MinStil: «Sommerhytta»-Sara

TODELT STIL: Sara Meyer Boudaya sier hun er litt «all over the place» når det kommer til stil. En dag har hun gjerne på seg en fargerik sommerkjole, en annen dag en tracksuit.

– Alt i alt er jeg opptatt av komfort, det er det viktigste elementet i stilen min, forteller «Sommerhytta»-vinneren.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Zupermaria, Ada Martini Strøm, Nathan Kahungu og Ramón.

På TV-skjermen er du nok vant til å se henne i hettegenser og snekkerbelte, men på Instagram er genser byttet ut med fargerike sommerkjoler og snekkerbeltet med lekkert tilbehør.

Sara Meyer Boudaya var nylig å se på «Sommerhytta» om dagen, hvor hun og ektemannen Ibrahim Mahnin gikk av med seieren.

Under innspillingen tok konkurransen mye av nervene og fokuset til Boudaya.

– Det var helt surrealistisk. Jeg fikk ikke med meg at vi vant en gang, sa hun i et intervju med Dagbladet.

Sara Boudaya beskriver seg selv som en god miks av Nord-Afrika og Nord-Norge, Grünerløkka og Fetsund.

– Koranskole i helgene, fisketur med bestemor i høstferiene. Jeg er det jeg vil kalle en god identitetskrise. Jeg er også en urealistisk drømmer – i alle områder av livet.

– Jeg er en 28 år gammel jente, som er veldig glad i mennesker. Glad i familien min, mannen min og vennene mine, men også fremmede mennesker. Jeg valgte nok å utdanne meg til barnevernspedagog nettopp på grunn av det, at jeg er glad i mennesker og ønsker å bidra til at alle skal ha det fint.

På toppen av det hele er også mote hennes største hobby.

– Jeg tror faktisk at det er det som surrer mest oppe i hodet mitt i hverdagen. Hva kan jeg style den med? Har de kommet med en ny farge av den tracksuiten? Jeg må sjekke om de har fått inn de skoene. Hva skal jeg ha på i morgen egentlig?

– Til og med en kort tur på butikken kan føre til flere skift og matching av farger, før jeg går ut av døren – bare for å få brukt antrekk jeg har tenkt på at passer sammen. Haha. Jeg har elsket å shoppe og å sette sammen antrekk så lenge jeg kan huske. Høydepunktet i ungdomsskolealder var da jeg fikk 200 kroner av mamma som jeg kunne shoppe for. Jeg har nok arvet det av både mamma og bestemor, som begge er veldig glade i å «dolle» seg opp. Og så har jeg alltid likt å kjøpe ting som ikke alle har og style det selv om venninnene mine syntes det var stygt.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg er en The Frankie Shop møter byTiMo-jente. Er nok litt «all over the place» når det kommer til stil. Jeg har ikke en spesifikk stil jeg holder meg til. Jeg kan gå med tracksuit og sneakers den ene dagen, og så vil jeg ha blomsterkjole og pensko den neste. Kan ville ha «all black» den ene dagen, og så se et fargerikt og kult antrekk på Janka Polliani, og dermed ville ha et fargerikt antrekk dagen etter.

GOD MIKS: Sara beskriver stilen sin som en blanding av klær fra The Frankie Shop (t.v.) og det norske merket byTiMo (t.h.), som gjerne har mer blomstrete og feminine plagg.

– Jeg blir lett inspirert av flere stiler der ute, så hvert antrekk jeg går med kan være ganske forskjellig fra det neste. Men noe som ofte går igjen er en oversized overdel med noen chubby sneakers til. Alt i alt er jeg opptatt av komfort, det er det viktigste elementet i stilen min.

– Hva er «typisk Sara» i garderoben?

– Veldig oversized overdeler, som kåper, blazere, hoodies eller crewnecks. Og tights. Flest svarte tightser, men også knæsj grønn, oransje, rosa og lilla. Jeg har en del plagg som kanskje skiller seg litt ut, mest i farge. Jeg er også veldig glad i sett: Matchende overdel og bukse har vært min «go to» i mange år. Og så må vi ikke glemme alle sommerkjolene mine. Alle disse vil jeg si er «typisk Sara».

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Det må være å style gamle plagg sammen til et nytt antrekk! Jeg har shoppet en del opp gjennom årene, så jeg har lenge ønsket å ha et lite prosjekt, der jeg kun bruker klær jeg allerede har, i typ et år. Men jeg har litt vanskeligheter med å klare å holde meg unna nye ting jeg synes er fint. Det har vært en del Tise-kjøp, for å få tak i ting jeg har hatt lyst på en stund, uten å kjøpe det nytt fra butikken.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg hadde en periode rundt 2014, der jeg fant mange skatter i bruktbutikker og på loftet til bestemor. Jeg var hekta. Store kåper med puter i skuldrene, en turkis trenchcoat fra Fretex og oversized fleecegensere. Jeg syns det er kjempefint å kunne bruke tøy om igjen, men jeg har nok blitt dårligere på å prioritere brukttøy med årene. Jeg satt meg på fast fashion-toget en dag, og har liksom aldri kommet meg helt av. Men det er jo så mye fint brukttøy å finne, så jeg ønsker å ta opp den tråden. Også selvfølgelig for miljøet sin del.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Det må være den ene marokkanske kaftanen jeg kjøpte i Rotterdam til bryllupet mitt. Den hadde vært en utleie-kjole og hadde noen skavanker (noen løse stener og tråder), så jeg fikk kjøpt den ganske mye billigere enn det den opprinnelig var verdt. Og den brukte jeg altså på hennadagen i bryllupet mitt.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– For min del er det bare å bruke noen minutter i garderoben min, og finne frem flere plagg jeg ikke har brukt på år og dager. Jeg har nok av plagg, og hadde nok ikke trengt et nytt plagg på flere år hvis jeg bare brukte de klærne jeg har!

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Det må være et nytt par med Axel Arrigato-sneakers, man kan vel aldri få nok av freshe sneakers. Er også hekta på New Balance 550 om dagen, så både øyne og ører er på utkikk etter det. Har også lenge hatt et ønske om å kjøpe en vintage merkeveske, for eksempel Chanel. Men det er et langsiktig mål i livet, og haster heller ikke.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg blir nok mest inspirert på Instagram. Jeg følger veldig mange influencere og fashionistaer fra andre land, og elsker å se når de poster nye antrekk, sier Sara og legger til følgende inspirerende Instagram-kontoer: @monikh, @bygigivasallo, @sauf.etc, @brunabear, @imhannawhiting, @wiss.xo, @josefinehj og @polliani.

– Blir også veldig inspirert av å sette meg ned på Løkka en dag og bare se på folk.

– Hva er ditt go to-partyantrekk?

– Det spørs på dagsformen! Men det må være enten kort, langermet kjole, med strømpebukse og chunky boots. Oversized blazer, en kort kjole, strømpebukse og boots, eeeller en jumpsuit, sneakers og bumbag.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Vår: Trenchcoat, tights og chunky sneakers.
– Sommer: Langermet maxikjole med chunky sandaler/slippers.
– Høst: Oversized kåpe, hettegenser, tights og chunky boots/sneakers.
– Vinter: Oversized kort eller lang soveposeboblejakke og sneakers, Uggs eller chunky boots. Ofte i tracksuit!

– Hvilke trender har du troen på?

– Oversized plagg! De går aldri av moten i mine øyne.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg har sikkert over 30 svarte bukser, fordi jeg alltid er på jakt etter den perfekte, men jeg har tydeligvis ikke funnet den ennå. Er også alltid på jakt etter den perfekte oversized kåpen eller trenchcoaten.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Standard skinnjakke og svarte sneakers. Jeg føler bare jeg aldri har kledd den klassiske, svarte skinnjakken, uansett hvor mange ganger jeg har prøvd. Kanskje en skikkelig oversized en, og så er det svarte sneakers da. Jeg tror jeg aldri klarer å gå vekk fra aerobic-stempelet jeg gir svarte sneakers. Haha. Selv om mange sikkert kler det, ser du meg aldri i det. Det er vel min eneste absolutte «no go».

– Ditt aller beste motetips?

– Det må være å ha på noe komfortabelt og noe DU synes er fint! «Dress like nobody is watching, but like you are at a fashion show at the same time.» Den tok vi på engelsk, gitt!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: