De nye it-jentene: Karoline Hoel

Karoline Hoel

Designeren Karoline Hoel digger å mikse det maskuline og feminine, og vil inspirere andre til å gjøre sin egen greie. 

MinMote
Publisert:
Karoline Hoel

Karoline Hoel. Foto: Privat.

Karoline Hoel

Karoline Hoel. Foto: Privat.

Karoline Hoel

Karoline Hoel. Foto: Privat.

Vi lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge.

MinMote har derfor plukket ut syv kvinner vi har troen på at kommer til å bli de nye it-jentene vi kommer til å se mer av i året som kommer.

Først ut var Rikke Krefting, i dag er det Karoline Hoel sin tur. Hun er 24 år, fra Asker og jobber som designer i streetwearbrandet M.A.M.B.

– Jeg er veldig takknemlig for at mote og klær har gått fra å være en interesse til noe jeg kan leve av. At jeg får mulighet til å utfordre meg selv kreativt hver dag er noe jeg også setter utrolig stor pris på, sier hun.

Siden hun var liten har hun vært bestemt på hva slags klær hun ville bruke. Det tror hun kan være noe av grunnen til at hun endte opp som designer.

– Den store interessen for mote har kommet med årene, men jeg har alltid tenkt at jeg vil være min egen person og gå i klær jeg liker, fremfor hva alle andre liker, forteller hun og legger til:

– For meg handler mote om å tenke annerledes, utfordre seg selv og stilarter du føler deg vel i. Det er det som er så bra med mote – alt er lov.

Hva tenker du om å være på MinMotes liste over Norges nye it-jenter?

– Det tar jeg som et stort kompliment. Jeg håper at jeg kan inspirere andre til å tørre å følge drømmene sine når det kommer til karrierevalg, men også inspirere andre til å tørre å kjøre sin egen stil og ikke bli påvirket av hva andre mener om deg. «Do your own thing»!

Hoel vil ikke klassifisere stilen sin til én type, men hun blander flere elementer, motsetninger og stilarter.

– For eksempel kan jeg mikse noe som er superglam med noe maskulint og street. Kombinasjonen av dette utgjør stilen min, sier hun.

Hun trekker frem antrekk som en tettsittende, feminin kjole og Jordans-sneakers, eller knehøye støvletter og en oversized hettegenser som kjole.

– Jeg syns det er interessant å mikse femininitet og maskulinitet i forskjellige looks, forteller hun.

Hva tenker du på når du kler deg?

– Det kommer helt an på anledningen. Hvis jeg skal på jobb går jeg som regel for en comfy variant med et par trackpants, og en stor genser. Hvis jeg skal på events, i en middag eller ut med venner liker jeg å pynte meg litt mer, forteller hun.

Hoel inspireres av subkulturene til hip hop, alt fra musikk og klærne. De vide silhuettene, mønster, hettegensere og sneakers, trekker hun spesielt frem.

Er det plagg vi aldri får se deg i?

– Skulle jeg valgt noe i dag tror jeg for eksempel «dad sneaker»-trenden med Balenciaga Triple S i spissen er noe som må vokse på meg, men per dags dato ville jeg aldri hoppet på trenden, mener hun.

– For noen år siden sa jeg til meg selv at jeg aldri skulle gå i high waist-jeans. Det er omtrent det eneste jeg bruker i dag. Så aldri si aldri, legger hun til.

Noe av det som står på ønskelisten er støvlettene som har vært selve definisjonen av glam denne sesongen, nemlig et par knehøye boots fra Saint Laurent, som også er sett på kjendiser som Kendall Jenner.

– De er helt rå, men svindyre. Så om noen vet om en billigere variant «holla at me». Eller så har jeg faktisk tenkt på å gjøre det til et DIY-prosjekt. Ønsker meg også en «baker boy hat» fra Ruslan Baginskiy.

Hoel er glad i å blande stiler, og er ikke redd for å bruke plagg som er litt «extra». For noen år siden støpte hun et par grillz, altså en skinne av metall som passer over tennene, og de føler hun nå har blitt en del av henne.

– Det tilbehøret redder ethvert antrekk, slår hun fast.

untitled link

Hennes tips om du vil bruke plagg som er «extra» er å kombinere statementplaggene med basisplagg.

– Du bør velge en eller to ting i looken som skal stikke seg ut. Jeg kunne for eksempel brukt grillz, et par sparkling shoes til et par ripped denim jeans og en hvit oversized genser.

«Go-to»-plaggene Hoel ofte sverger til er boyfriend jeans, oversized hoodie og fete sneakers, forteller hun.

– Det funker alltid like bra, slår hun fast.

Kleskrisene avverger hun med chunky jakker og fete sneakers, sier hun.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.