MinStil: Jocelyne Rashidi

TYPISK JOCELYNE: En tettsittende topp i en sterk farge, svarte skinnbukser, hvite Ganni-boots og mørkegrønn trenchcoat er plagg Jocelyne Rashidi trekker frem som typisk henne.

– Jeg har ikke troen på noen trender akkurat nå. Jeg tror alle bør fokusere mer på egen stil og ikke trender. Trender er i forandring hele tiden, mens en personlig stil er varig.

Malin Gaden
Publisert:

Om Jocelyne Rashidi skulle beskrevet livet sitt om dagen, er svaret «hektisk». Hun holder på å skrive ferdig bacheloren sin samtidig som hun jobber som «content creator» innenfor mote og sminke.

– Det er ofte noe jeg skal rekke eller gjøre, sier hun og ler.

Vi la først merke til Jocelyne og stilen hennes på Instagram, hvor hun følges av over 5000 mennesker, men forholdet til mote strekker seg langt tilbake i tid.

– Det har alltid vært veldig nært. Jeg har foreldre fra Kongo, og for dem har stil og mote alltid vært en måte å vise frem de er på. Mote har alltid vært en greie i min familie, og jeg vet at jeg er såpass glad i det på grunn av mine foreldre.

Jocelyne sier stilen hennes er preget av personligheten.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men den er edgy, cute, minimalistisk, cool but still badass.

– Hva er «typisk Jocelyne» i garderoben?

– Svarte skinnbukser, hvite Ganni-boots, en tettsittende topp i en sterk farge og en mørkegrønn trenchcoat.

På spørsmål om hvilke bærekraftige valg hun tar i garderoben, svarer moteprofilen med følgende liste:

  1. Jeg passer på at jeg alltid selger klær jeg ikke bruker før jeg kjøper nye.
  2. Jeg shopper ofte vintage.
  3. Jeg prøver å kjøpe kvalitet over kvantitet.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Det er ved å tenke at et plagg kan styles mer enn to ganger. For eksempel: En singlet er ikke bare noe man bruker under klær. Det kan styles over T-skjorter, kjoler og over andre singleter. Man må bare huske at klær kan man eksperimentere med og ha det gøy med!

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg elsker å kjøpe brukttøy. Jeg finner alltid glede i å lete etter skjulte skatter.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage kjøp?

– Der har jeg masse! Jeg har mange kjempekule sko jeg har fått tak i, men jeg tror det beste jeg har funnet så langt er en vintage pufferjakke fra Gant fra 1949.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Akkurat nå ønsker jeg meg ikke noe. Det er fordi jeg fortsatt har mye selv. Men utenom klær, så ønsker jeg meg en reise snart!

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg må nok si at foreldrene mine, men også daglig av mennesker jeg passerer, Instagram, motemagasiner, moteshows og TikTok.

– Hva er ditt go to-party antrekk?

– Når det er kaldt ute, så går jeg ni av ti ganger for skinnbukse, en fin topp, cowboyboots og skikkelig fin sminke.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Det varierer veldig. Jeg vil ikke si jeg har et typisk antrekk for noen av de årstidene. Jeg liker å utforske og bruker det jeg føler for akkurat da, men været har selvfølgelig alt å si. Om våren og sommeren velger jeg lette stoffer, lyse farger og går mye i skjørt og kjoler, samt en lett sminke. Om høsten og vinteren blir det bukser og jakker, tyngre stoffer og en blanding mellom lyse og mørke farger.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg har ikke troen på noen trender akkurat nå. Jeg tror alle bør fokusere mer på egen stil og ikke trender. Trender er i forandring hele tiden, mens en personlig stil er varig.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er en sko-, jakke- og parfymejente. Det er mine svakheter. Selv om jeg ikke trenger mer av disse tingene, så vil jeg alltid være på utkikk etter det.

KJENDIS

House of Dagmar-Sofia: – Jeg er ikke så opptatt av trender

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Er ikke noe spesielt glad i hettegensere med glidelås foran. Jeg vet ikke hvorfor dette er greie for meg, men personlig så liker jeg det ikke.

– Ditt aller beste motetips?

– Gå i det du vil gå i! Vær deg selv! Jeg vet at vi hvis du går i de klærne du vil gå i, så vil du føle deg 1000 ganger bedre! Og du kommer til å inspirere så mange andre rundt deg til å tørre å gjøre det også.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari NordénAndreas KumwendaKaja Isdahl og Ramón.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: