Kommentar: Den evige jakten på en bikini

GAMMEL, MEN GOD: Denne bikinien har jeg brukt på badetur i snart et tiår. Her får den oppdage en strand på St. Thomas. Foto: Privat/@elisealexx

Jeg vil bare ha en helt vanlig bikini. Kan det være så vanskelig?

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Det er den samme runddansen hvert år. Når temperaturen stiger, øker lysten på en ny bikini.

Hvert år saumfares nettbutikker, fysiske butikker og sosiale medier for å finne det som skal bli min nye, trygge følgesvenn til vanns og til lands.

Fikk du med deg? Badedrakt koster mer i stor størrelse: – Skuffet og lei meg

For menn er det enkelt. En badeshorts rett over kneet, og du er klar. Ikke trenger man å bekymre seg for om bikinilinjen er barbert det siste kvarteret heller.

For kvinner derimot, er det å finne badetøy en helt annen historie.

Nå er selvfølgelig den samme jakten igang igjen. Jeg vil ha en ny bikini. I år har jeg kikket rundt på nettet og til og med kommet meg så langt som til prøverommet. Men når du prøver bikinien med bleke, hårete legger i et trangt og svett og jævlig prøverom kan selv den ivrigste shopper miste motet.

Jeg spør ikke om mye, jeg vil bare ha en helt vanlig bikini. Men det viser seg gang på gang, år etter år, at det ikke er så enkelt.

KLÆR

13 lekre badedrakter på budsjett

BAK ELLER FORAN? Nettsiden Zaful har den siste tiden blitt en populær destinasjon for bikinier. Foto: Zaful.

Jeg elsker å bade. Derfor vil jeg helst ha en bikini som sitter godt og ikke sklir ned eller inn i rompa enten jeg legger på svøm eller stuper.

Det jeg vil ha er en helt vanlig truse. Ikke av typen bestemor, ikke av typen string eller den jeg ikke ser forskjell på fremsiden og baksiden av. Toppen skal sitte godt og ikke ha ukomfortable spiler.

NEI TAKK: Jeg ønsker meg ikke en trendy bikini som går inn i rumpa som denne hos Nelly. Gi meg bare en vanlig bikini, og jeg er fornøyd. Foto: Produsenten.

Det som høres så enkelt ut, er så vanskelig. Nettbutikkene bugner av små truser med artige snitt som holdes oppe av tynne tråder, eller med skyhøy skjæring. Sistnevnte har nærmest satt fyr på sosiale medier den siste uken med Kendall Jenner i spissen.

KJENDIS

Kim Kardashian West vekket 90-tallsklassiker til live

Det finnes flere string-varianter enn dem som dekker hele rumpa. Til og med de med høyt liv skal på død og liv vise frem skinka. Hvorfor er det sånn?

Nei, jeg er ikke en Kardashian eller Jenner.

untitled link

Når det gjelder undertøy er det mulig å få til, men da det kommer til bikinier viser det seg helt klin umulig.

Hvert år ender det med at jeg faller tilbake til den gode gamle bikinien. Svart, helt enkel uten noe dilldall. Toppen kjøpte jeg for omtrent åtte år siden. Den holder fremdels stand. Trusa har jeg hatt i fire år. Jeg var ute på shopping i starten av sommermånedene, men den samme misjonen som alltid: Jeg ville ha en ny bikini. Jeg ramlet innom en kjedebutikk og fant en finfin truse-variant, myk i stoffet, passe dekkende, flatterende skjæring og ensfarget svart - til og med på halv pris. Perfekt! Da jeg kom hjem blid og fornøyd så jeg at trusa var laget for gravide.

MOTE

14 bikinier og badedrakter for deg som bare vil ha noe helt vanlig

Men jakten er ikke over. Jeg vil kunne bytte bikini i løpet av ferien.

Så får vi se da, om målet «i løpet av sommeren skal jeg finne en ny bikini» gjennomføres i år, eller om jeg og gravidtrusa mi møtes igjen neste sommer.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.