MinStil: Emma Ställmark

TIDLØS: Emma Ställmark beskriver stilen som tidløs og minimalistisk.
TIDLØS: Emma Ställmark beskriver stilen som tidløs og minimalistisk.Privat

21-åringen henter ofte inspirasjon fra både Jennifer Aniston og Julia Roberts.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Helene Arnesen, Ada Martini Strøm, Nathan Kahungu og Chris Holsten.

Denne gangen har MinStil-spalten landet i Trondheim – nærmere bestemt hos 21 år gamle Emma Ställmark. Hun tar en bachelor i medievitenskap, men håper å også kunne ta en bachelor i markedsføring i den danske hovedstaden om et par år.

– Ved siden av studiene er jeg aktiv på Instagram, og har en lidenskap for mote og styling, som jeg elsker å dele med følgerne mine.

– Jeg håper å kunne jobbe innenfor mote og markedsføring i fremtiden.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Mote har alltid vært min største lidenskap, og det kommer nok fra mamma som har jobbet innenfor både mote og interiør. Jeg er egentlig en ganske introvert person, så det er gjennom mote og ulike antrekk at jeg virkelig får uttrykke min personlighet. Jeg har alltid likt å gjøre min egen greie og skille meg ut med antrekkene mine.

Privat

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Tidløs og minimalistisk, med mange vintageinspirerte elementer! Jeg elsker 90-tallet, så jeg tar mye inspirasjon fra filmer og serier fra den tiden.

– Hva er «typisk Emma» i garderoben?

Oversized everything! Elsker oversized blazere da det funker med alle antrekk og plagg! Det samme gjelder crewnecks og jeans. Jeg syntes det gjør minimalistiske plagg litt mer spennende.

Privat

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg prøver å investere i tidløse plagg som jeg kommer til å ha i mange år fremover, istedenfor å følge trender og kjøpe nytt hele tiden.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Elsker å kjøpe brukt! Sjekker Tise omtrent hver dag, da jeg nesten alltid finner det jeg leter etter.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– En svart blazer fra Fretex, som jeg bruker nesten hver dag. Den funker til alt!

Privat

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Ved å investere i basics og staple-pieces hvor alt funker med alt. Da kan man kombinere og sette sammen mange ulike, nye antrekk uten å trenge å kjøpe nye plagg hele tiden.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– «Breezy set» fra Djerf Avenue. Elsker den skandinaviske stilen, og ser allerede fram imot sommeren, så dette er perfekt! Jeg er også alltid på jakt etter den perfekte vintage-Levi’s jeansen, så det ligger høyt oppe.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Mye kommer selvfølgelig fra Instagram og Pinterest, men liker også å se på filmer og serier fra 80- og 90-tallet for inspirasjon. Store stilikoner for meg har vært Jennifer Aniston, eller karakteren hennes Rachel Green i «Friends», og Julia Roberts, så jeg henter mye inspirasjon derfra.

– Hvilke trender har du troen på?

– De trendene som holder i flere år, slik som oversized blazers. Er glad i den kule og avslappede stilen som har blitt trendy de siste par årene, men utover det er jeg ikke så glad i å følge trender. Jeg investerer heller i plagg som kan brukes over lengre tid.

Privat

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Skooo! Elsker sko siden det kan påvirke så mange antrekk og stiler.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Tettsittende bukser. Og ekte pels – det er noe jeg aldri kommer til å bruke!

– Ditt aller beste motetips?

– Gjør din egen greie! Mote skal være gøy, og er en super måte å uttrykke både personlighet og identitet på! Tør å være kreativ og gå med det som får deg til å føle deg vel.

Privat
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?