Den ultimate jukselappen: Her er vårens største trender

Vårens trender toppbilde

Fråts i flagrende kjoler, retro slengbukser og sexy blonder fra topp til tå - her er vårens store moteslagere.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
Vårens trender toppbilde

MIDNATTSBLÅ: Kendall Jenner strålte det ene sexy antrekket etter det andre hos Tommy Hilfiger. Foto: Getty Images

Vårens trender toppbilde

MINIKJOLEN: Hvite blondekjoler er nok en gang tilbake i motebilder - her er Chloé sin drømmevariant. Foto: Getty Images

Vårens trender toppbilde

BOHEMSK: Maxikjolene flagret hos Emilio Pucci. Foto: Getty Images

Vårens trender toppbilde

SEXY DENIM: Jourdan Dunn i snuppete denimjakke hos Michael Kors. Legg merke til de spreke sneakersene! Foto: Getty Images

Våren er endelig her, og MinMote ønsker den velkommen med å ta et dypdykk i vårtrendene. Og det er et oppløftende dykk sådan; nå kan vi trygt pakke bort mørke og tunge vinterklær til fordel for deilige maxikjoler i alle regnbuens farger, hvite blonder som er fine gjennom hele sommeren og anvendelig denim og søte ruter til alle hverdagene som er foran oss.

1970-tallet har unektelig tatt over for den 90-tallsinspirerte moten vi har sett de siste sesongene (bortsett fra hovedstadens store it-sveis - den holder stand), og du kan fråtse i inspirasjon fra ikoner som Farah Fawcett, Jane Fonda og Abba-Agnetha.

Under har MinMote plukket ut noen av de heteste trendene denne sesongen - hvilken er din favoritt?

Bohemske kjoler

Vårens trender bohemsk

Emilio Pucci. Foto: Getty Images

Vårens trender bohemsk

Dries Van Noten. Foto: Getty Images

Vårens trender bohemsk

Tommy Hilfiger. Foto: Getty Images

Vårens mest sexy trend kan oppsumeres slik: Glem korte, trange og lite behagelige minikjoler - denne våren er det lange, flagrende boho-kjoler som gjelder. Pucci viste fargerike kjoler med glitrende stener og vågale «cut outs (hvordan skal det gå når norske Peter Dundas forlater Pucci?), mens Tommy Hilfiger lot trusene skinne gjennom florlett stoff med romantisk mønster. Kjedebutikkene begynner også å fylles opp av disse kjolene - perfekte til sommerfest eller bryllup, sammen med en rufsete fiskebeinsflette.

Ruter

Vårens trender ruter

Oscar de la Rente. Foto: Getty Images

Vårens trender ruter

Michael Kors. Foto: Getty Images

Vårens trender ruter

Altuzarra. Foto: Getty Images

De nostalgiske rutene er tilbake, enten de er bittesmå eller store og iøynefallende. Norgesfavoritten Michael Kors viste den første varianten, i en feminin rosafarge som ble gjort hakket mer voksen med kort snitt på kjolen og skyhøye kilehæler. Oscar de la Rentas visning var full av kontraster, hvor sukkersøte ruter i blått skilte seg ut blant store skjørt og blondetopper. Trenden har blitt ropt ut som en av vårens heteste av Vogue, og du stjeler den ved å bruke topp og skjørt eller shorts i samme mønster - da kan de brukes både sammen og hver for seg.

... Og her er fem Michael Kors-lignende vesker på budsjett!

Alt fra 70-tallet

vårens trender 70s

Paul & Joe. Foto: Getty Images

vårens trender 70s

Saint Laurent. Foto: Getty Images

vårens trender 70s

Chloé. Foto: Getty Images

vårens trender 70s

Emilio Pucci. Foto: Getty Images

MinMote har allerede skrevet saken om alt du må vite om tiåret som har satt det store preget på vårens mote - nemlig 1970-tallet. Tenk Abba, Charlie's Angels og generelt hippie-vibber; både platåskoene, lappeteknikken og de flagrende maxikjolene er tilbake - men kanskje viktigst er slengbuksen, som seiler opp som sesongens store trendplagg. Derek Lam brukte Joni Mitchels 70-tallshit «Help Me» som soundtrack på sin visning, og han var langt fra alene om å være preget av den karakteristiske stilen; Chloé, Saint Laurent og Emilio Pucci er bare noen av de store navnene som har kastet seg på bølgen.

Denim

vårens trender denim

Stella McCartney. Foto: Getty Images

vårens trender denim

Burberry. Foto: Getty Images

vårens trender denim

Gucci. Foto: Getty Images

Si hei til vårens mest anvendelige trend! Denim går riktignok aldri av moten, men i vår er «overalt» i kolleksjonene til de store motehusene. Burberry viste hvordan en snerten denimjakke kan rocke opp et elegant antrekk sammen med sprty sneakers, mens Stella McCartnet viste løstsittende hverdagskjoler med blått mønster. MinMote har allerede startet jakten på de fineste budsjettvariantene, og noen av dem finner du her.

Hvite blonder

Vårens trender blonder

Valentino. Foto: Getty Images

Vårens trender blonder

Chloé. Foto: Getty Images

Vårens trender blonder

Erdem. Foto: Getty Images

De klassiske engelske blondene er byttet ut med utskjæringer av blondemønster, og sammen med hvitt er det utvilsomt en av vårens heteste trender. Hvitt kommer naturlig nok tilbake i motebildet hver eneste vår, og i år han du gjerne ta den helt utt med hvitt fra topp til tå - og det er ingenting i veien for å bruke noe som ligner en brudekjole til hverdags med flate sko. Hva med å la seg inspirere av kronprinsesse Mette-Marit?

Chloé står bak en av vårens mest omtalte og hyllede kolleksjoner, og der ble det vist både korte og lange kjoler med blonder og utskjæringer. Valentino viste litt mer tekkelige kjoler, mens Erdem tok brodelooken helt ut med fotside kjoler - vårens fineste budsjettkjole har vi også funnet!

Publisert:

Finn mer innhold om: