Mote fra Øyafestivalen: – Folk kommer ut av skallet

FESTIVALKLAR GJENG: Venninnegjengen Christiane Bergersen, Frida Berg Aas, Albertine Lundgren, Victoria Edvartsen og Kristine Vestby.

Stekende varme sørget for luftig Øya-mote.

Festivalmote er noe eget. Etter to år uten festival i Tøyenparken er Øyafestivalen tilbake, og leverer ikke uventet på motefronten.

Flere av festivalgjengerne MinMote snakket med hadde en felles tanke i hodet da de kledde seg for dagen: Det er varmt.

For Oslo bader i sol og høye temperaturer opp mot 30 grader, og det påpeker naturlig nok moten.

Programleder Live Nelvik var kledd i et kort, sebrastripete miniskjørt, som hun kombinerte med band-T-skjorte fra Metteson og klassiske Converse.

– Været har velsignet Øya med en enkel dresscode: Bikini. Men jeg kan ikke gå her i bikini. Også tenker jeg litt praktisk, for jeg hater å fryse, sier hun og peker på genseren hun har hengende over skuldrene.

TENKER PRAKTISK: Live Nelvik på Øyafestivalen kledd i miniskjørt og band-T-skjorte. – Jeg har fått en truse fra Sverre, altså Metteson, men den ville jo ingen ha sett.

Venninnegjengen Christiane Bergersen, Frida Berg Aas, Albertine Lundgren, Victoria Edvartsen og Kristine Vestby er blant de mange som har tatt turen for å se artister som Dagny og Florence and the Machine opptre.

Gjengen hadde valgt både minimalistiske favoritter og luftige løsninger da de kledde seg for dagen.

– Jeg er glad i grønt, og har brukt dette antrekket før og syns det var helt nydelig. Også er det luftig og deilig, sier Edvartsen.

STILIGE: Venninnegjengen hadde ulike tilnærminger til festivalmoten, men felles for alle var at de ønsket å ha på et luftig antrekk som passet i sommervarmen.

For Karoline Hotel Kumwenda var «comfy key» på årets Øyafestival. Hun hadde på seg en stor, rød NFL-trøye hun hadde lånt av ektemannen Andreas.

– For min del er det ingenting som passer nå, sier hun til MinMote og forteller at det bare er noen uker til termin.

Andreas Kumwendas antrekk besto av en vintage shorts og en singlet han kjøpte på vei hit. Som mange av de andre festivaldeltagerne måtte han gå til innkjøp av noe som passet i varmen.

– Shortsen har jeg hatt lenge. Den har til og med hull bak.

Han synes det er gøy at folk drar på litt på festival, og sier at selv de som ellers har en nokså neddempet stil kjører litt ekstra på.

– Folk slår på stortrommen og kommer ut av skallet sitt.

SPORTY: Karoline Hoel Kumwenda lånte ektemannens NFL-trøye, mens han selv kjøpte en singlet like før festivalstart.
VINTAGE: Hasse Hope hadde kledd seg i et antrekk bestående av vintageskjorte kjøpt i Thailand, solbriller fra Blake Kuwahara og singlet fra Uniqlo. – Jeg ville la skjorten gjøre jobben, sier han.
LUFTIG: Ylva Finstad tenkte at hu ville ha på seg mest mulig luftige plagg, og gikk derfor for en lang kjole i netting fra Nakd. Legg også merke til håret som er lagt stivt med gelé.
Y2K: Hanne Skauby hadde på seg en kort, strikket kjole fra Weekday med lilla mønster. Hun kombinerte kjolen med matchende sko fra Asics. Solbrillene fant hun nylig igjen i et flyttelass. – «Ekte» Chanel kjøpt i Syden da jeg gikk i femteklasse, sier hun.
KREATIV STYLING: Marte Singsaas brukte dette fargerike sjalet som en topp. Sammen med den stripete, luftige shortsen ble det et ypperlig antrekk i varmen.
GOD KOMBO: Ingrid Flaa valgte et antrekk som var pyntet, men som man også kunne sitte på gresset i, og sko man kunne «ødelegge». Skjørtet hadde hun kjøpt på gjenbruksappen Tise.
SØTE DETALJER: Ingrid Vike gjorde et kupp hos det danske merket Ganni tidligere samme dag da hun kapret denne toppen med perler på salg.
GLITRENDE: Andrea Palmberg ville kle seg i noe kult, men komfortabelt. – Det er sinnssykt varmt, sier hun. Den lange kimono-aktige jakken er kjøpt på et marked i Bangkok, og ble kombinert med sykkelshorts og croptop.
SECOND HAND: Maria Steeneveldt hadde på seg skinntopp kjøpt brukt i København, korte Levis-shorts og boots fra Doc Martens.
Vendela Kaastrup Thorbjørnsen, Maria Stavang og Håvard Skåli. Sistnevnte hadde på seg et spennende plagg som er designet av venninnen.
HEKLET I FOKUS: Flere valgte heklede antrekk til årets Øyafestival, blant dem var Kristin Remen.
HJEMMEHEKLET: Kathrine Rolunds søte, heklede hatt var laget av niesen hennes på 12 år. Hun hadde også klippet av den hklede overdelen sin, og kombinerte det hele med løse bukser.
BLONDER OG BLOMSTER: Det lyste «Florence and the Machine»-fan av Sabina Wolf, som hadde dratt helt fra London for å se favorittartisten.
KULE KONTRASTER: Det glitret av Liene Melne som hadde kombinert den kule T-skjorten sin med et paljettskjørt.
SPAGHETTI-KJOLER: Iselin Honningsvåg (t.v.) og Kristine Bjartnes hadde begge valgt kjole med spaghettistropper. – Det er fantastisk deilig å være her, jeg har lengtet etter festivalsommer, sier Bjartnes og forteller at hun kjøpte leopardkjolen fra Future til et bryllup hun var gjest i i sommer.
MAXIKJOLEN: Tiril Bakkens fargerike look besto av en blå maxikjole, samt en kul, oransje eyeliner.
Publisert:

Finn mer innhold om: