MinStil: Mia Mariaux de Serres

NYGIFT: Iført en kjole fra det danske merket Rotate ga Mia Mariaux de Serres sitt ja til sin kjære.
NYGIFT: Iført en kjole fra det danske merket Rotate ga Mia Mariaux de Serres sitt ja til sin kjære.Privat

Høyer-innkjøper Mia Mariaux de Serres elsker å pynte seg både til hverdag og fest. Nylig giftet hun seg iført dansk design kjøpt på et outlet og slør fra Grønland i Oslo.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Elsa Fredrikke, Malina Kragmann og kjæresteparet Hedda og Theresa. Nå er det Mia Mariaux de Serres sin tur.

Privat

Helt siden hun ble født har mote vært en del av hverdagen til Mia Mariaux de Serres. Familien driver butikkjeden Deguy, og det har gjort at Mia fra ung alder fikk være med på alt fra reiser og messer, til innkjøp og besøk på fabrikker.

– Mote var ofte det man snakket om rundt middagsbordet, forteller hun til MinMote.

I dag jobber hun som innkjøpsansvarlig sentralt i Høyer-gruppen.

– Påvirkningskraften av trender fascinerer meg veldig. Jeg prøver alltid å ha øynene åpne og analysere hva som blir det neste, og hva folk ønsker å kle seg i neste sesong. Når det er sagt, vil jeg likevel si at jeg liker å kle meg klassisk og feminint.

HØYER JOURNAL - Stine Heyerdahl
HØYER JOURNAL - Stine HeyerdahlStine Heyerdahl

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg er veldig bevisst på det at mote kan forme folk og at man kan forandre seg. Jeg kjenner meg såpass godt at jeg vet at jeg kan begynne å like noe nytt om tre måneder, som jeg kanskje ikke synes var så fint da jeg først så det. Det er fint at man er åpen for nye ting.

– Men er det noe i garderoben din som er «typisk Mia»?

– Jeg er veldig svak for sett, skjørt med matchende genser, eller bukse med en topp som hører til. Jeg har mange blazere og får heller ikke nok av hvite bluser. Jeg liker også å gå med kjoler og pynte meg. Jeg vil heller «dress up than down».

For ikke mange ukene siden fikk hun virkelig muligheten til å «dress up». Da giftet nemlig de Serres seg i Rådhuset i Oslo.

– Det var helt magisk. Vidunderlig, sier hun og fortsetter:

– Vi skulle egentlig gifte oss i Paris i mai 2020. Alt var klart, 100 mennesker var invitert, men så måtte vi jo utsette det.

Stine Heyerdahl

Når man gifter seg i utlandet må man uansett ha en vielse i Oslo, så da Mia og forloveden fikk tid på Rådhuset, kastet de seg rundt.

– Vi planla ikke noe særlig. Det var nesten ingen der og alle fikk kort varsel. Det var kanskje derfor det også ble så bra – ikke så mange forventninger. Det var bare utrolig fint!

Stine Heyerdahl

Iført en kort, hvit kjole med rutete mønster og store puffermer, ga Mia sitt ja til sin kjære.

– Jeg visste jeg hadde lyst på en kort kjole, og fant denne fra Rotate på et outlet for noen måneder siden. Materialet til sløret kjøpte jeg på Grønland i Oslo og fikk det sydd på en kam. Alt brudestas er så dyrt, så det var fint å kunne gjøre det på den måten.

Stine Heyerdahl

– Hvordan gikk du frem når du skulle style den?

–Jeg prøvde litt forskjellig. Kjøpte litt tyll og sånt. Jeg visste at jeg ville ha et langt slør til den korte kjolen siden brudekjolen jeg skal ha i Paris er lang og uten slør. Så da kunne jeg «maxe» det ut denne gangen og gå for langt slør til kort kjole.

Stine Heyerdahl

Håret fikk hun vasket og fønet hos frisøren, før kronen på verket ble to nåler sammen med sløret.

– Jeg hadde kjempedårlig tid etter jeg hadde vært hos frisøren, så jeg måtte sminke meg på 20 minutter. Jeg skrek til venninnen min at hun måtte lage en bukett.

Deretter la hun sminken selv og toppet hele looken med et par hvite Celine-solbriller og noen høye sandaler fra Aquazzurra.

Mia er ikke fremmed for å gjøre et kupp når det kommer til både klær, sko og tilbehør. Brudekjolen ble som nevnt funnet på et outlet, og i garderoben hennes befinner det seg flere bruktfunn.

– Jeg har en utrolig fin gullbukse som jeg elsker. Den fant jeg i et trau på en vintagebutikk i Paris. Den bruker jeg gjerne sammen med en hvit T-skjorte og høye hæler. Jeg bruker den gjerne rundt festsesongen, men jeg liker å utfordre litt, sier Mia og legger til at hun fint kan ta i bruk buksen ellers også.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Veldig opptatt av det! Jeg bodde i Paris og har kjøpt mye second hand der. Jeg elsker å gå i bruktbutikker når jeg er på reise i nye byer!

Privat

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg kjøper plagg av god kvalitet slik at jeg kan ha det dem lenge. Noen ganger tenker jeg over hvor mange ganger jeg har brukt det og det plagget til forskjellige anledninger. Før så man kanskje på dette som noe negativt, men for meg gjør det ingenting. Jeg er stolt over de plaggene jeg har hatt siden jeg var 17 år. Det viser bare at det er fin kvalitet og at man skal være glad i plaggene sine.

– Vi har alle et ansvar – det tenker jeg også på i jobben min. Vi må kjøpe inn gode kvaliteter, være skeptisk til det som presenteres og utfordre alle merker og spørre dem om kvalitet og bærekraft. Det er mitt ansvar som innkjøper å gjøre merker obs på temaet.

Privat

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Mormor er den personen som har alltid inspirert meg, minnene av henne inspirerer meg fremdeles. Så elegant og chic, så vakker, og ikke minst en utstråling som alle la merke til da hun kom in i rommet, sier Mia og fortsetter:

– Jeg lar meg også inspirere av forskjellige typer personligheter. Hvis du møter noen som inspirerer deg gjennom personlighet sin, så blir ofte stilen til den personen også interessant. Hvis noen er selvsikre, er det utrolig attraktivt. Et antrekk kan bli kult av det.

– Hva er ditt beste motetips?

– Det må gå på akkurat dette med å være trygg i seg selv. Utstråling gir så mye til et antrekk. Et godt tips er også å kjøpe klær du kan bruke på mange forskjellige måter. Jeg sørger alltid for at jeg har klassikere i garderoben når jeg er på reise, «go-to-pieces» som individuelt kan kombineres på forskjellige måter, og kan funke til mange anledninger. Mine favoritter er en perfekt innsvinget sort blazer, en hvit oversized silkebluse, en rett jeans med høyt liv, og høye pumps. Rød leppestift kan også ofte gjøre susen!

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Hudfarget strømpebukse. Det er ikke min favoritt. Men samtidig liker jeg ikke å si «aldri». Hvert fall ikke når det gjelder klær og mote. Jeg ønsker ikke å begrense meg.

Privat

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

–Jeg ønsker meg en ny boblejakke fra Nanushka i vegansk skinn. Jeg bare venter på at det skal bli litt kaldere. Jeg ønsker meg også noen sko fra Les Petits Joueurs, sier Mia og legger til at hun har veldig troen på at glitter og farger kommer til å ta av den kommende sesongen:

– Det er nok med joggebukser, grå og beige antrekk. Jeg tror på sterke farger fremover. Den perioden vi har vært i nå har vært ganske tung for mange. Derfor tror jeg motreaksjonen blir farge og glede.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?