Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Nå er det dobbel denim som gjelder

Denim 1

Tør du å prøve deg på «The Canadian Tuxedo»? Her er stylistens beste tips til hvordan å lykkes med trenden. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Denim 1

Denimjakke fra Zara. Foto: Produsenten

359,-
Gå til butikk
Denim 1

Denimbukse fra H&M. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
Denim 1

Denimskjorte fra Ganni hos Rått og Sanselig. Foto: Produsenten

2099,-
Gå til butikk

Våren er her for fullt, og deilige vår- og sommernyheter har begynt å fylle seg opp i butikkene. En av vårens trender er jeans og «work wear», og med det kommer også dobbel denim snikende inn i motebildet igjen.

KLÆR

Vårens mest behagelige trend

A post shared by Annabel Rosendahl (@annabelrosendahl)

Artig opplysning: Å gå med jeans fra topp til tå fikk betegnelsen «The Canadian Tuxedo» etter at Bing Cosby i 1951 ble nektet adgang på et hotell iført olabukse og olaskjorte.

– Trenden med double denim kommer og går, men vi har nok sett ekstra mye av den de siste sesongene. Uansett så er denim det ultimate stoffet, og jeans det ultimate plagget å style. Det passer til alt, sier Marte Dahlgren, en av Norges fremste stylister, til MinMote.

Denim

Jeanskjole fra Gestuz. Foto Produsenten

1999,-
Gå til butikk
Denim

Jumpsuit fra Cubus. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
Denim

Jeans fra Mango. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
Denim

Jeansskjorte fra Mango. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk

For mange kan det virke litt mye å kle deg i jeansstoff fra topp til tå, mens for andre er det en god måte å løse en kleskrise på.

KLÆR

Dette er jakkene vi vil bruke nå

– Double denim, eller «The Canadian Tuxedo» som det også kalles, er en herlig combo men som bør gjøres riktig. Denim-bukser og skjorter satt sammen i et antrekk er finest når fargene harmonerer sammen. Vi ser også en del buksedresser i denim nå, og da er jo double denim-jobben allerede gjort. Bruk gjerne et belte i livet for å bryte opp litt, tipser hun.

KLÆR

Fem merker du bør vite om

Dahlgren anbefaler å tråle brukt- og vintagebutikker etter godbitene.

– Denim er dog kjent for å være en miljøversting, så jeg anbefaler å sjekke ut sustainable denim brands – og ettersom denim alltid er i vinden finnes det masse bra jeans og denim-plagg hos vintagebutikkene.

KLÆR

Disse tingene bør du kjøpe brukt

Dahlgren forteller at helantrekk i én farge fortsatt er en sterk trend.

– Hvit denim er også superhot. «White on white» er en trend som har hengt med oss hele vinteren og denne klassiske trenden fortsetter også fremover mot lysere tider, sier hun og legger til:

– Ellers anbefaler jeg å bruke en denimjakke som et lag utenpå hverdagsantrekket ditt, for eksempel under ullkåper og tykkere jakker på kaldere vårdager. Uansett gjelder det alltid å gå med det du føler deg vel i – uavhengig av trender.

Publisert: