Mote

Trendene fra årets Stavernfestival

GLITTER: Det var mange unge mennesker som hadde pyntet seg ekstra for festivalen i år. Shadi Alipour (19) hadde glitter i ansiktet for anledningen.

Stavernfestivalen har gått fra 175 besøkende i 2001 til å bli en av de mest attraktive festivalene i Norge. På lørdag sjekket MinMote ut de mest regjerende trendene. 

Malene Emilie Rustad
Publisert:

STAVERNFESTIVALEN (MinMote) Unge motebevisste folk strømmer inn på festivalområdet idet Cheat Codes spiller på storscenen. Løse bukser matchet med korte topper og små solbriller er en gjenganger blant de unge jentene, glitter i ansiktet, fletter i håret og rumpetasker en annen. De fleste hadde gjort en ekstra innsats med antrekket i år.

NYHETER

Denne festivalen sparket i gang sesongen.

Stella Augestad (17) er en av flere festivalgjengere som kombinerer løse bukser med magetopp. Hun har glitter rundt øynene og bruker rumpetaske til å oppbevare det mest nødvendige.

– Når jeg kler meg for festival tenker jeg alltid på hva som er behagelig å ha på seg, og siden det var varmt i dag valgte jeg en kort topp og praktiske bukser, sier Augestad.

MAGETOPP: Stella Augestad (17) gjør som flere og kombinerer løse bukser til en kort topp.

Buksene er fra Levis, skoene fra Nike, beltet er lånt av hennes far, og vesken og toppen er lånt av en venninne. Antrekket var ikke planlagt.

– Jeg tok det litt på farten i dag morges, sier Augestad.

LIVSSTIL

Ekspertenes beste festivaltips.

Fargesterke plagg

VIL BLI SETT: Espen Klaveness (22) har på seg nyinnkjøpte bukser og er strålende fornøyd med kjøpet.

Espen Klaveness (22) har tatt på seg fargesterke bukser for anledningen.

– På festival kler jeg meg for å bli sett. Og det lyktes jo nå, i og med at du stoppet meg, smiler Klaveness lurt.

Han fikk øye på den oransje buksen dagen før i en liten butikk i Sandefjord, og klarte ikke å gå fra den. Resten av antrekket er enkelt og behagelig.

Buksen er fra Carlings, t-skjorten og genseren er bestilt fra Zalando, capsen er fra Variety og sandalene fra Birkenstock.

Runde solbriller og komfortable sko

LØSE BUKSER: Beilul Teklu (22) vil ikke være for pyntet på festival, og planlegger ut ifra varmegradene.

Beilul Teklu (22) sjekket værmeldingen før hun valgte antrekket i dag morges. På seg har hun løse bukser fra Berschka, en kort topp fra Zara, sko fra Adidas og runde solbriller fra Glitter.

–Jeg var så redd for å bli kald, så jeg valgte bukser over shorts i dag. Ellers er jeg opptatt av at jeg skal føle meg vel i antrekket og at det ikke skal være alt for pyntet, sier Teklu.

Matchende topp og bukse

NØYE PLANLAGT: Helene L. Gabrielsen (20) er ikke redd for å kle seg annerledes på festival. Toppen og buksen er bestilt på nettet i forveien, og skoene er fra Dr. Martens.

Helene L. Gabrielsen (20) har på seg matchende bukser og topp på årets Stavernfestivalen. Antrekket planla hun en måned i forveien.

– Jeg liker å være så ekstra som mulig på festival. Og jeg elsker festivaler.

Gabrielsen forteller at hun har vært på Coachella-festivalen i California fire år på rad, og får mye inspirasjon fra motebildet der.

– Jeg elsker å kle meg ut og jeg elsker å planlegge antrekkene. For to dager siden hadde jeg på meg et lignende antrekk. Vanligvis går jeg bare i sorte jeans og enkle t-skjorter, så da er det litt ekstra stas å ha på seg noe annet på festival, sier Gabrielsen.

Det ligger i detaljene

MER: Lone Knøtten (17) kler seg annerledes på festival enn ellers. På festivaler tenker hun mer over antrekkene og liker å prøve nye sammensetninger.

Lone Knøtten (17) har gått for stripete bukser, en enkel t-skjorte og 90-talls solbriller. Dette har hun planlagt på forhånd.

– Jeg går ut av boksen når jeg kler meg for festival, og bruker antrekk som jeg vanligvis ikke ville ha brukt.

Buksene er fra Bikbok, skoene fra Shoeday, t-skjorten fra Kapphal, og hårbåndet og solbrillene fra H&M.

Bøttehatt og second hand

HELSVART: Marius Revang (19) er på Stavernfestivalen tredje dagen på rad. Derfor valgte han et enkelt og komfertabelt antrekk.

Marius Revang (19) har på seg et selvlaget smykke, en bukse fra Holzweiler, sko fra Nike, t-skjorte fra Saint Laurant, hatten er second hand og rumpetasken fra Prada.

– Det viktigste for meg er å være komfortabel samtidig som jeg ser bra ut. Jeg har vært her i tre dager nå, så jeg tenkte at siste dagen ville jeg kjøre helsvart for å gjøre det enkelt, sier Revang.

Løs snekkerbukse

KLAR: For Shadi Alipour (19) er det viktigste å kunne danse i antrekket.

Shadi Alipour (19) hadde tidligere på seg shorts og en utringet topp, men endret etterhvert antrekk fordi hun ville ha på seg noe mer behagelig.

–Det er så viktig å føle seg bra i et antrekk på festival. Jeg vil kunne danse og bevege meg i det, sier Alipour.

For anledningen har hun fått håret flettet og glitter er dandert forsiktig rundt øyene. Snekkerbuksen er fra Pull&Bear, t-skjorten fra Weekday, skoene fra Lacoste og jakken fra Urban Outfitters.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Eksperter: Hailey Baldwins forlovelsesring kan ha kostet mellom to og fire millioner

 2. KJENDIS

  Sommersveisen kjendisene elsker

 3. MANN

  Dette pakker vi i toalettmappen i sommer

 4. LIVSSTIL

  Sommerspalten med Elisa Mollatt

Relaterte artikler

KLÆR

Stavern-festivalen 2022: Sjekk årets mote

NYHETER

Festivalmoten fra Piknik i Parken

MOTE

Sjekk moten fra Øyafestivalen 2018: – Her er alt lov

MOTE

Festivalmoten på Piknik i Parken 2022

KLÆR

Mote fra Øyafestivalen: – Folk kommer ut av skallet

NYHETER

Se moten fra Øyafestivalen 2019

KLÆR

Brennhett på Kadetten: – Tenkte jeg måtte peise på!