Moteuken i gang: Fem dansker å se opp for

dansker toppbilde

Denne uken samles den danske moteeliten i sin egen hovedstad under Copenhagen Fashion Week - her er MinMotes favorittdansker fra motebransjen.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
dansker toppbilde

IT-JENTA: Pernille Theisbæk er blant Danmarks største motebloggere. Foto: Getty Images

dansker toppbilde

KLESDESIGNEREN: Ditte Reffstrup og Ganni har laget en suksessformel når det kommer til klær; tidløst med en tvist. Foto: Produsenten

dansker toppbilde

SMYKKEDESIGNEREN: Annilu-armbåndene og -halskjedene er populære langt utenfor Danmarks landegrenser. Foto: Produsenten

dansker toppbilde

MODELLEN: Josephine Skriver er en av Danmarks heteste modeller. Her for Zimmermann. Foto: Getty Images

For blant det mest spennende som skjer i mote-Skandinavia om dagen, er nettopp den danske moteuken. Med kjente merker som By Malene Birger, Bruuns Bazaar og norske Mardou & Dean på visningslisten er det duket for en skandinavisk motefest - og er du så heldig at du er på plass, må du ikke gå glipp av shoppingmulighetene heller.

At danskene kan mote er det med andre ord liten tvil om - og i anledning moteuken, har MinMote plukket ut våre favoritter.

Cecilie Jørgensen / Cecilie Copenhagen

cecilie copenhagen

Capribukse fra Cecilie Copenhagen. Foto: Prodsenten

950,-
Gå til butikk
cecilie copenhagen

Topp fra Cecilie Copenhagen. Foto: Prodsenten

1000,-
Gå til butikk

Hun namedroppes av Vogue som designeren bak «kultmerket alle vennene dine har», den danske 21-åringen Cecilie Jørgensen. Allerede som 17-åring fikk hun ideen til merket Cecilie Copenhagen, som hovedsaklig består av kjoler og matchende sett i print - men først i fjor tok det virkelig av. Merket gikk fra å bli solgt kun i en eksklusiv butikk i Aarhus, til å bli tatt inn av luksusbutikker i Australia, samt få sin egen nettbutikk. Settet med off shoulder-topp og kulotter er vår favoritt - og vi gleder oss til å følge med på Jørgensen framover.

Josephine Skriver

MODELLTALENT: Josephine Skriver på catwalken for Zimmermanns vår 2015-kolleksjon. Foto: Getty Images

Den danske skjønnheten Josephine Skriver kan langt mer enn å posere i frekke Victoria's Secret-antrekk og gå på catwalken for Dolce & Gabbana og Gucci. Som datter av en lesbisk mor og en homofil far, har hun brukt sin stadig mer kjente stemme til å sette fokus på like ekteskapsrettigheter for alle. Så når hun en gang gir seg på catwalken (som sikkert er lenge til, tatt den nydelige opptredenen for Zimmermann nylig), er det neppe det siste vi har sett eller hørt til Skriver.

Se også: byTiMo først ut under den norske «moteuken»

Ditte Reffstrup / Ganni

dansker ganni

Kimonokjole fra Ganni. Foto: Produsenten

1099,-
Gå til butikk
dansker ganni

Kjole fra Ganni. Foto: Produsenten

1549,-
Gå til butikk
dansker ganni

WANTIE: Vi elsker denne skinnjakken fra Gannis høstkolleksjon! Her vist på Copenhagen Fashion Week. Foto: Getty Images

Det danske merket Ganni er kanskje kjent for mange nordmenn allerede, særlig etter at den første flagship-butikken åpnet i Oslo i 2012. Ganni skiller seg fra sine danske og svenske high end-kolleger hos Malene Birger og Acne, ved å ligge mer i conteporary-segmentet - altså har de vennligere priser (dog langt dyrere enn kjedebutikkene). Vi snakker garderobeklassikere som silkekimonoer, ullkåper og blondekjoler, gjerne med en leken vri. Kreativ leder Ditte Reffstrup beskriver merket slik til Vogue: «casual, chic og laidback»

Se også:Første sniktitt på Gwyneths «norske» kolleksjon

Helle Vestergaard Poulsen / Annilu

dansker annilu

Armbånd fra Annilu. Foto: Produsenten

360,-
Gå til butikk
dansker annilu

Smykke fra Annilu. Foto: Produsenten

787,-
Gå til butikk
dansker annilu

Smykke fra Annilu. Foto: Produsenten

1448,-
Gå til butikk

Helle Vestergaard Poulsen har jobbet som kreativ leder og AD i flere store motemagasiner, men det var ikke før hun lanserte sitt eget smykkemerke at vi fikk øynene opp for henne. Smykkene består av små perler i forskjellige farger, og dekorative dusker - bruk ett til å live opp hverdagsantrekket, eller legg dem lag på lag for en morsom festlook!

Se også:Her er oppskriften på kjendisstylistens strikkegenser

Pernille Theisbæk

dansker pernille

LEO: Dyreprint er en klassiker - særlig i kombinasjon med sort. Foto: Getty Images

dansker pernille

SKINN: En rå skinnvest blir hakket søtere med en feminin bluse og stiletter til. Foto: Getty Images

dansker pernille

LAG PÅ LAG: Pernille bruker denim lag på lag på mesterlig vis. Foto: Getty Images

dansker pernille

SKANDINAVISK: Danske som hun er, vet Pernille at man må kunne holde varmen - for eksempel i en skinnjakke. Foto: Getty Images

Er det én danske man bør se opp for under moteuken, er det motebloggeren Pernille Theisbæk. I Elin Kling-aktig stil blogger hun på internasjonalt anerkjente Lookdepernille, ved siden av jobben som stylist. Mest kjent er hun for stylingen hun gjør på seg selv - en edgy og leken stil som vi gjerne vil fortsette å la oss inspirere av.

Publisert:

Finn mer innhold om: