Trendene fra årets Stavernfestival

GLITTER: Det var mange unge mennesker som hadde pyntet seg ekstra for festivalen i år. Shadi Alipour (19) hadde glitter i ansiktet for anledningen.
GLITTER: Det var mange unge mennesker som hadde pyntet seg ekstra for festivalen i år. Shadi Alipour (19) hadde glitter i ansiktet for anledningen.FOTO: Malene Emilie Rustad

Stavernfestivalen har gått fra 175 besøkende i 2001 til å bli en av de mest attraktive festivalene i Norge. På lørdag sjekket MinMote ut de mest regjerende trendene. 

STAVERNFESTIVALEN (MinMote) Unge motebevisste folk strømmer inn på festivalområdet idet Cheat Codes spiller på storscenen. Løse bukser matchet med korte topper og små solbriller er en gjenganger blant de unge jentene, glitter i ansiktet, fletter i håret og rumpetasker en annen. De fleste hadde gjort en ekstra innsats med antrekket i år.

Stella Augestad (17) er en av flere festivalgjengere som kombinerer løse bukser med magetopp. Hun har glitter rundt øynene og bruker rumpetaske til å oppbevare det mest nødvendige.

– Når jeg kler meg for festival tenker jeg alltid på hva som er behagelig å ha på seg, og siden det var varmt i dag valgte jeg en kort topp og praktiske bukser, sier Augestad.

MAGETOPP: Stella Augestad (17) gjør som flere og kombinerer løse bukser til en kort topp.
MAGETOPP: Stella Augestad (17) gjør som flere og kombinerer løse bukser til en kort topp.FOTO: Malene Emilie Rustad

Buksene er fra Levis, skoene fra Nike, beltet er lånt av hennes far, og vesken og toppen er lånt av en venninne. Antrekket var ikke planlagt.

– Jeg tok det litt på farten i dag morges, sier Augestad.

Fargesterke plagg

VIL BLI SETT: Espen Klaveness (22) har på seg nyinnkjøpte bukser og er strålende fornøyd med kjøpet.
VIL BLI SETT: Espen Klaveness (22) har på seg nyinnkjøpte bukser og er strålende fornøyd med kjøpet.FOTO: Malene Emilie Rustad

Espen Klaveness (22) har tatt på seg fargesterke bukser for anledningen.

– På festival kler jeg meg for å bli sett. Og det lyktes jo nå, i og med at du stoppet meg, smiler Klaveness lurt.

Han fikk øye på den oransje buksen dagen før i en liten butikk i Sandefjord, og klarte ikke å gå fra den. Resten av antrekket er enkelt og behagelig.

Buksen er fra Carlings, t-skjorten og genseren er bestilt fra Zalando, capsen er fra Variety og sandalene fra Birkenstock.

Runde solbriller og komfortable sko

LØSE BUKSER: Beilul Teklu (22) vil ikke være for pyntet på festival, og planlegger ut ifra varmegradene.
LØSE BUKSER: Beilul Teklu (22) vil ikke være for pyntet på festival, og planlegger ut ifra varmegradene.FOTO: Malene Emilie Rustad

Beilul Teklu (22) sjekket værmeldingen før hun valgte antrekket i dag morges. På seg har hun løse bukser fra Berschka, en kort topp fra Zara, sko fra Adidas og runde solbriller fra Glitter.

–Jeg var så redd for å bli kald, så jeg valgte bukser over shorts i dag. Ellers er jeg opptatt av at jeg skal føle meg vel i antrekket og at det ikke skal være alt for pyntet, sier Teklu.

Matchende topp og bukse

NØYE PLANLAGT: Helene L. Gabrielsen (20) er ikke redd for å kle seg annerledes på festival. Toppen og buksen er bestilt på nettet i forveien, og skoene er fra Dr. Martens.
NØYE PLANLAGT: Helene L. Gabrielsen (20) er ikke redd for å kle seg annerledes på festival. Toppen og buksen er bestilt på nettet i forveien, og skoene er fra Dr. Martens.Foto: Malene Emilie Rustad

Helene L. Gabrielsen (20) har på seg matchende bukser og topp på årets Stavernfestivalen. Antrekket planla hun en måned i forveien.

– Jeg liker å være så ekstra som mulig på festival. Og jeg elsker festivaler.

Gabrielsen forteller at hun har vært på Coachella-festivalen i California fire år på rad, og får mye inspirasjon fra motebildet der.

– Jeg elsker å kle meg ut og jeg elsker å planlegge antrekkene. For to dager siden hadde jeg på meg et lignende antrekk. Vanligvis går jeg bare i sorte jeans og enkle t-skjorter, så da er det litt ekstra stas å ha på seg noe annet på festival, sier Gabrielsen.

Det ligger i detaljene

MER: Lone Knøtten (17) kler seg annerledes på festival enn ellers. På festivaler tenker hun mer over antrekkene og liker å prøve nye sammensetninger.
MER: Lone Knøtten (17) kler seg annerledes på festival enn ellers. På festivaler tenker hun mer over antrekkene og liker å prøve nye sammensetninger.FOTO: Malene Emilie Rustad

Lone Knøtten (17) har gått for stripete bukser, en enkel t-skjorte og 90-talls solbriller. Dette har hun planlagt på forhånd.

– Jeg går ut av boksen når jeg kler meg for festival, og bruker antrekk som jeg vanligvis ikke ville ha brukt.

Buksene er fra Bikbok, skoene fra Shoeday, t-skjorten fra Kapphal, og hårbåndet og solbrillene fra H&M.

Bøttehatt og second hand

HELSVART: Marius Revang (19) er på Stavernfestivalen tredje dagen på rad. Derfor valgte han et enkelt og komfertabelt antrekk.
HELSVART: Marius Revang (19) er på Stavernfestivalen tredje dagen på rad. Derfor valgte han et enkelt og komfertabelt antrekk.FOTO: Malene Emilie Rustad

Marius Revang (19) har på seg et selvlaget smykke, en bukse fra Holzweiler, sko fra Nike, t-skjorte fra Saint Laurant, hatten er second hand og rumpetasken fra Prada.

– Det viktigste for meg er å være komfortabel samtidig som jeg ser bra ut. Jeg har vært her i tre dager nå, så jeg tenkte at siste dagen ville jeg kjøre helsvart for å gjøre det enkelt, sier Revang.

Løs snekkerbukse

KLAR: For Shadi Alipour (19) er det viktigste å kunne danse i antrekket.
KLAR: For Shadi Alipour (19) er det viktigste å kunne danse i antrekket.FOTO: Malene Emilie Rustad

Shadi Alipour (19) hadde tidligere på seg shorts og en utringet topp, men endret etterhvert antrekk fordi hun ville ha på seg noe mer behagelig.

–Det er så viktig å føle seg bra i et antrekk på festival. Jeg vil kunne danse og bevege meg i det, sier Alipour.

For anledningen har hun fått håret flettet og glitter er dandert forsiktig rundt øyene. Snekkerbuksen er fra Pull&Bear, t-skjorten fra Weekday, skoene fra Lacoste og jakken fra Urban Outfitters.

Hvordan var din opplevelse i dag?