Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Het vårtrend: Kle deg i rødt

rød trend 2

Røde plagg har offisielt fått en ny vår.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
rød trend 2

Genser fra Ganni. Foto: Produsenten

4099,-
Gå til butikk
rød trend 2

Balenciaga spring/summer 2017. Foto: Getty Images

rød trend 2

Prada spring/summer 2017. Foto: Getty Images

Tidligere i 2017 fikk vi vite at årets farge er knall grønt ifølge den prestisjetunge Pantone-kåringen. Det er i det hele tatt en fargerik vår som møter oss om bare noen få måneder.

Statement-fargen rødt står sterkere i motebildet denne våren enn i fjor og var godt synlig da ledende motehus som Givenchy, Valentino, Isabel Marant og Balenciaga viste sine vår- og sommerkolleksjoner.

– Rødt har ligget og vaket i flere sesonger og har markert seg spesielt kraftig de siste to. Vi er på vei inn i en epoke hvor basisfargene kommer til å endre seg fra sort, grått og beige og beveger seg mot brunt, blått og grønt, forteller fargeekspert Dagny Thurmann-Moe til MinMote.

Les også: Nå er disse t-skjortene populære igjen

rød trend

Kjole fra Motel hos Nelly.com. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
rød trend

Sko fra She In med fake fur. Foto: Produsenten

250,-
Gå til butikk
rød trend

T-skjorte fra Ganni. Foto: Produsenten

799,-
Gå til butikk
rød trend

Veske fra Zara. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
rød trend

Øredobber fra Aldo hos Zalando. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk
rød trend

Skjorte fra Zara. Foto: Produsenten

349,-
Gå til butikk

En energiboost

Rødt er en farge som signaliserer aktivitet og dramatikk, og den fargen øyet lettest registrerer. Derfor kan den virke prangende og være vanskelig å style. Thurmann-Moe råder til å styre unna svart da kontrasten mot det røde blir veldig stor.

– Rødt er fint mot denimblått og fungerer veldig godt mot avvikende grønne nyanser. Med avvikende menes de som ikke er primærgrønne (da får du juletrefølelsen). Militærgrønt, mørk furugrønn og duse eller støvete pasteller er alle sofistikerte mot det røde, sier fargeeksperten.

– Rødt er en energisk farge, så de du har rundt deg vil også få en energiboost av fargen du har på deg. Rødt er den sterkeste fargen i fargesirkelen og du vil synes godt. Holder du for eksempel foredrag vil budskapet ditt komme bedre frem, men hvis du lett «plumper uti», bør kanskje fargen unngås siden den vil forsterke også det. Uansett, en farge vi alle har godt av å bruke litt oftere!

Publisert: