Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Hot fra moteuken: Lange kåper

MOTEUKEFAVORITT: Det franske luksusmotehuset Saint Laurent mener skikkelig lange kåper vil bli det store til våren 2023.

Langt om lenge og lengre enn langt.

Malin Gaden
Publisert:

Etter visningen til Saint Laurent under Paris Fashion Week, sitter vi mildt sagt igjen inspirert.

Og ja, det kan kanskje ha noe med at undertegnede er spesielt glad i det som ble vist frem. Det har seg nemlig slik at det franske motehuset satset stort på lange kåper til sin visning. Og når vi sier lange, så mener vi lange.

Også Kylie Jenner var å se i lang kåpe under moteuken. Da hun skulle delta på visningen til Loewe, var det nemlig den som skulle stå i fokus:

Det er nemlig ikke ofte man finner skikkelig lange kåper i butikk. Det kan jo ha noe med at det er litt mer praktisk med en kortere variant, og at dette som oftest faller i smak hos de fleste.

Samtidig får hele antrekket det lille ekstra når utførelsen på et plagg er litt utenom det vanlige. Det kan være i form av en cropped blazer eller som vi ser nå; en kåpe som nesten subber i bakken.

Kolleksjonen til Saint Laurent har høstet mye ros i sosiale medier, og mange har skrevet opp et par jakker på ønskelisten.

Selv om kolleksjonen som ble presentert i Paris er deres vår- og sommerkolleksjon for 2023, treffer det spesielt godt for oss som befinner oss i en svært kåpe-vennlig høstsesong.

Heldigvis er det ikke bare Saint Laurent som lager lange kåper. For la oss være ærlig, kåpene som ble vist under moteuken kommer nok til å forbli på ønskelisten.

NYHETER

Spraymalt Bella Hadid tar av på nett

Lange kåper er også en favoritt blant moteprofilene. På Instagram ser vi at flere kjente fjes i motebransjen gjerne velger en superlang kåpe når de skal på ulike tilstelninger.

Norske Darja Barannik har tilbragt noen dager i Paris for moteuken, og pakket med seg en svart og hvit kåpe for anledningen.

Det samme gjorde den danske designeren og influenceren Sophia Roe.

Moteprofil og innkjøper hos MyTheresa Tiffany Hsu valgte å bryte opp sin svarte look under moteuken med en knallrød og kjempelang kåpe.

«Barbiecore» er fremdeles i vinden, og moteprofil Leonie Hanne satte farge på Paris’ gater iført en knallrosa Valentino-look – selvfølgelig toppet med en lang kåpe.

Dersom du er på utkikk etter en slik kåpe, kan det være en god idé å sjekke ut loppemarkedene som befinner seg rundt omkring i høst, samt i bruktbutikkene. Der kan det dukke opp gamle designskatter støtt og stadig.

Skulle du være like interessert i slike lange kåper, har vi hentet frem noen favoritter her:

Svart og hvit

Svart og hvit

Trenchcoat i svart med hvite kontrastdetaljer.

1159,-hos NA-KD
Gå til butikk
Beige kåpe

Beige kåpe

Brukte jakke fra Ravens. Str 44/XL.

599,-hos Fretex
Gå til butikk
VinterhvitLuksus

Vinterhvit

Boblejakke-lignende kåpe med knyting i midjen.

5900,-hos By Malene Birger
Gå til butikk
Klassiker

Klassiker

Svart kåpe i ullblanding med knyting i midjen.

2250,-hos COS
Gå til butikk
MønstreteLuksus

Mønstrete

Matchende skjerf selges separat.

6900,-hos Stylein
Gå til butikk
Denimkåpe

Denimkåpe

Brukt, oversized kåpe fra Holzweiler.

499,-hos Fretex
Gå til butikk
Lyseblå

Lyseblå

Oversized trenchcoat.

1279,-hos NA-KD
Gå til butikk
Fiskeben-mønster

Fiskeben-mønster

Grå, hvit og svart kåpe fra Asos' Curve-serie.

1169,-hos Asos
Gå til butikk
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.