MinStil: Ingeborg Walther

LEKEN OG FARGERIK: Stilen til Ingeborg Walther er like sprudlende som personligheten hennes.

– Helt siden jeg startet å synge og opptre har det å uttrykke meg gjennom stilen vært veldig viktig for meg.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Chris Holsten, Zupermaria, Vita Mashadi og Nathan Kahungu.

Sprudlende, leken, glad og fargerik er ord som beskriver både personligheten og stilen til den talentfulle artisten Ingeborg Walther.

I fjor ble noen kanskje enda bedre kjent med den 22 år gamle jenta, da det var hun som skjulte seg bak det søte bamsekostymet i Maskorama.

Noen kaller henne fortsatt kanskje for Bamsen, men på Spotify er hun å finne under artistnavnet INGEBORG. I to år har hun jobbet med et prosjekt der hun skriver om kjærlighetssorg, vanskelige relasjoner og om utfordringene rundt det å gå fra ungdom til voksen.

– Det føles så riktig å skrive på norsk, og nå jobber jeg med en EP som jeg gleder meg til å slippe. Jeg er utrolig privilegert som kan ha musikken som mitt hovedprosjekt. Nå har jeg bodd i Oslo i to år og prøver fortsatt å finne min plass i denne lille/store byen. Det kommer seg!

Gjennom TV-skjermen har vi også fått et lite innblikk i stilen til artisten, og vi fikk blant annet se en rekke kule looks da hun var med i Stjernekamp. Nylig var hun også i København for å ta del i moteuken.

– Skiller scenestilen din seg ut fra hvordan du kler deg ellers?

– Ja, veldig! Min scenestil er mye mer «intens» enn det jeg går med til vanlig. Jeg elsker å ha på meg sterke farger, leke med forskjellige stiler og ikke være redd for å skille meg ut.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Jeg har alltid vært interessert i klær og mote – spesielt på scenen. Helt siden jeg startet å synge og opptre har det å uttrykke meg gjennom stilen vært veldig viktig for meg. Da jeg var yngre synes jeg det var vanskelig å finne inspirasjon og «skjønne» hvilke trender som gjaldt, men da jeg ble eldre og fikk sosiale medier ble det lettere å følge med, ta inspirasjon og finne min egen stil.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min er leken, selvsikker, fargerik og komfortabel. Jeg kler meg veldig etter humøret og sesonger.

– Hva er «typisk Ingeborg» i garderoben?

– Jeg har altfor mange blazere, store og fargerike skjorter og capser i mange forskjellige farger.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg prøver å ha mye mer fokus på å kjøpe klær i materialer som vil holde lenge og er bedre for planeten. Jeg er SÅ lei av å kjøpe en genser, vaske den, og så ser det nesten ikke ut som en genser etter én vask ...

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg elsker å handle brukt og føler alltid at jeg har «skutt gullfuglen» hver gang jeg finner en vintage skatt! Noen ganger kan det være vanskelig å finne kule klær i vintagebutikker, så for meg er det viktig å ta seg god tid, prøve klærne og vite hva jeg ser etter.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Det må være en denimkåpe jeg kjøpte i København i vinter. Gleder meg sånn til å ta den i bruk og style den når det blir litt varmere.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg pleier å legge ut mine favoritter på sengekanten og mikse og matche de forskjellige delene, plutselig finner jeg en kombinasjon jeg ikke har tenkt på før og vipps, enda ett nytt antrekk!

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Et av mine nyttårsforsetter var å ikke spontanshoppe klær, men heller tenke meg godt om før jeg velger å kjøpe noe. Akkurat nå har jeg lenge vurdert en jakke fra Djerf Avenue som kan brukes igjen og igjen. Noen kule Jordan 1’s fra Nike hadde heller ikke vært feil!

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg blir veldig inspirert av lillesøsteren min Maren Walther, hun catcher trender veldig tidlig og har alltid gått i det hun selv synes er fint. Matilda Djerf har også vært en stor inspirasjon for meg det siste året. Når det kommer til sceneklær blir jeg utrolig inspirert av Zara Larsson. Hun på Stavernfestivalen i 2019? De som var der vet hva jeg snakker om!!!

– Hva er dine go to-antrekk under vinteren, våren, sommeren og høsten?

– Under vinteren i fjor (etter altfor mange vintre med kalde jakker) bestemte jeg meg for å investere i en god og varm vinterjakke som vil holde i mange år. Om våren tar jeg frem de mest fargerike klærne jeg har og legger de fremst i garderoben så jeg husker å ta de i bruk.

– Når sommeren kommer liker jeg å gå i lange kjoler med flip flops og masse smykker. Jeg har blitt så glad i smykker, noe jeg hatet å gå med før. Om høsten blir jeg alltid nyforelsket i jordfarger, og neste høst har jeg bestemt meg for å matche jordtoner med neon! Jeg gleder meg!

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg har troen på å matche pastell med knæsj-farger. Eplegrønt og den omstridte rosarød-komboen er også en favoritt. Det å ha fokus på bærekraft i alle ledd og lese hva klærne inneholder og ta valg deretter, sparer man både penger og miljøet på.

– En annen ting jeg må legge til er kapselgarderobe-konseptet, som handler om å investere i noen basisplagg eller kjerneplagg i god kvalitet slik at de holder seg fine over lang tid og er enkle nok til at de kan kombineres med andre plagg på forskjellige måter. Du kan bare løse det sånn du tror det blir best.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er fortsatt på jakt etter den perfekte jeansen. Jeg er ganske lav, så det er vanskelig å finne den perfekte, men jeg gir ikke opp! Denne våren vil jeg også finne noen nye vårsko jeg virkelig elsker og kan ha i mange år.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Dere kommer aldri til å se meg i den svart/hvit-stripete buksen som var populær for mange år siden. De som husker, de husker.

– Ditt aller beste motetips?

– Følg hjertet!!!!! Føles det riktig, så er det riktig. Gå i det du føler deg komfortabel i og stol på det du synes er kult. Selvtillit er det kuleste plagget.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: