Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Høstens store skjortetrend

SUPERHOT NÅ: Store krager fortsetter å være populært også til høsten. Linn Eklund var iført stor krage under moteuken i København i fjor. Foto: Styledumonde/Copenhagen Fashion Week.

Oversized krager holder seg brennhett i motebildet til høsten også. MinMote har plukket ut syv lekre skjortebluser med stor krage i butikk nå. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

En av de største trendene fra vår- og sommersesongen som vi tar med oss videre inn i høsten, er store krager. Trenden var svært synlig på Ganni sin motevisning i fjor, og senere hos Chanel. Du kan enten gå for en skjorte som har stor krage, eller skaffe en som er løs du kan bruke over jakke, gensere og strikk.

kjoler toppbilde høst
KLÆR

De fineste kjolene under 1000 kroner i butikk nå

Ganni AW2. Foto: Scanpix

Da høst- og vintermoten for 2020 og 2021 ble presentert av de store motehusene, var skjortekrager å se på catwalken hos flere av de aller største. Gucci, Marc Jacobs, Paul & Joe, MSGM og Rodarte. Og for ikke å glemme hos de danske merkene Helmstedt og Ganni. Sistnevnte motehus har forresten akkurat lansert et samarbeid med Levi's hvor jeansskjorter med oversized krager står i fokus.

Tips! Det finnes også flere vintageskjorter i denne stilen, og kanskje du finner en helt unik ingen andre har på en bruktapp, Etsy.com eller Finn.no? Ofte er det bedre kvalitet på vintageklær, i tillegg til at de ofte er billigere enn hos kjedebutikkene. Så det er verdt letingen.

Hvis du ikke har tålmodighet til det har MinMote plukket ut syv fine bluser med stor krage du kan shoppe allerede nå, og bruke langt utover sesongen:

skjortebluse

Skjorte fra Zara. Foto: Produsenten

449,-
Gå til butikk
skjortebluse

Skjorte fra Zara. Foto: Produsenten

379,-
Gå til butikk
skjorter

Skjorte fra Arket. Foto: Produsenten

690,-
Gå til butikk
skjorter

Skjorte fra Toteme. Foto: Produsenten

3249,-
Gå til butikk
skjorter

Skjorte fra Ganni. Foto: Produsenten

1695,-
Gå til butikk
skjorter 1

Skjorte fra H&M. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
skjorter 1

Skjorte med krage fra H&M. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
Publisert: