De nye it-jentene: Katarina Petrovic

Katarina Petrovic

Minimalisme og maskuline detaljer som møter feminitet gir Katarina Petrovic en stil du legger merke til.

MinMote
Publisert:
Katarina Petrovic

Katarina Petrovic. Foto: Privat.

Katarina Petrovic

Katarina Petrovic. Foto: Privat.

Katarina Petrovic

Katarina Petrovic. Foto: Privat.

Vi lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge.

MinMote har derfor plukket ut syv kvinner vi har troen på at kommer til å bli de nye it-jentene vi kommer til å se mer av i året som kommer.

Vi har tidligere snakket med RIKKE KREFTING, KAROLINE HOEL, Nina Sandbech, Nnenna Echem og Julie Varner.

Nå er det klart for Katarina Petrovic.

23 år gamle Petrovic får oppmerksomhet for sin minimalistiske stil, og forteller at hun gjerne låner klær av kjæresten.

– Stilen min er minimalistisk og ganske så maskulin, med en dash av upraktisk eleganse – takket være de serbiske genene. Klimaet her hjemme tillater meg ikke å være så upraktisk og sofistikert som jeg kanskje ellers ville vært, men jeg liker kombinasjonen maskulint møter feminint.

Petrovic er utdannet journalist, og jobber som mote- og skjønnhetsansvarlig i contentavdelingen til Aller Media samtidig som hun driver nettstedet A Style Journey.

Hun er strålende fornøyd med å havne på MinMotes liste over nye it-jenter som er verdt å følge med på i 2018.

– Det må være årets kompliment! Og jeg setter veldig stor pris på det, og det er utrolig gøy.

– Hva er det som er mest «typisk Katarina» da det kommer til klær og tilbehør?

Mest typisk meg er sort, maskulint, enkle snitt og gode materialer. Når det kommer til tilbehøret mitt er det tidløst og klassisk, sier hun.
Les også: 16 RÅ SKO TIL JULEFESTEN

Interessen for klær har vært der nærmest hele livet, og hun tror noe av det er arvet fra moren.

– Ifølge min mor startet det veldig tidlig, og ifølge henne har jeg alltid vært kreativ og opptatt av estetikk. I tillegg var hun veldig flink til å kle både seg selv og meg, noe jeg tipper har hatt mye å si. I tillegg har mamma og jeg alltid pleid å kle oss, shoppe og se i magasiner sammen så lenge jeg kan huske, så mote og klær har alltid bare vært der.

untitled link

Når Petrovic kler seg ønsker hun at antrekket skal ha en iøynefallende detalj, og at det skal gå kjapt unna.

– Et par ting går igjen hver gang og det er at det skal ta så kort tid som mulig, at antrekket skal være så enkelt som mulig og at det skal ha en iøynefallende detalj, med for eksempel et par øredobber, et annerledes snitt eller et spesielt materiale. I tillegg prøver jeg å utfordre meg selv til å gå litt utenfor komfortsonen på de gode dagene.

I vinterhalvåret er det viktigste å tilpasse seg vært ute.

– Nå går det i å holde meg så varm som mulig, og da holder jeg meg til det trygge, nemlig varme materialer, oversized og sort.

Nina Sandbech
KLÆR

NINA SANDBECH

Petrovic forteller at vi trolig aldri vil se henne i colourblock-antrekk, og da særlig aldri i kombinasjonen rødt og rosa. Men, hun har også lært at man aldri skal si aldri.

– Jeg alltid sagt at jeg aldri skal bruke sokker i hælene - men jeg tror kanskje jeg lyver. Jeg elsker synlige sokker i loafers for øyeblikket, så jeg har en følelse av at dere ganske snart kommer til å se meg iført et par tynne nylonsokker og hæler, avslører Petrovic.

Selv om Petrovic er glad i å mikse og matche, vil hun ikke gjøre det med ville farger og mønstre.

– For min del handler det mer om å mikse og matche materialer, snitt og detaljer. Det kan være å gå for en oversized overdel og en superskinny underdel. Jeg elsker å kombinere massive ting med mindre, enten det er klær, sko, vesker eller tilbehør.

Karoline Hoel
KLÆR

KAROLINE HOEL

Hennes beste tips til hvordan man skal klare å peke ut sin egen stil og tørre å gå med uvanlig plagg er å plukke ut plagg man føler seg komfortabel i.

– Ikke gå med et «annerledes» plagg bare for å gjøre det, du må føle det for at det være fint og for at du skal kle det! Det synes mer enn man tror når man ikke er komfortabel med antrekket sitt, sier hun.

Et plagg hun stadig vender tilbake til uavhengig av sesong, er den gode, gamle blazeren.

– Akkurat nå er det en av kjæresten min Belmin sine blazere som gjelder. Han har en sort og en rutete brun han aldri får bruke selv, sier hun og ler før hun legger til:
– Jeg er også helt oppslukt i en oversized, fotsid kåpe fra Mariam Al Sibai og mine nye Sorel Caribou sko - det er vinterens favoritter. Jeg har også en superlang, vid, sort bukse som redder meg i enhver anledning. Det samme gjelder den svarte turtlenecken min og Belmin sin svarte blazer. Plaggene passer like godt til hverdags som til fest, og de kan kombineres på utallig mange måter og alltid se bra ut.

Rikke Sandvold
MOTE

Rikke Sandvold

Bloggeren henter inspirasjon over alt, som ved å reise, shoppe, være på søndagstur eller henge på Instagram. Allikevel har hun et tips for dem som ønsker å holde seg litt ekstra oppdatert.

– I tillegg får jeg selvsagt en del inspirasjon ved å se på motevisninger. Vogue Runway-appen er favoritt-appen etter Instagram, avslutter hun.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.