Jenny Skavlans beste tips for brukt-kupp

Jenny brukt-kupp

Moteelskernes yndlingssesong er rett rundt hjørnet, men ingen grunn til å gå amok for det. Her er Jenny Skavlans beste tips til å gjøre brukt-kupp i høst.

Malene Emilie Rustad
Publisert:
Jenny brukt-kupp

@jennyskavlan

Jenny brukt-kupp

@jennyskavlan

Moteverden assosierer høsten med vakre kolleksjoner bestående av skinnbukser, høyhalsede ullgensere, kåper i kasjmir, støvletter og en deilig fargepalett med rødt, beige, brunt og grått. Lag på lag blir plutselig gøy og du kan leke deg med ulike materialer uten å fryse i hjel.

Når høsten kommer, er det også mange som tenker at de trenger nye klær. Plutselig blir det kaldere på kvelden og den jakka du gikk med i fjor er ikke like fristende å slenge på seg i år.

Heldigvis finnes det mange steder å få tak i tidløse, unike og kule plagg.

Det finnes flust av nettsider, apper og butikker hvor du kan finne alt du «trenger» til i høst. I Norge har Tise, Finn og Letgo blitt etablerte sider hvor du kan finne kupp eller selge unna det du ikke bruker lenger. I tillegg har flere butikker begynt med gjenbruk og vintage-butikker har etablert seg i hovedstaden.

Vintage-dronninga Jenny Skavlan deler sine beste tips.

– Om jeg skal ha ekte unike vintage-skatter fra 40, 50, 60 eller 70-tallet handler jeg på etsy.com, shopgossamer.com eller UFF på arkaden i Oslo, sier Skavlan til MinMote.

Skal du til Oslo i sommer? Her er hovedstadens beste vintage-butikker.

Skavlan finner de beste Levis-buksene på Studio Bazar på St.hans haugen og ofte skatter på Freetex Grunerløkka og Freetex Universitetsgata.

– Noen små butikker som er gøy å sjekke ut er Clothes in my closet og Ny York på Grunerløkka eller Fløyel og kanari på Frogner.

Hvor finner du høstens mote?

– Om jeg vil finne noe brukt fra de siste sesongene fra for eksempel Ganni, Acne Filippa K, Zara eller andre motehus så leter jeg på Tise.

Går turen til New York i nærmeste fremtid? Her er de beste vintage-butikkene.

Hva skal du se etter i høst?

– Jeg leter stort sett alltid etter det samme og er ikke så opphengt i trender. Jeg leter etter gode kvaliteter, unike plagg som appellerer til MEG.

Her deler Jenny sine tre siste kjøp, hvor alle er fra etsy.com:

TRENDY STRÅVESKE: Den fineste vesken du kan gå med i sommer er sett på de største moteprofilene. Jenny Skavlan fant sin brukt på etsy.com. Foto: Privat.
LIVSSTIL

Se byens beste vintage her.

VAKKER SILKEKJOLE: Et av funnene var denne fotside kjolen i silke med prikker og split foran. Foto: Privat
UNIKT SKJØRT: Et vintage pliseskjørt med paljetter og mønster fra etsy.com. Foto: Privat.

Skavlan er kjent for å tranformere brukte plagg ved hjelp av nål og tråd. Gamle skjorter, kjoler og bukser kan gjøres om til noe du har lyst å ha på deg nå.

KLÆR

SE OPPSKRIFT PÅ SKAVLANS SNØRETOPP HER.

Det viktigste er å like fargen, mønstret og stoffet på det du handler brukt. Passformen kan du gjøre om slik at det passer din kropp:

Publisert:

Finn mer innhold om: