Derfor har trusen din denne «lommen»

«LOMME»: I de fleste truser er det en kile, som både er for hygieniske årsaker og for at det skal være mer komfortabelt. Foto: MinMote

Har du noen ganger lurt på hvorfor det er en liten «lomme» i trusen din?

I mange truser finnes en liten bit med dobbelt stoff som kan se ut som en lomme. Hvis du snakker sy-språket kalles dette en kile, som ofte brukes blant annet på spesielt tettsittende plagg.

Ifølge nettstedene Entertainment Wise og Oh! My Mag har trusene denne biten med dobbelt stoff av hygienehensyn, og grunnen til at det ser ut som en lomme skyldes rett og slett komfort. Mens underbukser for herrer også kan ha denne ekstra stoffbiten, eller kilen, er den ofte sydd fast med en søm. For kvinner kan en søm mot underlivet være ubehagelig.

Det sier Beate Higley, leder for Change Lingerie, seg enig i.

– Det stoffet som utgjør denne lille «lommen» er ren bomull, selv om selve trusen kan være i syntetiske stoffer som mikrofiber, blonder eller lignende.

Se også: Omstridt trusetrend gjør comeback

BESKYTTER: Den lille lommen på innsiden av trusen skal beskytte mot ubehageligheter, sier undertøysekspert Vero Kleppo til MinMote. Foto: iStock

Som en beskyttelse

Vera Kleppo, som jobber på undertøysbutikken Det Lille Under på Paleet i Oslo, legger til at bomull er et naturlig og pustende materiale, som er mye mer behagelig å ha mot ømfintlige områder på kroppen.

Hvis trusen er av syntetiske materialer er det derfor ekstra viktig å sørge for at trusen din har denne lommen av bomull.

Truse toppbilde
KLÆR

Derfor gjorde bestemorstrusen supercomeback

– Det ville vært ubehagelig hvis det var en søm i skrittet, derfor blir det som en slags lomme. Kilen er der som en beskyttelse sånn at den blir litt kraftigere der enn resten av trusen, sier Kleppo.

Higley fra Change Lingerie påpeker at noen truser har søm på denne kilen.

– Men jo mer sømmer det er der nede, jo mer kan det gnage. Så det kan være mer behagelig uten denne sømmen, sier hun.

Publisert: