Mote

Nå kommer PMS-tightsen

KAN JUSTERES: Röhnisch har laget treningsklær som er tilpasset kvinnekropper i endring.

Treningstightsen er spesiallaget for å passe kvinners menstruasjonssyklus, men er den nødvendig?

 • Elise Alexandra Gulbrandsen
 • Malin Gaden
Publisert:

Har du kjent på at kroppen forandrer seg i løpet av syklusen, og at alle plagg ikke sitter like komfortabelt?

Det ønsker treningsmerket Röhnisch å gjøre noe med. De har nå lansert kolleksjonen «PMS Collection». Kolleksjonen inneholder en tights med høyt liv og justerbar linning, og en matchende trenings-BH som skal kunne justeres i størrelse.

Treningsplaggene er laget i mykt kompresjonsmateriale som skal puste og frakte fuktighet bort fra huden. Linningen kan justeres for bedre passform med to hekter i siden. BH-en er laget i samme materiale, og skal kunne justeres rundt livet og i stroppene.

Ifølge produsenten skal tightsen også passe for gravide kvinner som ønsker en treningsbukse som kan tilpasses en voksende mage i begynnelsen av graviditeten. Det skal også være mulig å amme i trenings-BH-en.

Kommentarfeltet jubler, treningsprofiler er skeptiske

Det kan se ut som at flere merker har begynt å lage justerbare plagg. Merket SheFit har blant annet gått viralt på TikTok for nettopp dette. De har fått spesielt mye oppmerksomhet for sin sports-BH med justerbare stropper, som man også kan feste en løs topp utenpå.

«Ekte kvinner i ekte støtte», er budskapet til merket på deres nettside.

Temaet mensen og trening dukker stadig opp i idretten, og flere profilerte toppidrettsutøvere har vært åpne om hvordan deres syklus påvirker prestasjonen på trening og i konkurranse.

Silje Mariela Westby, styrkecoach for jenter og forfatter av boken «Jentekoden», forteller til MinMote at hun nok ikke kommer til å skaffe seg PMS-tightsen med det første.

– Personlig føler jeg ikke at jeg trenger den, men noen jenter kjenner nok på at puppene blir ømme eller at magen blir oppblåst. Da kan det sikkert være en fordel å holde ting på plass eller løsne litt opp. På en annen side er det allerede mye annet bra treningstøy der ute som også fungerer godt.

Kommentarfeltet på Instagram-kontoen til Röhnisch er dog langt mer entusiastisk.

«(...) Som kvinne (eller som menneske) går min mage fra flat til oppblåst på null komma niks, og knappene kneppes opp og igjen flere ganger om dagen. Det her er det beste jeg har sett!»

«Endelig!!!!!!!»

«Jeg elsker dette! For en god idé!»

MED STROPPER: Treningsplaggene har spesielle stropper for justering.

Bruker personlig erfaring

«Kolleksjonen er designet spesielt for kvinnens hormonelle syklus. Laget av kvinner, for kvinner», skriver produsenten selv om kolleksjonen. Videre skriver de at dette er første gang treningsklær er laget med PMS i tankene, og at mange kvinner har treningsklær i forskjellige størrelser slik at det vil passe dem gjennom ulike stadier av syklusen.

«Vårt designteam er 100 prosent kvinner med dyptgående kunnskap og personlig erfaring med å være aktiv i en kvinnekropp i konstant endring» står det videre om kolleksjonen.

– Oi! Wow, så gøy, er treningsprofil Stine Hartmanns første reaksjon da hun hører om PMS-kolleksjonen.

Deretter blir hun mer betenkt.

– Er dette et markedsføringstriks? Hvorfor skal denne hjelpe meg med PMS? Det finnes så mange tights med god stretch, at dette egentlig ikke er noe man trenger spesielt. Det er gøy at de tester, nå som kvinnehelse er i vinden, og mange trener etter sin syklus.

Hartmann tror kolleksjonen er kommet ut av en kvinnehelsetrend, og at hun ikke ser den helt store nytten.

– Det er kule detaljer utseendemessig dog, men det er litt kjipt om mensen melder sin ankomst tidlig og man ikke har på tampong eller bind.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Mensen-emoji får kritikk for å være feig

 2. KLÆR

  Kickstart høsten med nytt treningstøy

 3. NYHETER

  Blogger fikk massiv respons etter tampongbilde

Finn mer innhold om:

 1. Kvinnehelse
 2. Kropp
 3. Mensen
 4. Trening

Relaterte artikler

KLÆR

Dette er treningsprofilenes tights­favoritter

KLÆR

Hva er greia med miniskjørtet?

KLÆR

Treningstøy til sommerens aktiviteter

KLÆR

MinStil: Linn Seljeset

KLÆR

Arc’teryx har blitt stjernenes friluftsfavoritt

KLÆR

Sniktitt på sesongens partymote

KLÆR

Blusene som løfter ethvert antrekk