Kjolen som tar av i motebildet nå

KJOLESUKSESS: Denne grønne Ganni-kjolen er «over alt» akkurat nå - her på skjønnhetsblogger Emilie Tømmerberg. Foto: Emilietommerberg.com

Danske Ganni har skapt sommerens store it-plagg med sin grønne omslagskjole.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det eksklusive merket har lenge vært etablert i Oslo, og har de siste sesongene skapt en rekke trendplagg som har vært synlige i motebildet. Men lite slår kjolen som akkurat nå er «over alt» på moteblogger, Instagram og i det hele tatt i gatemotebildet: Den midi-lange omslagskjolen med grønt blomsterprint.

Kjolen er langt fra noe budsjettkupp til rundt 1600 kroner, men et kjapt søk viser likevel at den er utsolgt over alt på nett, inkludert hos internasjonale luksusbutikker som Net-A-Porter og Farfetch.

Moteprofiler som Pernille Teisbæk og Emilie Tømmerberg er blant de skandinaviske it-jentene som har sikret seg kreasjonen.

Anett Ringstad Jalland er kvinnen som har introdusert det danske merket på det norske markedet, og driver klesagenturet Colina. Hun forteller at kjolen nå er umulig å få tak i.

- Kjolen har vært i butikk siden februar og den var en stund i butikk før den plutselig ble revet bort fra alle våre egne Ganni-butikker og hos våre wholesale kunder på få dager. Den er nå helt umulig å oppdrive noe sted, så det er så gøy. Dette er absolutt ikke noe vi har planlagt, men vi har alltid hatt stor tro på kjolen, sier hun til MinMote.

LIVSSTIL

Motegründer Anett Ringstad Jalland

OVERRASKENDE SUKSESS: Annabel Rosendahl tror mange butikker fikk bakoversveis da de skjønte hvor populært det grønne printet var. Foto: Annabelrosendahl.com

- Utenfor boksen

Moteprofil Annabel Rosendahl har jobbet som innkjøper for Høyer Luxury i syv år (og forlater snart jobben). Da MinMote spør henne om kjolen har hun akkurat vært på innkjøp hos nettopp Ganni.

- Der fikk jeg vite av selgeren at det faktisk ikke var så mange innkjøpere som hadde trodd på det grønne printet, men heller det i blått. Derfor er det ekstra morsomt at pressen og moteprofilene liker det mest spesielle printet, som dette i grønt, sier hun og fortsetter:

- Og det er en farge som synes og som du heller ikke glemmer når du har sett den og latt deg inspirere. Ganni tør å gå utenfor boksen med printene de lager, og de bryter med skandinavisk minimalisme og skaper et frisk pust i butikkene.

- De har også klart å skape plagg som er ikoniske for merket som de kommer med sesong etter sesong og gjør at det derfor er lett å gjennkjenne at det er en «Ganni-genser» eller «Ganni-kjole». Så der har de aboslutt gjort noe veldig riktig.

NYHETER

Den norske «Gigi-genseren» utsolgt hos Colette

- Unik posisjon

Stylist og gatemoteprofil Hege Aurelie Badendyck, sier det ikke er tvil om at akkurat denne kjolen er en av Skandinavias hotteste i sommer.
- Det er flere grunner til det. Det er ikke lenger slik at vi ønsker å gjemme oss bort i nøytrale farger som grått, sort eller hvitt. Vi tør mye mer enn tidligere, og flashy farger med et feminint mønster er et perfekt valg som ikke er altfor vågalt. Men det skal også sies at vi våger å stikke oss ut når vi har en bekreftelse på at vi likevel er «innafor». Derfor er det betryggende for mange å vite at nettopp denne kjolen er godkjent av mange av trendsettere og it-jenter, som vi har sett bære den i sosiale medier. Terskelen for å velge en nokså utradisjonell farge som knallgrønt på en kjole er dermed mye lavere, forklarer hun.

mektigste
NYHETER

Dette er mote-Norges mektigste

Videre mener hun det danske merket har klart å opparbeide seg en helt unik posisjon, med mange trofaste og innflytelsesrike it-jenter som sverger til produktene deres. En lojalitet hun mener det er vanskelig å oppnå.

- Denne posisjonen har de dog hatt en god stund og det er derfor kult å se at de det siste året også har begynt å bevege seg videre ved å tilnærme seg andre typer influencere; flere av dem mindre «girly» og glossy enn tidligere, mer kunstrettede og litt særere, sier Badendyck.

Publisert: