Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Hot fra moteuken: Lange kåper

MOTEUKEFAVORITT: Det franske luksusmotehuset Saint Laurent mener skikkelig lange kåper vil bli det store til våren 2023.
MOTEUKEFAVORITT: Det franske luksusmotehuset Saint Laurent mener skikkelig lange kåper vil bli det store til våren 2023.Vianney Le Caer / AP

Langt om lenge og lengre enn langt.

Etter visningen til Saint Laurent under Paris Fashion Week, sitter vi mildt sagt igjen inspirert.

Og ja, det kan kanskje ha noe med at undertegnede er spesielt glad i det som ble vist frem. Det har seg nemlig slik at det franske motehuset satset stort på lange kåper til sin visning. Og når vi sier lange, så mener vi lange.

Også Kylie Jenner var å se i lang kåpe under moteuken. Da hun skulle delta på visningen til Loewe, var det nemlig den som skulle stå i fokus:

Det er nemlig ikke ofte man finner skikkelig lange kåper i butikk. Det kan jo ha noe med at det er litt mer praktisk med en kortere variant, og at dette som oftest faller i smak hos de fleste.

Samtidig får hele antrekket det lille ekstra når utførelsen på et plagg er litt utenom det vanlige. Det kan være i form av en cropped blazer eller som vi ser nå; en kåpe som nesten subber i bakken.

Kolleksjonen til Saint Laurent har høstet mye ros i sosiale medier, og mange har skrevet opp et par jakker på ønskelisten.

Selv om kolleksjonen som ble presentert i Paris er deres vår- og sommerkolleksjon for 2023, treffer det spesielt godt for oss som befinner oss i en svært kåpe-vennlig høstsesong.

Heldigvis er det ikke bare Saint Laurent som lager lange kåper. For la oss være ærlig, kåpene som ble vist under moteuken kommer nok til å forbli på ønskelisten.

Lange kåper er også en favoritt blant moteprofilene. På Instagram ser vi at flere kjente fjes i motebransjen gjerne velger en superlang kåpe når de skal på ulike tilstelninger.

Norske Darja Barannik har tilbragt noen dager i Paris for moteuken, og pakket med seg en svart og hvit kåpe for anledningen.

Det samme gjorde den danske designeren og influenceren Sophia Roe.

Moteprofil og innkjøper hos MyTheresa Tiffany Hsu valgte å bryte opp sin svarte look under moteuken med en knallrød og kjempelang kåpe.

«Barbiecore» er fremdeles i vinden, og moteprofil Leonie Hanne satte farge på Paris’ gater iført en knallrosa Valentino-look – selvfølgelig toppet med en lang kåpe.

Dersom du er på utkikk etter en slik kåpe, kan det være en god idé å sjekke ut loppemarkedene som befinner seg rundt omkring i høst, samt i bruktbutikkene. Der kan det dukke opp gamle designskatter støtt og stadig.

Skulle du være like interessert i slike lange kåper, har vi hentet frem noen favoritter her:

Svart og hvit

Svart og hvit

Trenchcoat i svart med hvite kontrastdetaljer.

Beige kåpe

Beige kåpe

Brukte jakke fra Ravens. Str 44/XL.

VinterhvitLuksus

Vinterhvit

Boblejakke-lignende kåpe med knyting i midjen.

Klassiker

Klassiker

Svart kåpe i ullblanding med knyting i midjen.

MønstreteLuksus

Mønstrete

Matchende skjerf selges separat.

Denimkåpe

Denimkåpe

Brukt, oversized kåpe fra Holzweiler.

Lyseblå

Lyseblå

Oversized trenchcoat.

Fiskeben-mønster

Fiskeben-mønster

Grå, hvit og svart kåpe fra Asos' Curve-serie.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Hvordan var din opplevelse i dag?