Moteuken i København: 18 antrekk vi gjerne kopierer

KUL LOOK: Dobbel denim sto på menyen til Ganni denne moteuken, og vi bestiller det gjerne!
KUL LOOK: Dobbel denim sto på menyen til Ganni denne moteuken, og vi bestiller det gjerne!TONYA MATYU

Matchende sett, oversized strikk, store skjerf og glitrende festmote er blant det som skilte seg ut.

Helt i starten av februar strømmet moteinteressert mennesker til København for å delta på moteuken. MinMote var selvfølgelig til stede, og nå har vi hentet frem antrekkene som virkelig falt i smak.

Aeron

Aeron er kanskje ikke like kjent som Ganni og Holzweiler, men merket viste frem en rekke antrekk vi gjerne skulle kopiert snarest.

Oversized strikk er stikkord verdt å merke seg. De viste blant annet frem et matchende sett bestående av en stor, oransje genser og en vid bukse i samme farge.

En ting flere merker fokuserte på, er skjerfet. Om det så var en genser knytt som et skjerf, eller et skikkelig langt et som så å si subbet i gulvet. Hos Aeron så vi begge varianter og likte det svært godt!

Dette oransje settet passer utmerket til en kald høstkveld.
Dette oransje settet passer utmerket til en kald høstkveld.James Cochrane
Legg merke til hvordan de har knytt en annen genser oppå genseren modellen har på seg. En enkel og kul løsning en dag du ikke finner skjerfet ditt!
Legg merke til hvordan de har knytt en annen genser oppå genseren modellen har på seg. En enkel og kul løsning en dag du ikke finner skjerfet ditt!James Cochrane

Ganni

En av 2023s store trender er denim – og gjerne dobbel denim. Denne looken her er kanskje ment for høst- og vintersesongen for 2023, men dette skal vi fint ta i bruk denne våren og sommeren.

Det er jo ikke vanskelig å kopiere dette antrekket! Kanskje henger det allerede i skapet ditt? Selv om denimplagg står høyt på trendlisten i år, er det ikke slik at det ikke blir populært i 2024. Dette er plagg som kan leve i skapet ditt i mange, mange år.

Og best av alt: Noen av de aller beste denimplaggene finner du brukt!

Denim blir en av årets store trender.
Denim blir en av årets store trender.James Cochrane
Ganni viste blå looks som falt i smak. Formen på denne blazeren var noe som fanget vår oppmerksomhet, og hele antrekket fikk prikken over i-en med det korte, matchende skjørtet.
Ganni viste blå looks som falt i smak. Formen på denne blazeren var noe som fanget vår oppmerksomhet, og hele antrekket fikk prikken over i-en med det korte, matchende skjørtet.James Cochrane

Gestuz

Gestuz viste frem en kolleksjon som skrek «power women». Kule dresser, chunky smykker og lange kåper var blant det som virkelig fanget vår oppmerksomhet.

Lange kåper har vært i motebildet en god stund, og det ser ikke ut til at vi skal kvitte oss med dem med det første. Neste gangen vi tar i bruk kåpen vår skal vi style den med en liten veske i en sprek farge.
Lange kåper har vært i motebildet en god stund, og det ser ikke ut til at vi skal kvitte oss med dem med det første. Neste gangen vi tar i bruk kåpen vår skal vi style den med en liten veske i en sprek farge.James Cochrane
Gestuz viste frem flere looks som ble stylet med store smykker.
Gestuz viste frem flere looks som ble stylet med store smykker.James Cochrane

Få med deg et lite glimt fra visningen deres her:

Holzweiler

Etter å ha sett Holzweiler sin visning var det én ting vi tenkte spesielt mye på: stylingen.

I kolleksjonen befant det seg mange anvendelige plagg, men det var stylet på en måte som tok det hele et hakk opp. Nok en gang får vi se de store skjerfene og matchende, og denne helhvite looken er blant våre favoritter fra visningen.

Holzweiler sverger til store jakker, strikk og lange skjerf for høsten og vinteren 2023.
Holzweiler sverger til store jakker, strikk og lange skjerf for høsten og vinteren 2023.James Cochrane

Se hele kolleksjonen til Holzweiler her:

Munthe

For høst- og vintersesongen introduserte Munthe en kolleksjon som blant annet hadde fokus på en lekker, liten detalj. På sko, kjoler og det som måtte være hadde de en aldri så liten brosje i sølv.

Munthe viste en litt annen side av seg selv denne moteuken, og det falt i god jord hos oss i MinMote-redaksjonen.
Munthe viste en litt annen side av seg selv denne moteuken, og det falt i god jord hos oss i MinMote-redaksjonen.James Cochrane

Se noen kule øyeblikk fra Munthes visning:

OpéraSPORT

Det forholdsvis nye, danske merke OpéraSPORT satser videre på sine rynkete plagg og tilbehør. Vi har allerede forelsket oss i veskene deres, men nå står også en av toppene deres på ønskelisten.

Bukser med utsmykninger var også noe vi så mye av under årets moteuke.

Denne toppen fra OpéraSPORT ble stylet med en matchende veske.
Denne toppen fra OpéraSPORT ble stylet med en matchende veske. James Cochrane

Se alle looks fra merkets visning her:

Remain

Dressen kommer alltid til å være en favoritt i vår garderobe, så det er alltid gøy når den vises frem med en liten vri. Blazeren du ser under her, som lukkes helt på siden, må vi ta en nærmere titt på når høsten kommer.

Som alltid er også deilige kåper i fokus, og vi elsker hvordan denne grå looken fra Remain er stylet.

Vi likte godt snittet på denne Remain-jakken.
Vi likte godt snittet på denne Remain-jakken.James Cochrane
Lag på lag-styling er essensielt om høsten og vinteren her til lands.
Lag på lag-styling er essensielt om høsten og vinteren her til lands.James Cochrane

Rotate

Når Rotate inviterer til visning, blir det alltid en fest. Ikke bare er det musikken og selve showet som gjør oss klar til en kveld ute på byen, men klærne oste som alltid også fest.

Overraskelse: Paljetter og glitter vil dominere festsesongen også dette året. Det er med andre ord stor sjanse for at en lignende kjole, som de fra Rotate, henger i klesskapet ditt.

Store, rosa paljetter fra Rotate.
Store, rosa paljetter fra Rotate.James Cochrane
Maxikjolen var å se i flere kolleksjoner under moteuken. Her viser Rotate frem sin festvariant.
Maxikjolen var å se i flere kolleksjoner under moteuken. Her viser Rotate frem sin festvariant.James Cochrane

LES OGSÅ: MinMote møtte Lisa Rinna backstage på Rotates visning. Se hva hun sa etter å ha vært på catwalken her.

Saks Potts

Kombinasjonen av ulike materialer kan være med på å gi et antrekk det lille ekstra – som her hos Saks Potts. En stor, behagelig genser blir litt mer pyntet med dette brune skinnskjørtet.

En god kombo fra Saks Potts.
En god kombo fra Saks Potts.James Cochrane

Stine Goya

De siste sesongene har Stine Goya vist frem kjoler og matchende sett i glitrende farger. Denne moteuken kom de med en ny variant av dette stoffet, denne gangen i en maxikjole med lange ermer.

Også hos Stine Goya var overdeler og bukser som matchet i fokus, og vi la spesielt merke til denne litt mer hverdagslige looken i svart med kule kontrastsømmer. Skal vi tro flere av de danske merkene vil cargobuksen bli med oss videre ett år til.

De fargerike, glitrende plaggene til Stine Goya har nok gjort det bra de tidligere sesongene, for nå lanserer de en maxikjole-variant.
De fargerike, glitrende plaggene til Stine Goya har nok gjort det bra de tidligere sesongene, for nå lanserer de en maxikjole-variant.James Cochrane
Kontrastsømmer er verdt å notere seg for dette året. Kanskje du har et gammelt plagg hjemme du kan friske opp ved å sy på noen sømmer i en annen farge?
Kontrastsømmer er verdt å notere seg for dette året. Kanskje du har et gammelt plagg hjemme du kan friske opp ved å sy på noen sømmer i en annen farge?James Cochrane

The Garment

2022 var uten tvil miniskjørtets år, men nå kan det se ut til at vi skal i stikk motsatt retning. Maxiskjørt- og kjoler var det mye av i København – deriblant hos The Garment.

Myk og behagelig maxikjole fra The Garment.
Myk og behagelig maxikjole fra The Garment.James Cochrane
Vi liker godt hvordan skjørtet her ser ut som et pledd. Dette er noe vi også har sett mye fra den norske designeren Elisabeth Stray Pedersen. Koselig, men også veldig kult.
Vi liker godt hvordan skjørtet her ser ut som et pledd. Dette er noe vi også har sett mye fra den norske designeren Elisabeth Stray Pedersen. Koselig, men også veldig kult.James Cochrane
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?