Moteprofilene tipser: Dette må du ha til sommergarderoben

STREETSTYLE-FAVORITTER: Annabel Rosendahl og Celine Aagaard blir ofte lagt merke til for antrekkene sine av internasjonale streetstyle-fotografer. Her fra New York Fashion Week i fjor. Foto: Getty Images.

MinMote har snakket med de norske motepersonlighetene Annabel Rosendahl og Celine Aagaard om hva de mener er sommerens største trender. 

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Sommeren er godt i gang allerede, men forhåpentligvis er den her for å bli et par måneder til.

Annabel Rosendahl, som er blogger og tidligere innkjøper på Høyer, har troen på jordfarger denne sesongen.

– Det er mye deilige jordfarger å se; beige, hvitt, sandfarget, brunt i tillegg til gult og brent oransje, sier hun.

– I den varmen vi har hatt de siste ukene i Norge er det lette plagg som gjelder, kjoler, skjørt og luftige bluser og topper, sier Annabel.

KLÆR

12 fine skjørt til hverdag og fest

Lenger skjørt og kjoler

Annabel foretrekker at lengden på kjoler og skjørt går til under kneet.

– Skjørt og kjolelengden har krøpet nedover og det er mye wrap-kjoler å se i gatene. Perfekt for denne tiden med bleke ben og varmt vær!

A post shared by Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl)

Annabel har slenger gjerne en stråveske over skulderen – og de er ikke forbeholdt strandturen. De kan enten være bitte små – i tråd med miniatyr vesketrenden – eller store sånn at man får plass til både strandhåndkle og badedrakt.

Sandaler topp
MOTE

Få elleve tips til kule sandaler

– En stråveske er på sin plass i år, enten det er på stranden eller i byen!

Gullsmykker lag på lag

På ønskelisten til Rosendahl i sommer står gullsmykker.

– De skal gjerne være lag på lag, sier bloggeren.

A post shared by Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl)

Hun forteller at på dager hun ikke aner hva hun skal ta på seg er et high-waist denimskjørt og en tynn sommerbluse det perfekte valget.

– Da får jeg litt sol på bena og føler meg kledd. Selv om det er varmt passer jeg på å balansere så det ikke blir for mye hud.

Badedrakt topp
KLÆR

13 lekre badedrakter på budsjett

Inspirert av Jacquemus

Celine Aagaard, som er grunnlegger av nettstedet Envelope og nylig annonserte at hun har startet klesmerket Envelope 1967, går sommeren i møte med flagrende kjoler, kaftaner, løse skjorter og bukser med høyt liv.

Hun mener stråhatten er en av sommerens største trender.

– Hent inspirasjon fra Jacquemus, og gå for en fin budsjettvariant i naturfarget eller sort. Perfekt på stranden, i storbyen eller i bryllup. Sommerens største trend bokstavelig talt.

– La deg inspirere av Diana!

Hun forteller også at prikker ikke er helt hennes stil, men at det er veldig synlig i sesongens motebilde på bluser, kjoler og skjørt.

– La deg inspirere av Diana!

Aagaard anbefaler å gjøre kupp i bruktbutikker.

– Sommergarderoben min er relativt lik fra sesong til sesong, og jeg gjør få innkjøp om dagen. Slår et slag for gjenbruk, samt at alle tar en titt i eget klesskap for hva som kan brukes igjen. Eneste jeg pleier å oppdatere er kanskje badetøyet, noe tilbehør og sandaler.

Hun mener det ikke trenger å være komplisert med både trendy og komfortabelt antrekk i varmen.

– Mitt perfekte sommerantrekk består av badedrakt, omslagsskjørt, luftige kaftaner, vintagesmykker i gull og sandaler, sier hun.

Publisert: