MinStil: Charlotte Sofie Gustavsen

charlotte

Charlotte Sofie Gustavsen (24) bygger garderoben rundt tidløse elementer – fra arvestykker fra bestemor, til storebrors gamle dresser og nye designskatter.

Åsa H. Aaberge
Publisert:
charlotte

@charlottesofieg

charlotte

@charlottesofieg

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre ODA VIKTORIA KINNERØD, og UZOMA IFEJILIKA og MADELEINE BUGGE KARLSEN.

Denne gangen er det Charlotte Sofie Gustavsen sin tur.

Charlotte Sofie, er 24 år og bor i Oslo hvor hun studerer PR og kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania. I kjølvannet av Covid-19 mistet hun, i likhet med mange andre, deltidsjobben som flyvertinne i SAS. – Til tross for dette er jeg positiv til tiden fremover: Når en dør lukkes åpnes det alltid noen nye, sier 24-åringen til MinMote.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Min stil er feminin og klassisk, med en maskulin «edge». Jeg elsker å kombinere maskuline snitt med feminine elementer.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Primært blazere og dresser – det er min svakhet i livet, haha. Samt kåper. Også basisplagg som turtleneck, god strikk og hvite og svarte T-skjorter av god kvalitet.

– Ditt beste second hand/vintage-funn?

– En slangeskinnsveske jeg arvet av bestemoren min, som hun fikk av bestefaren min for 54 år siden da de bodde i Libanon. Elsker plagg og tilbehør som har levd et liv før deg.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Har egentlig alt jeg trenger, men kunne trengt en ny lommebok. Den begynner å bli relativt sliten, haha.

– Dine beste skjønnhetstips?

– Vask og rens huden morgen og kveld, ikke overdriv med sminken, og ha det fint med deg selv. Sistnevnte er absolutt viktigst. Skjønnhet kommer innenfra.

– Du har totalt «kleskrise», hva gjør du?

– Slenger på en oversized blazer med enten et par jeans eller en dressbukse, hvit T-skjorte, og et par sneakers – eller noen kule hæler. Det er faktisk noe nytt jeg har begynt å like.

– Hvem/hva inspirerer deg?

– Julia Roberts, helt klart! Elsker klesstilen hennes på 80-tallet. Hailey Bieber inspirerer meg også stadig.

– Har du et favorittplagg eller tilbehør i klesskapet?

– Det må bli Dior-beltet mitt.

– Bok, film eller serie-tips?

– «Interstellar» er favorittfilmen min. Hele filmen som en helhet: med helt fantastisk filmmusikk, handlingen og ikke minst Matthew McConaughey som utgjør en sinnssykt bra hovedrolle. Ellers har jeg fått helt hekta på alt med Jack Nicholson. Nytt og gammelt. Jeg er ikke stor på bøker, men Mark Manson «The subtle art of not giving a fuck» var en oppvekker. Anbefales!

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben? Noen tips?

– I min garderobe finner du mange tidløse plagg og basisplagg, samtidig som jeg har blitt flink til å investere i dyrere plagg og tilbehør av kvalitet. Jeg er også en iherdig selger på Tise. I storebror sitt klesskap har jeg alltid funnet mye kult. Fant blant annet hans skreddersydde konfirmasjonsdress som naturligvis var for liten. Helt gull! Tips: Kjøp tidløse plagg samt basisplagg av kvalitet, da kommer du langt.

– Hva har du helst på deg i sommer?

– Bermudashorts og lin. Klær som puster er et «must» i varmen. Kjoler og skjørt har jeg også blitt flinkere til å bruke denne sesongen.

– Noe du alltid er på jakt etter/samler på?

– Jeg er svak for lysestaker, og elsker å dekorere leiligheten med de i alle mulige materialer og stiler.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Dype utringninger på brystpartiet er ikke min greie. Synes det fort kan bli vulgært. Her er jeg litt rar, for synes det er superhot med en utringning på ryggen på for eksempel en kjole.

– Du vil føle deg frisk og fin uten å bruke for mye tid og penger, hva gjør du?

– En intensiv treningsøkt, etterfulgt av en forfriskende dusj og en deilig ansiktsmaske! En veldig bra start/avslutning på dagen.

– Ditt aller beste motetips?

– Alltid kle deg i noe du er komfortabel i, men ikke la det hindre deg i å eksperimentere med farger og snitt.

– Har du noe i din garderobe du ser for deg å beholde livet ut?

– Det er en del ting som står meg kjært, men Chanelvesken min kommer jeg nok aldri til å kvitte meg med. Samt fantasistakken min.

Publisert: