Utfordrer Kardashian til undertøyskamp

LANSERER SHAPEWEAR: Lizzo skal ha jobbet med merket sitt «Yitty» i fem år.

Lizzo vil lage formende undertøy som ikke skaper begrensninger. – Et kjærlighetsbrev til mine big grrrls.

Malin Gaden
Publisert:

Den amerikanske artisten Lizzo har raskt blitt en av verdens mest populære – både når det gjelder musikken og hennes tilstedeværelse på sosiale medier. «Truth Hurts»-sangeren bruker nemlig gjerne plattformene sine, både Instagram og TikTok, til å spre kroppspositivisme, og når har hun tatt det hele ett steg videre.

Denne uken kunne artisten fortelle sine 12 millioner Instagram-følgere at hun skal lansere sitt eget shapewear. Shapewear er et plagg som brukes under klærne dine og har som formål å forme kroppen din til den figuren du ønsker.

Lizzos nye merke «Yitty» skal ifølge et innlegg hun har lagt ut på Instagram være noe du kan bruke «under, over og overalt – for alle kropper». Til slutt legger hun til at størrelsene går fra 6X til XS, og at dette er noe hun har jobbet med i fem år.

– Ikke en invitasjon til å forandre den du er

Det er nok noen som stusser over at Lizzo, som brenner for kroppspositivisme, lanserer noe som ofte brukes for å gjøre endringer på kroppen man allerede har. Det trekkes blant annet frem i intervjuet hun har gjort med New York Times. På Instagram har artisten følgende å si om sitt nye merke:

«Dette er et kjærlighetsbrev til mine big grrrls», skriver stjernen og viser til den store fanskaren hennes og emneknaggen #LizzosBigGrrrls på TikTok. En emneknagg som på seks dager har fått 3,5 milliarder visninger.

Videre skriver artisten at det nye merket hennes også er et «ønske velkommen-brev» til alle kropper.

«Dette er ikke en invitasjon til å forandre den du er ... Dette er en mulighet til å VÆRE den du er på dine premisser. Jeg vet ikke med dere, men jeg er lei av folk som skal fortelle meg hvordan jeg skal se ut og føle om kroppen min. Jeg er lei av at ubehag skal være synonymt med sexy. Hvis det er ubehagelig, TA DET AV. Hvis det får deg til å føle deg bra, TA DET PÅ.»

Utfordrer

Spanx var lenge det som gjaldt innen shapewear-kategorien, men den siste tiden har flere kjente fjes slengt seg på trenden. Kim Kardashian er blant dem som har utfordret markedet. I 2019 kunne stjernen fortelle at hun skulle lansere et shapewear-merke som har fått navnet Kimono. Da kunne Kardashian fortelle at dette er noe hun har vært lidenskapelig opptatt av i over 15 år. Det skulle dog ikke gå lang tid før Kardashian støtte på problemer.

I etterkant av lanseringen fikk hun hard kritikk, og det er navnet som har fått fansen til å reagere. Navnet på undertøysmerket er nemlig «Kimono», som også er navnet på den tradisjonsrike japanske nasjonaldrakten. Bare to måneder etter at nyheten først ble kjent bestemte hun seg for å endre navnet til «Skims».

Den røffe starten for Kardashian skulle derimot ikke ha noe å si for stjernen. Ifølge Forbes er selskapet hennes nå verdsatt til rundt 30 milliarder norske kroner.

Nå gjenstår det bare å se hvordan Lizzos «Yitty» gjør seg på markedet.

STOR BUSINESS: Kim Kardashians shapewear-merke «Skims» er verdsatt til rundt 30 milliarder norske kroner.

«Yitty» lanseres i samarbeid med Fabletics – en bedrift som også var med å lansere Rihannas Savage x Fenty. Kate Hudson er også deleier av Fabletics.

Kolleksjonen til Lizzo skal bestå av shapewear, leggings, body suits, BH-er, truser og merch. Prisene på plaggene ligger på rundt 500 kroner. I en live-sending på Instagram forteller også Lizzo at hun er opptatt av bærekraft, og at dette er noe som har vært i bakhodet hennes da hun skapte kolleksjonen. Flere av plaggene er derfor laget av resirkulerte materialer.

– Jeg var lei av å se trist, begrensende shapewear som ingen ville ha på seg. Men så fikk jeg en åpenbaring: Hvem kan faktisk gjøre noe med dette? Jeg bestemte meg for å ta utfordringen med å få kvinner til å føle seg bra igjen, skal Lizzo ha sagt i en uttalelse, ifølge People.

TAR UTFORDRINGEN: Lizzo ønsker å skape en ny type shapewear. Hun tar dermed opp kampen mot stjerner som Kim Kardashian, som allerede er godt etablert i shapewear-bransjen.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: