MinGravidstil: Rikke Sandvold

GRAVID-FAVORITT: Kjoler har vært blant favorittplaggene til Rikke Sandvold under graviditeten.

– Den største utfordringen har vært å kle seg komfortabelt, men samtidig holde seg til sin egen stil.

Malin Gaden
Publisert:

Det kan både være utfordrende, gøy, lite inspirerende og spennende å kle seg med en voksende mage. MinMote har bedt et knippe stilfulle kvinner om å dele sine beste tips og triks til å kle seg som gravid.

Her kan du lese tipsene til Marte Bratberg og Gine Margrethe Larsen Qvale. Men denne gangen har vi hentet inn tips fra jurist og influencer Rikke Sandvold.

Rikke Sandvold er bosatt i Zürich sammen med forloveden. Om kort tid venter de sitt første barn sammen.

– Hvordan er det å være gravid?

– Det går sakte om dagen! Magen vokser for hver dag og jeg klarer ikke lenger holde det tempoet jeg er vant til. Det er en liten prøvelse, for jeg liker at det skjer mye og holder et generelt høyt tempo, men jeg prøver å kose meg med at jeg må roe ned. Jeg har hatt en helt fantastisk graviditet så langt og har virkelig prøvd å nyte hvert sekund av prosessen. Det har også vært en berg-og-dal-bane av følelser, og mange nye inntrykk å ta innover seg. Jeg har vært mye mer sårbar enn jeg pleier å være, men på samme tid følt meg så sterk.

– Hvordan vil du beskrive stilen din? Har den endret seg siden du ble gravid?

– Basisplagg som varer sesong etter sesong med innslag av trendplagg for å gjøre det mer spennende og lekent. Jeg har blitt mer og mer enkel i stilen min de siste årene, og trives best i farger som svart, beige, hvitt og grått. Noen ganger syns jeg det er gøy å mikse inn noen farger, og da helst grønt, blått eller rosa. Stilen min har endret seg minimalt etter at jeg ble gravid. Det er kun de siste par månedene jeg har måttet gjøre visse justeringer. Men jeg går stort sett i det samme som før, minus jeans. Jeg har ikke gått til innkjøp av noen gravid-jeans, så det savner jeg veldig å gå i!

– Hvordan synes du det er å kle seg som gravid?

– Jeg syns det har vært litt utfordrende. Man får jo en helt ny kroppsfasong. Jeg har alltid kledd meg etter kroppen min og gått for plagg som kler min fasong, så det har vært en omstilling å skulle kle på seg når man plutselig ikke passer inn i det man har hengende i skapet, spesielt når jeg skal ut og pynte meg. I første og andre trimester syns jeg det gikk ganske greit. Det tok en stund før jeg fikk mage, og jeg går generelt i løse og komfortable klær, så jeg slapp unna med å bruke det jeg allerede hadde liggende hjemme.

– Jeg brukte også mye tights og store strikkegensere da kulen begynte å poppe sakte frem. Da jeg gikk inn i tredje trimester skjedde det raske endringer, og jeg måtte gå til innkjøp av noen nye bukser og shorts med stretch i livet. Den største utfordringen har vært å kle seg komfortabelt, men samtidig holde seg til sin egen stil.

– Hva er «typisk Rikke» i garderoben din?

– Det er veldig typisk meg å gå i dressbukser eller oversized jeans. Gjennom graviditeten har det vært typisk meg å ha på lange skjørt eller kjoler, jeg har ikke vært så glad i å vise ben. Når jeg er ferdig å gå gravid, skal jeg bli flinkere på å tørke støv av miniskjørtene og shortsene jeg har liggende i skapet. Komfort har blitt mer og mer viktig når jeg kler meg, spesielt i hverdagen. Det er vel ganske typisk meg å ha en viss helhet i antrekket. Jeg mikser oftest plagg jeg føler «hører sammen», hvis det gir noen mening.

– Hvilket plagg har vært din favoritt etter at du ble gravid?

– Jeg har jo vært mest «synlig» gravid på sommeren, da jeg ikke hadde noe særlig mage før slutten av mai/begynnelsen av juni, så jeg har brukt en del enkle, hvite sommerkjoler, lange bikini-cover ups, lange skjørt og store skjorter. Jeg har også blitt mer sensitiv for ulike stoffer som klør eller kjennes ubehagelig på huden. Naturlige stoffer, som for eksempel silke, har vært redningen.

– Jeg har også brukt mye oversized fra Julie Josephine, som jeg allerede hadde mye av i garderoben. Oversized T-skjorter og komfortable bomullsbukser med stretch. Toteme har også mange fine kjoler som passer perfekt til gravide da de ikke er innsvinget i livet.

– Tre plagg alle gravide kvinner bør ha i klesskapet?

– «Pricillia Pants» fra Brandy Melville! Jeg har dem i nesten alle farger. De er så behagelige, men samtidig fine selv om de er laget av myk bomull og har en mer avslappet look. Jeg har stylet buksene med alle mulige slags blazere for å gi dem et mer pyntet uttrykk. Jeg fant dem ved en tilfeldighet da jeg var innom butikken med lillesøsteren min.

– Enkle, strikkede kjoler med stretch-stoff har også vært en redning. Kjoler som både kan brukes før og etter graviditeten, både sommer og vinter. Jeg har en favoritt fra Holzwiler og en fra Remain Birger Christensen. Lette silkeskjørt med strikk i livet har også vært en redning. Mine favoritter er modellen «Erin» fra Anine Bing. De kan brukes til både hverdag og fest og er like fine til å bruke etter at man er ferdig med å gå gravid.

– Dine beste tips til gravide?

– Hvis du ikke har gått til innkjøp av Ina Mays «Guide to Childbirth», så gjør det med en gang. Jeg fikk den i gave av en god venninne av meg. Det er en bok som har beroliget meg om hvordan det vil være å føde, samt det å bli mor. Den har virkelig hjulpet meg de gangene jeg har kjent litt på skrekken for det uventede med å skulle gå gjennom en så overveldende fysisk prosess. Boken har virkelig gitt meg en sterkere indre ro.

– Et annet tips er å snakke med venninner eller bekjente som har vært gjennom det samme. Jeg har ønsket alle tips velkommen. Lytt til rådene du får men ikke glem å lytte til deg selv og dine ønsker. At noe funker for noen andre betyr ikke at det er riktig for deg! Ikke minst husk å nyte tiden som gravid selv om den kan by på sine utfordringer.

– Har du oppdaget noen nye butikker eller merker som lager gravid-vennlige klær du vil tipse om?

– Svigerinnen min, som også er gravid, tipset meg om et merke som heter «Bumpsuit». Jeg har akkurat gått til innkjøp av en amme-BH derfra, da den så veldig mye mer chic ut enn andre amme-BH-er jeg har sett på markedet, så den gleder jeg meg til å prøve ut. Bumpsuit selger også en del kule tettsittende kjoler og body suits som jeg godt kunne tenke meg å ha i garderoben.

– Ditt beste gravid-hack?

– Jeg vet ikke om det regnes som et hack, men jeg har prøvd å holde meg i god fysisk aktivitet så lenge jeg har kunnet. Det har hjulpet veldig på humøret mitt. Å holde på de samme rutinene, men modifisert, har vært veldig viktig for meg gjennom denne perioden.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: