til.

Genser hals1

Genser fra Ganni. Foto: Produsenten

1599,-
Gå til butikk
Genser hals1

Genser fra Zara. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk

Dette er en detalj som ikke er for markant og derfor tidløs. Det finnes flere billig-varianter som kjedebutikkene, men legger du litt mer penger i den er sannsynligheten stor for at du kan ha den lenger er i skapet enn kun én sesong.

genser hals 2

Genser fra Bik Bok. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
genser hals 2

Genser fra Zara. Foto: Produsenten

349,-
Gå til butikk

Siden disse genserne er relativt tykke i stoffet er et godt tips å se etter rene materialer som puster. For eksempel ull, bomull, viskose og lin. Slik unngår du å bli klam og svett, pluss at den holder seg fin enda lenger enn en variant i kunststoff.

Publisert: