MinStil: Emma Steinbakken

KUL STIL: Den unge artisten Emma Steinbakken imponerer med både sang og personlig stil.

Stjerneskuddet har bemerket seg med både musikk og kul stil. Nå deler hun sine beste motetips med MinMote.

Helene Mariussen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Marie Reierth, Andreas Kumwenda, Kaja Isdahl og Ramón.

Nå er vi nysgjerrige på artisten Emma Steinbakken. Hun er en av Norges mest suksessfulle artister om dagen, og er aktuell med «Hver gang vi møtes» på TV 2.

Emma sang seg inn i Norges hjerter med låter som «Not Gonna Cry» og hennes versjon av Hellbillies sin låt «Eg gløymer deg aldri». Nå topper hun listene med sin tolkning av Bjørn Eidsvågs «Floden».

– Hvordan er livet ditt om dagen?

– Livet er veldig fint og jeg stortrives. «Hver gang vi møtes» bringer med seg mye oppmerksomhet, så det har vært et høyt trykk på jobbfronten i det siste. Men jeg har gode folk rundt meg og er veldig glad for at det nå begynner å bli lysere ute.

I tillegg til å bemerke seg med musikken sin, har vi også lagt merke til stilen til den unge stjernen.

– Hva er ditt forhold til klær og mote? Har du alltid vært interessert i det?

– Da jeg var yngre gikk jeg i klesskapet til mamma og bonusmoren min for å stjele de høyeste hælene og det jeg fant av spreke farger. Aller helst skulle det være rosa. Etterfulgt av moteshow for hele familien. Så ja, jeg har alltid vært interessert i mote!

– Jeg stjeler fortsatt mange strikkegensere hos mamma! Genserne lukter av henne og det er superkoselig.

Stjernen elsker strikkede gensere på vinteren.

– Strikker du selv?

– Nei, dessverre. Jeg skulle ønske at jeg gjorde det! Men jeg har brukt mye strikkegensere under innspillingen av «Hver gang vi møtes», og bruker ofte fargerike strikkegensere til hverdags.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg er veldig glad i farger. Aller helst skal skoene ha en spesiell farge. Mine favorittsko er et knallrosa par fra Versace, som jeg gjerne kan kombinere med en kort svart kjole. Jeg elsker også signalplagg som pimper opp hverdagen.

Emma elsker rosa sko og dises fra Versace er favorittene.

Emma forteller at stilen hennes er enten superglam eller veldig avslappet.

– Jeg er ikke er så høy, så kjolene må være korte. Til hverdags går jeg ofte i jeans og hvit T-skjorte, men også her kan jeg pimpe opp stilen med en knallrosa veske.

– Jeg er heller ikke så redd for å skille meg ut med signalplaggene. Med tanke på at håret mitt er så stort, krøllete og annerledes, føles det litt som man aldri har hatt noe valg.

– Likte ikke krøllene mine

Da Emma var liten, skulle hun ønske at håret var helt rett.

– Jeg likte ikke krøllene mine. Alle jentene med rett hår var så pene, tenkte jeg. De kunne style det med fletter, bølger eller helt rett hår. Jeg ville også ha den muligheten.

– Første gang jeg klippet håret mitt var jeg fem år. Så mye mislikte jeg krøllene mine. Senere prøvde jeg å klippe «side cut» for å ligne på Rihanna. Det ble ikke fint, ler hun.

Emmas beste hårtips er å bruke hårmaske og produkter med masse fuktighet.

– Gikk det inn på selvtilliten din?

– Jeg vil ikke si at jeg var usikker, bare at jeg ikke syntes krøller var fint.

I dag liker Emma håret sitt bedre.

– Nå har jeg vendt meg til krøllene og det har blitt en del av mitt image. Men krøller er stress! Jeg vasker det minst en gang om dagen, av og til to. Håret står til alle kanter om morgenen.

Emma Steinbakken elsker å kle seg i farger, spesielt rosa. Noen ganger er også det karakteristiske, krøllete håret hennes satt opp i lekre frisyrer.

– Hva er «typisk Emma» i garderoben?

– Baggy jeans og en hvit, stram topp eller T-skjorte. Jeg har også sykt mange plagg som er veldig «ekstra». Her om dagen skulle jeg ut og spise med pappa, og han fikk helt lættis da jeg møtte opp i en stor genser med hull foran og store skulderputer.

Denne toppen definerer Emma som «ekstra».

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg er veldig ofte på Tise og titter, og har kjøpt et par vesker derfra. I min bransje skal man ofte ha ting som er nytt, og ikke bli sett i samme plagg for mange ganger. Det gjør dessverre at garderoben byttes ut relativt ofte. Derfor er jeg veldig for å selge plagg som man ikke skal bruke lenger.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Hele livet har jeg arvet klær av storesøsteren og kusinen min. Jeg og bestevenninnen min, låner også ofte hverandres klær. Slik får vi dobbelt så stor garderobe.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– En rosa Balenciaga-veske jeg kjøpte på Tise. Den har jeg brukt mye. I fjor kjøpte jeg også en vest med Ferrari-merke på.

Denne vesken er Emmas vintage-favoritt.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg stjeler klær av pappa også. Forrige gang stjal jeg en hvit strikkegenser, men jeg tar også linskjortene hans. Han oppdager det ofte gjennom Instagram, haha.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg har dilla på vesker. Aller høyest på ønskelisten er derfor en klassisk Chanel-veske i rosa.

Rosa sko og kort kjole er en klassiker for Emma.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Det er spennende å følge med på moteinfluensere. Og så henter jeg mye inspirasjon fra Pinterest.

– Hva er ditt go to-partyantrekk?

– Forrige gang jeg var på byen hadde jeg på en gråbeige blazer og matchende shorts, og høye Paris Texas-boots. Skoene var rosa, så klart.

Til hverdags bruker Emma ofte baggy jeans.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Hvis det er grått ute på vinteren, tar jeg på ekstra sterke farger for å føle meg bedre. Ofte bruker jeg også fargerike strikkegensere.

– Om våren får jeg ofte overtenning litt for tidlig og kler på meg korte skjørt og boots i februar, ler Emma.

– Om sommeren går jeg ofte i kjoler, eller matchende sett bestående av topp og skjørt. På høsten går jeg i jeans, tykk genser og rosa uggs.

Rosa er en av Emmas favorittfarger – til og med sykkelen er rosa.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg følger ikke så godt med på det, men jeg har troen på at lange ullkåper er trendy fremover.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Skinny jeans. Det kler meg ikke i det hele tatt!

– Ditt aller beste motetips?

– Bruk kule sko! Hvis du har en dødskul outfit, men veldig slitne sneakers, kan det ødelegge alt. Men hvis du har kule sko og en helt middels outfit, blir stilen bedre.

– Hvordan har du funnet antrekkene til «Hver gang vi møtes»?

– Jeg jobbet mye med stylisten min, Vana Perisa, og vi prøvde å tilpasse klærne til hver opptreden. For eksempel da jeg covret Freddy Kalas, som er kjent for party, føltes det passende å bruke et rosa sett. Ved de rolige låtene var det viktig at ikke plaggene tok fokuset fra musikken.

Dette antrekket hadde Emma på seg da hun covret Freddy Kalas i «Hver gang vi møtes».

– Hvordan vil du si stilen din har utviklet seg de siste årene?

– De som jobbet med klærne mine i starten av karrieren var veldig opptatt av at jeg ikke skulle være for sexy eller ha for korte kjoler, siden jeg var «hun unge» artisten. Det er veldig forståelig, men da jeg ble eldre ble det kanskje viktig å ikke ha samme stilen. I dag elsker jeg korte kjoler.

– Med suksess kommer det kanskje en del press på hvordan man bør se ut. Hvordan har du opplevd dette?

– Folk er vant til å se meg fra min beste side på sosiale medier. Det kan jeg kjenne på. Derfor har det vært viktig for meg å ha et avslappet forhold til det å gå uten sminke. Uansett hva som skjer skal jeg klare å gå på butikken uten sminke – uten at det føles helt grusomt!

Emma elsker å gå i korte kjoler på sommeren.
Her er Emma ikledd en baggy bukse og stram topp, som hun ofte føler seg avslappet i.
Publisert:

Finn mer innhold om: