MinStil: Ingrid Fagerli Edvinsen

KAPRET DRØMMEJOBB: Ingrid Fagerli Edvinsen har lenge ønsket seg jobben som stylist – nå er den drømmen gått i oppfyllelse.

23-åringen kapret nettopp drømmejobben som stylist: – Mye bedre å være selvsikker og eie sin egen stil enn å være trendy.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Annika Sofie, Alphons Amuri, Pernille Rosenkilde og Ingvild Kalsnes.

Nå har vi fått øynene opp for Ingrid Fagerli Edvinsen. Hun trives best når det er mye som skjer rundt henne. Da er det ikke dumt at hun nylig har kapret drømmejobben som stylist.

– Det er litt hektisk til tider, men dette har jeg hatt lyst til lenge så livet mitt er veldig bra om dagen.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Jeg kommer fra en veldig liten bygd i Nord-Norge der det er vanlig at alle kler seg nærmest likt. Etter hvert som jeg ble ungdom ble jeg bare mer og mer glad i å eksperimentere litt stilmessig. Jeg har alltid synes det er så utrolig kult når folk bare går kledd som de vil og ikke bryr seg om hva alle andre tenker.

– Eksperimenteringen har ført til at jeg har blitt veldig klar over hva jeg liker og hva som funker for meg. Det er dette som har utviklet seg til den stilen jeg har i dag. Jeg kan oppleves som en veldig stille og rolig person, så stilen blir min måte å uttrykke meg på som speiler personligheten min.

KLÆR

Capri-buksen er klar for comeback

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min heller mot det minimalistiske men mikset med plagg og tilbehør som «spicer» det opp litt. Jeg er veldig glad i å leke rundt med størrelser, da spesielt oversize for å skape kule uttrykk i en ellers veldig plain garderobe.

– Hva er «typisk Ingrid» i garderoben?

– Det er definitivt en oversized blazer i en nøytral farge.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Det aller viktigste for meg er å bygge opp en basegarderobe, med plagg som holder sesong etter sesong. Da kan man ha en mye mindre garderobe, for så å eventuelt leke seg med enkelte trendplagg uten at man trenger å kjøpe et helt nytt klesskap. Dette er både mer bærekraftig og så mye enklere enn å ha en stor garderobe som flommer over av plagg man aldri bruker.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg elsker å handle brukt. Det er så gøy å finne unike plagg som ingen andre har maken til. I tillegg kan man kjøpe klær av høyere kvalitet til en litt billigere penge ved å shoppe brukt.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Definitivt en sort herreblazer fra Hugo Boss som jeg fant på et bruktmarked i utlandet. Den har blitt et «staple» i garderoben min og funker virkelig til hver sesong.

KLÆR

Blazeren – det perfekte plagget nå og for alltid

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Mitt beste tips er å holde seg til én fargepalett i garderoben. Nesten hele garderoben min kan styles med hverandre, og det gir så utrolig mye mer spillerom. Et annet tips er å leke seg med selve stylingen av plaggene for å gi dem en følelse av at det er noe nytt. For eksempel: En helt enkel, hvit skjorte kan styles på utrolig mange måter til både hverdag og fest – det gjelder bare å være litt kreativ.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg er på jakt etter den perfekte, lange trenchcoaten til høsten, som jeg kan ha sesong etter sesong. Ser for meg en, men har bare ikke funnet den enda.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg blir inspirert av så mye forskjellig. Alt fra kule personer jeg kommer over på Instagram og Pinterest, gamle filmer, folk jeg passerer på gaten, naturen, kunst og så videre.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg har troen på at vi kommer til å ville leke oss mer med mote i tiden som kommer, som et resultat av at vi har lenge sittet hjemme i joggedressen. Dette kommer nok til å vises i veldig mange forskjellige aspekter i trendbildet, blant annet ved å bringe inn mer sterke farger i garderoben, mer tettsittende silhuetter, og mer vågale cutouts.

MOTE

Pandemien skapte undertøystrend: Tror på varig endring

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Min motesvakhet må være bukser, da spesielt fine dressbukser. Jeg er alltid på jakt etter en med perfekt passform, som er både flatterende og komfortabel.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Man ser meg veldig sjelden i print, det er bare ikke min greie da jeg fort synes det kan bli for mye for meg.

KLÆR

Lette og luftige bukser til varme dager

– Ditt aller beste motetips?

– Kle deg i det du føler deg mest komfortabel i, ikke følg en trend bare fordi det er kult. Hvis du ikke føler deg komfortabel, skinner det gjennom med en gang. Jeg for eksempel føler meg ikke komfortabel hvis jeg går i altfor mange farger, og trives best i nøytrale farger. Det gjør virkelig noe med utstrålingen hvis man føler seg bra i det man går i, og da er det så mye bedre å være selvsikker og eie sin egen stil enn å være trendy.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: