Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Pysjen du kan bruke på fest

PYSJPARTY: Sesongens festantrekk skal være komfortable, men med partyvennlige detaljer.

Det er på tide med pysjamasfest!

Malin Gaden
Publisert:

Pysj på fest. Det høres kanskje ikke helt riktig ut, men det er jo det som er morsomt med klær. Man må prøve seg litt frem og gjøre det en synes er gøy!

Det skal også sies at pysjene vi snakker om er ganske så mye mer festvennlige enn den røde og grønne flanellspysjen vi tar på oss rundt juletider.

Ja, for det har seg nemlig slik at flere og flere moteprofiler har omfavnet pysjen i hverdagen – til og med på fest.

Det kommer nok av trenden med matchende sett. I lang tid har store designere og kjedebutikker laget plagg som matcher hverandre. Det kan være både skjørt og overdel, samt bukse og overdel.

I og med at vi har vært mye hjemme det siste året, har mange også falt for mer komfortable klær. Og det er her pysjen kommer inn i bildet! Det kan nemlig se ut til at vi har blitt så komfortable i pysjen at den nå kan få bli med oss ut på byen.

Igjen bør det nevnes at pysjene vi ser i motebildet nå ikke alltid ser ut som en typisk pysj. Men de har fortsatt den avslappede fasongen, og noen av dem har til og med noen lekre detaljer som gjør det hele mer feststemt.

Moteprofiler som Marianne Theodorsen og Darja Barannik er blant dem som gjerne tar i bruk et komfortabelt, matchende sett. Theodorsen stylet sin i sommer med sandaler og annet fargerikt tilbehør. Barannik gjorde sitt antrekk feststemt med spisse, høye hæler, og lekre smykker.

Den svenske moteduoen Fanny Ekstrand og Linn Eklund designet også nylig en kolleksjon for Gina Tricot, som blant annet besto av to pysjer. Disse pysjene ble også stylet med feststemt tilbehør, men kan selvfølgelig også brukes til en avslappende kveld hjemme.

Det ukrainske merket Sleeper har produsert pysjen som du kanskje har sett mest av i sosiale medier. Deres designfilosofi er nemlig at du skal kunne bruke plaggene hjemme i stuen og ute på gaten. De har blant annet hatt stor suksess med pysjen som har fjær rundt både ankler og håndledd.

Men det er selvfølgelig flere som også har kastet seg over pysj-trenden! Du finner noen av sesongens mest fest- og sofavennlige plagg her:

Stripete

Stripete

Oversized pysjbukse med striper. Kommer med matchende overdel. Her er det stylet sammen med en blazer og høye hæler.

499,-hos Gina Tricot
Gå til butikk
Silke

Silke

Pysj i silkeblanding fra Zara. Det luksuriøse materialet er mykt og behagelig, og setter et eksklusivt preg som passer perfekt på fest. Det finnes også matchende bukse.

1995,-hos Zara
Gå til butikk
Fjærdetaljer

Fjærdetaljer

Svart pysj som minner svært mye om det fra populære Daily Sleeper. Denne er fra LingaDore.

679,-hos Zalando
Gå til butikk
Dyrisk print

Dyrisk print

Pysjamas fra Desmond & Dempsey med dyreprint.

1900,-hos Net-a-porter
Gå til butikk
Rutete

Rutete

Pysj fra det populære, ukrainske merket Sleeper. Frisk farge som passer utmerket til å lyse opp en mørk vinterdag, samt til sommerens festligheter.

3000,-hos Sleeper
Gå til butikk
Klassisk pysjamasskjorte

Klassisk pysjamasskjorte

Pyjamasskjorte i linblanding. En klassisk overdel som kan styles med alt fra skinnbukser til under en feststemt blazer. Topp det hele med glitrende tilbehør og høye hæler.

399,-hos Kappahl
Gå til butikk
Lekre striper

Lekre striper

Pyjamassett med satinerte stripedetaljer fra Mango. For å gjøre antrekket feststemt kan du for eksempel legge til et par glitrende øredobber. Pris per del.

399,-hos Mango
Gå til butikk
Glatt silke

Glatt silke

Klassisk pysjamas i silke fra Arket med vide bukser. Vi ser for oss denne med høye hæler og glitrende statementøredobber på fest. Pris per del.

890,-hos Arket
Gå til butikk
Sebramønster

Sebramønster

Hvit og brun silkepysj fra Maison Essentiele med sebraprint.

3800,-hos Net-a-porter
Gå til butikk
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: