MinStil: Karoline Solberg Kjønniksen

– Jeg havnet veldig tilfeldig i motebransjen, og denne bransjen betyr veldig mye for meg.

Den nye daglig lederen i Fæbrik, tobarnsmoren Karoline S. Kjønniksen (29) mener hun er for gammel til å fryse på magefettet, og beskriver stilen sin som «veldig tante Gerda».

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre Mari Nordén, Andreas Kumwenda, Kaja Isdahl og Ramón.

Karoline Kjønniksen har akkurat begynt i jobben som daglig leder i Fæbrik.

Hun kommer fra jobben som salgssjef i Holzweiler, og har nylig overtatt det hun beskriver som «livets hus» på Ekeberg i Oslo.

– Jeg er mamma til to nydelige «covid lockdown»-jenter og gift med klippen i livet mitt, Nikolai. Vi har nettopp kapret et dødsbo på Ekeberg som skal totalrenoveres. Hobbyen og meditasjonen min i hverdagen, er å holde på i hagen, forteller Kjønniksen til MinMote.

Karoline og familien har nettopp overtatt et oppussingsobjekt på Ekeberg som de skal bo imens de totalrenoverer.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Veldig tante Gerda, eller klassisk britisk stil med andre ord. Elsker høytlivsbukser, hatter og blazere. Kan gjerne kombinere dette med gode sneakers eller loafers.

– Hva betyr mote og klær for deg?

– Det betyr mye! Fra så langt tilbake jeg kan huske har jeg kledd meg ut og skiftet flere ganger om dagen. Bestemor hadde et loft fullt av gamle skatter jeg pleide å låne fra, så jeg har enda en del ting fra hennes skap, forteller Kjønningsen og fortsetter:

– Jeg havnet veldig tilfeldig i motebransjen, og denne bransjen betyr veldig mye for meg. Alt begynte med at jeg var så heldig at jeg fikk jobb på Bogart i Tønsberg, og der solgte jeg dresser til menn – jeg tror det er derfor jeg elsker å gå i dress selv. Den jobben var et unikt springbrett til Holzweiler og nå Fæbrik. Jeg føler meg ekstremt heldig som har fått lov til å jobbe sammen med de dyktigste og mektigste menneskene i motebransjen, både nasjonalt og internasjonalt.

Et snapshot fra hovedkontoret til Fæbrik.

Kjønningen forteller at klesbransjen har gitt henne muligheten til å reise på fantastiske turer og sørget for mange gode relasjoner verden over.

– I Paris har jeg levert styling til Gigi Hadid og sittet til bords med supermodeller og rappere. I København har jeg vært med på å skape de fantastiske visningene til Holzweiler, tatt imot store kunder som Net-a-Porter og Browns Fashion, samt intervjuet hattemakeren til Dior. Jeg har elsket det!

Tilbords med Hugo, innkjøper i Net-A-Porter, på fasjonable Kaviar Caspia, i Paris.

– Hva er et typisk Karoline-antrekk?

– Dressbukser, blazer, New Balance- sneakers, stor frakk, øreringer og gullenke arvet av bestemor. Topper gjerne det hele med en hatt. Hjemme går jeg helst i jeans og hvit skjorte.

– Hvilke tilbakemeldinger får du oftest på stilen din?

– «Det er veldig deg». Hva betyr egentlig det? Men venninnen min Pia sier at den er «veldig gammel dame» og det kan jeg sette pris på.

Karoline har to døtre, og sjonglerer totaloppussing av ny bolig med ny jobb som daglig leder i Jenny Skavlans firma, Fæbrik. Her med en av døtrene iført antrekk fra Holzweiler.

– Har du et second hand- eller vintage-kjøp du er ekstra fornøyd med?

– Ja! Bøttehatt fra Burberry jeg kjøpte da mannen min og jeg var på forlovelsesferie i New York i 2017. Dessverre ble denne stjålet fra barnevognen på Godt Brød Grünerløkka sist måned. Har på Tise- og Finn-søk i håp om at den dukker opp der.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Bunadsjøle til min nye Tater-bunad. Tater-bunaden ble lansert i 2021 og var det jeg kjøpte meg etter arven fra min kjæreste tater-bestefar. Han er jeg så stolt av, men han døde dessverre sist sommer. Det er en helt unik kles- og kulturarv jeg vil dykke mer inn i.

Karoline har taterslekt og har nylig kjøpt seg en tater-bunad med penger hun arvet fra bestefaren sin. Her avbildet med moren sin.

– Hvem eller hva inspirerer deg i klesveien?

– Julie Thomsen, hun driver Monday Studios. Julie balanserer casual og comfy helt perfekt. Ellers blir jeg alltid inspirert av kolleksjonsgjennomgangene vi har hatt i Holzweiler. På en kolleksjonsgjennomgang inviterer designavdelingen, ledet av Maria Skappel, salgsteamet til gjennomgang før vi går inn i et salgsmarked, forteller Kjønningsen og fortsetter:

– Akkurat nå blir jeg veldig inspirert av Fæbrik og hvordan de skaper gull av gardiner og deadstock-stoffer.

Klær med god passform er viktig for Karoline. Kvalitet over kvantitet, slår hun fast.

– Mitt neste prosjekt blir å sy min egne «fæncy dress», det nyeste kjole-mønsteret til Fæbrik. Den skal jeg ha som gallakjole til Birkelunden mannskor sin julegalla. Det er spennende at Fæbrik påvirker meg i en mye mer bærekraftig retning, som vil bety mer vintage-shopping fremfor nye impulskjøp!

– Hva er ditt mest brukte klesplagg?

– Sorte dobbeltlegg-dressbukser fra Holzweiler. Den har jeg tre av i skapet. Verdens beste passform for min kropp.

KLÆR

MinStil: Zingko Zakung

– Er det noen trender har du troen på nå?

– Trender liker jeg ikke så godt å følge selv da jeg kler meg som en gammel dame. Men selger-Karro har veldig troen på at det beste fra 90-tallet og tidlig 2000-tallet kommer sterkere tilbake! Uggs får en ny storhetstid igjen, og vi kommer til å se mye miniskjørt i Miu Miu lengde, platåsko og magetopper. Jeg gleder meg til å se Emma Ellingsen leke seg mer med disse trendene.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Gode designersko i størrelse 42! Etter to fødsler har jeg gått opp i skostørrelse, og det er jo helt katastrofe for skogarderoben. Jeg har det ikke i meg til å selge unna skokolleksjonen min, men vil supplere med nye i større størrelse.

Bukser med høyt liv, dressjakker og gode kvaliteter er det som står øverst på listen når Karoline ramser opp favorittene på motefronten.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Low waist jeans! De unge, kule guttene og jentene jeg kjenner rocker det, men det er ikke helt meg. Jeg er blitt for gammel til å fryse på magefettet.

– Hva er favorittene når du skal pynte deg?

– En dress funker til alt! Slenger med meg Prada-vesken min, så er jeg good to go.

– Ditt aller beste motetips?

– Kvalitet over kvantitet! Billige stresskjøp blir sjeldent bra. Planlegg garderoben din godt, slik at du kan kle på deg raskt hver dag og føle deg vel. Det viktigste for meg er å gå i noe jeg føler meg vel i, så jeg kan gå med rak rygg og selvtillit. Ofte handler det ikke så mye om hva man har på seg, men hvordan man bærer det synes jeg.

Publisert: