Fæbrik x MinMote 2.0: Vaffelkjole med ermer

NY VRI: Det er klart du kan sy ermer på Fæbrik x MinMote-kjolen!

Vi viser deg hvordan du syr på ermer på kjolen!

I 2021 kunne MinMote og damene bak Fæbrik dele en (enkel!) oppskrift på en lekker vaffelkjole.

Så mange har sydd vaffelkjoler av gardiner, duker og det som måtte være, men nå er vi klare for å ta det et skritt videre.

Psst: Lurer du på hvordan du syr Fæbrik x MinMote-kjolen? Sjekk videoen nederst i saken eller les oppskrift her!

FÆBRIK-JENTENE: Jenny Skavlan, Mari Nordén, Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne poserer i sine vaffelkjoler fra Fæbrik x MinMote.

Nå kan du nemlig enkelt sy ermer på kjolen din! Den opprinnelige kjolen ble festet med bånd på skulderen, men nå kan du altså lage ermer på kjolen, om du skulle ønske det. Dette gjør også kjolen svært så høst- og vintervennlig, bare du styler den med noen varmere plagg!

Vi har allerede sett at flere syglade mennesker har «hacket» kjolen ved å sy på ermer, og derfor har vi nå laget en enkel fremgangsmåte på hvordan også du kan gjøre det!

Her kan du se en video av hvordan Ingrid Bergtun lager ermene til Fæbrik x MinMote-kjolen:

Slik lager du ermer

  1. Kanskje har du en kjole liggende, kanskje vil du sy deg en ny. Uansett hva, så er det greit å ha den originale vaffelkjolen foran deg.
  2. Deretter er det greit å ha et mønster på ermer tilgjengelig. Dette kan du få kjøpt flere steder, blant annet hos din lokale sybutikk, eller så kan du se hvordan ermet på et plagg du allerede har er konstruert!
  3. Fordi vi skal rynke til ermet litt, og få den superfine puff-effekten, så er det lurt å utvide ermet. I videoen viser Bergtun deg hvordan hun selv har gjort det. Hun utvider ermet med 30 centimeter, men gjør det også 15 centimeter lengre.
  4. Neste steg er å sy ermet sammen i sidesømmen. Husk å overlocke eller sy sikksakk langs sårkantene før du gjør dette. Deretter rynker du ermene ved å sy inn to rynketråder under hverandre med maks stinglengde og lav tråspenning. Husk å ikke feste i starten og slutten. Når du trekker i de to trådene, vil du se at stoffet rynker seg!
  5. Rynk til ermet har cirka samme omkrets som ermeåpningen på kjolen. Nål den deretter fast i kjolen. For å få litt ekstra plass til ermet, kan du nåle ermet cirka fem centimeter ned på vaffelsømmen under armen. Se hvordan Bergtun har gjort det i videoen over.
  6. Etter det kan du sy langs knappenålene, rundt hele ermet, først med vanlig symaskin og deretter overlock.
  7. Når du har sydd på det vil ermet falle ned langs armen. Nå kan du fortsette med å sy inn en strikk nederst. Det gjør du ved å presse stoffet tre centimeter bakover og sy to sømmer langs kanten. Pass på at mellomrommet mellom de to sømmene er bitte litt større enn strikken du skal bruke. Du må også la det være igjen en åpning i den ytterste sømmen slik at du kan tre strikken igjennom.
  8. Fest strikken til en sikkerhetsnål, tre den inn i det lille hullet og gjennom ermet, slik at den kommer hele veien rundt. Til slutt fester du den ved å sy en søm over strikken. Fordel rynkene jevnt ved å trekke ut ermet litt, og når du har gjort det er kjolen ferdig!

Da er det bare å ønske lykke til! Tag oss gjerne i bildene dine på Instagram!

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER? Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM!

Ønsker du å sy selve vaffelkjolen? Du finner fremgangsmåten her:

Publisert:

Finn mer innhold om: