MinStil: Sofie Fevang

SOFIE FEVANG: Den 23 år gamle grafisk design-studenten er spesielt glad i bruke fargerike plagg i en oversized passform.

Sofie Fevang elsker brukte klær og ser alltid etter om det hun ønsker seg kan kjøpes brukt først.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Seline Pettersen, Annika Sofie og Pernille Rosenkilde.

Denne gangen ønsker vi å få vite mer om stilen til Sofie Fevang. Hun fyller 23 år denne sommeren, bor i Oslo, men kommer fra Sandefjord.

I disse dager runder hun av sitt første år på Høyskolen Kristiania, hvor hun studerer til en bachelor i grafisk design. Men det som står i fokus hos henne akkurat nå, er en velfortjent sommerferie. En sommerferie som mest sannsynlig vil bestå av en rekke fargerike antrekk.

KLÆR

Matchende sett: en sikker vinner

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Fargerik og oversized.

– Hva er «typisk Sofie» i garderoben din?

– Det må være at jeg som regel alltid har noe som kan matche fra topp til tå.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Jeg elsker brukte klær og ser alltid etter om det jeg ønsker meg kan kjøpes brukt først, ellers er jeg mye på bruktbutikker for å lete etter gullkorn. Jeg kjøpte en grønn jakke av ei som sto og solgte klær på samme vintagesalg som meg. Den jakken angrer jeg ikke en sekund på at jeg kjøpte.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Utenom Melody Eshani sine «Jordan 1 Fearless», så har jeg siklet lenge på Rotate sine skinnsett, og «Patty» kjolen fra Mølby the Label.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Menneskene rundt meg inspirerer meg masse, men jeg følger også noen kule folk på Instagram. Blant andre Maxine Wylde. Hun synes jeg er veldig kul og virker veldig søt.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg finner nye kombinasjoner av klærne jeg allerede har, samt at jeg gir bort det jeg ikke lenger bruker.

BRUD

Alexandra Hoang om bryllupet: – Helt magisk!

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg tror absolutt flere kommer til å ta i bruk mer farger. Spesielt grønt, kanskje. På meg kan man i hvert fall se alt og ingenting, men jeg skal prøve å ta i bruk flere farger man vanligvis ikke ser på meg. Kombinasjonen av brunt og grønt er veldig pent - blant det fineste, synes jeg. Ellers vil jeg muligens prøve noen fargekombinasjoner jeg aldri har prøvd, men hva kan det være?

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg ser alltid etter et stilig sett, helst i noen freshe farger. Ellers er jeg alltid svak for sneakers.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Du ser meg nok sjeldent, eller aldri, i dyreprint, eneste jeg eier er en turtleneck i zebraprint som til dels funker. Det har aldri vært noe jeg trekkes mot, er andre ting jeg foretrekker over det - men det kan alltid endres med tiden.

– Ditt aller beste motetips?

– Gå med det du føler for og det du er komfortabel med.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Prøve nye kombinasjoner og legge bort klær jeg begynner å bli lei av, og generelt legge vekk noen klær i ny og ne - og så ta frem igjen etter en stund.

– Hva betyr mote for deg?

– Utfordre og vise frem de beste sidene ved seg selv.

KJENDIS

MinStil: Rune J'Atoche

KJENDIS

MinStil: Well Dressed Dad

MOTE

MinStil: Andreas Feet

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: